проблем с дистанционното заключване на голф4-решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

проблем с дистанционното заключване на голф4-решено

Мнениеот ifidik » Пон 09 мар 2009 21:25

голфа ми е 98г алх.оригиналният ключ с дистанционно отключване и заключване отказа да работи.процедурите за синхронизация не помагат,с нова батерия е и най интересното, на ваг-ком се вижда че компа приема сигнала и разпознава двата бутона (откл. и закл.),всички бушони са здрави.централното работи от ключалката, но при заключване светодиода на вратата не мига.

Последна промяна от ifidik на Пет 13 мар 2009 16:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с дистанционното заключване на голф4

Мнениеот niks76 » Вто 10 мар 2009 9:19

сваляи комфорт модула и му за4исти клемите,и ако имаш късмет ще се оправи

drevo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drevo » Вто 10 мар 2009 21:44

баце, като те знам к'ъв факир си - едва ли некой ще може да ти помогне ( щом не си се оправил сам)
само да не е онази голфета с кевлара на левата греда :|

поздрави !

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Вто 10 мар 2009 21:51

Иво пробвай като заключиш колата с ключа да задържиш ключа в положение заключено за 10-20сек. би трябвало да включи фабрика.А за дистанционното като стане време за море ще го направим-Ако не си се оправил дотогава :wink:
П.С. Или на събора той май е по близо във времето

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 10 мар 2009 22:24

със задържането пробвах.колата се заключва, но мигачите не мигват.при отключване- мигат.колкото и да задържам не се вкл. заводската аларма и светодиода не мига.проблема ще бъде някъде във връзките, но не ми остава време да разглобявам.ще опитам да задам въпроса по друг начин:В кои случаи не работи дистанционното? Примерно когато е на контакт,когато е отворена някоя врата...,ако сте забелязали как е на вашите коли при работеща система,моля да споделите.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 мар 2009 22:34

A да те питам дали не си слагал друга музика, различна от оригиналната?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 10 мар 2009 23:56

музиката няма нищо общо-за да не мигат мига4ите в едното положение ,зна4и комфортмодула се ебава..........

byrd4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byrd4 » Сря 11 мар 2009 14:23

Здрасти,
При мен имаше аналогичен случай.При смяна крушки на стоповете съм дал на късо и дистанционното отключване и заключване спря да работи. Оказа се изгорял бушон за осветлението(не помня кой номер). До тогава не знаех, че има връзка м/у осветлението и дистанционното. Но пък ти казваш, че бушоните са наред?!

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 11 мар 2009 19:26

днес включих и звуковия сигнал.пак действа само при изключване.заводската аларма не се включва дори и с ключа.при тест на модула всичко показва, че е наред.бушоните са здрави и всичко друго си работи.
колата е с шибедах.може ли да има функция ако не е затворен да не се заключва колата през дистанционното?

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 11 мар 2009 19:47

niks76 написа:музиката няма нищо общо-за да не мигат мига4ите в едното положение ,зна4и комфортмодула се ебава..........

Колега има значение музиката - скоро имах подобен случай с един клиент който му бяха вързали музиката да не се влияе от положението на ключа и бяха вързали кабела за паметта и захранването заедно без да разкачат едната верига и по този начин връща едни +12 волта. В този случай централното отказва да работи от дистанционното.

Потребителски аватар
ifidik
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 11 мар 2009 20:11

много хитра насока.наистина през жълтия кабел ако е окъсен ,модула ще знае, че колата е на контакт.в първия момент андонов ме замисли,понеже аз лично съм патил с прекъсване в работата на мотора от не оригинална музика(Ка линията получава грешни сигнали), но в моя случай колата е достатъчно стара да има такава.сега вече сериозно ме замисли колегата egoist_ok .дано да е прав :beer .на 21-ви съм на линия

Потребителски аватар
morskiq_ee
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGU 2000

Мнениеот morskiq_ee » Сря 11 мар 2009 20:23

колега при мен съшто имаше такъв проблем обаче се оправи от самосебе си. обаче мигачите все още не мигат при заключване. и сега даже когато е заключена и натисна повторно закючването се отключва някоя врата. при трето натискане се закючва тази дето се е откличила и се отключва друга. трябва да отключа цялата кола и после да я заключа зада се заключат всички врати. дори като пробвам заключване с ключа и задържа за да се вдигнат стъклата централното се побърква и започва да отключва и заключва постоянно.

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Сря 11 мар 2009 20:55

morskiq_ee написа:колега при мен съшто имаше такъв проблем обаче се оправи от самосебе си. обаче мигачите все още не мигат при заключване. и сега даже когато е заключена и натисна повторно закючването се отключва някоя врата. при трето натискане се закючва тази дето се е откличила и се отключва друга. трябва да отключа цялата кола и после да я заключа зада се заключат всички врати. дори като пробвам заключване с ключа и задържа за да се вдигнат стъклата централното се побърква и започва да отключва и заключва постоянно.

Нали на вратата има бутон за заключване, влизаш в колата и заключваш от този бутон и гледаш вратите коя ще се заключи и отключи и от нея е проблема, има и някой други симптоми - като дадеш на контакт и централното прещраква на проблемната врата. А относно диода на вратата може да не мига и от врата от която не светват плафоните.
Успех :D

Потребителски аватар
morskiq_ee
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGU 2000

Мнениеот morskiq_ee » Сря 11 мар 2009 21:28

като заключвам от копчето на вратата ми се отключва шофиорската. а диода си мига ставаше въпрос че мигачите не ми мигат при закючване.

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Сря 11 мар 2009 21:43

morskiq_ee написа:като заключвам от копчето на вратата ми се отключва шофиорската. а диода си мига ставаше въпрос че мигачите не ми мигат при закючване.

в тази врата търси проблема, трябва да няма проблеми с никоя от вратите и тогава ще мигат и мигачите. В бравата има няколко микроключета и от там може да е проблема или просто спукани спойки. До като не се отвори и не се види не мога да ти кажа със сигурност

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”