Здравейте колеги. Карам VW SHARAN 1.9TDI 1997г. с мотор AHU от 5г. Не съм имал никакви проблеми с мотора, пали при -15С и като е загрял от раз. Тази зима акумулатора сдаде багажа. Бързо се зарежда и бързо пада. Затова го свалих и един месец не го бях слагал на колата. Та вчера го слагам на колата, запалих я и така поработи около 10 мин. Обаче като я загасих и опитах да запаля отново се получи следната аномалия, двигателя запалва и след 1-2 сек. загасва веднага. Така пробвах 5-6 пъти и ефекта е същия докато не падна акумулатора. Подадох ток от друга кола и пак същата история, запалва и веднага загасва. Проверих за наличие на въздух в системата но няма и едно мехурче в захранващото маркуче към ГНП. Смених и горивния филтър с нов но пак е същата аномалия. Свалих акумулатора и го заредих добре и като го закачих запали нормално но веднага като загасих и опитах отново да запаля пак същата история. Най интерестното е че по късно пробвах и мотора запали но след повторен опит пак пали и гасне веднага. Направи ми впечатление че като дам контакт, червеният светодиод който е на щофъорската врата(светодиода който мига като се заключи колата) светва за 2-3 сек. почва да мига и мотора прави пак тази мистерия, като опитам да запаля и веднага загасва. По принцип знам че той е нещо като тест, при подаване на контакт светва за 2-3 сек. и загасва, тогава завъртваш стартера и запалваш. Така при многото ми опити да запаля, установих че когато си иска запалва а когато запалва и загасва веднага - светодиода е в мигащ режим т.е. има някаква връзка с аномалията. Молбата ми е може ли някой да ми помогне в тази ситуация.
Константин.

VW Sharan 1997 - 1.9 TDI AHU - пали и веднага гасне?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: МИСТЕРИЯ С VW SHARAN 1.9TDI
колата ти е забравила клю4а си,в слу4ая все едно си крадеш сам автомобила
трябва да се преобу4и клю4а и си готов
- kosyo9
- Автомобил: VW PASSAT 6
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:колата ти е забравила клю4а си,в слу4ая все едно си крадеш сам автомобила
niks76,
искаш да кажеш че чипа който е вграден в ключа се е бъгнал?
Ще пробвам с резервния който го извадих за 60 лв., само да го открия къде съм го забутал и ще обадя има ли ефект. А ако не става каква е процедурата по обучение на такъв чип?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обаждаш се на Владко (гледам че си от София) и си готов.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=654
- kosyo9
- Двигател:
- Контакти:
Andonov написа:Обаждаш се на Владко (гледам че си от София) и си готов.
Благодаря, ще го потърся. Дано е това което си мисля и аз а не се окаже ЦПУ на мотора.
- kosyo9
- Двигател:
- Контакти:
Ура колеги!Проблема се реши.Намерих другия ключ от автомобила и колата пали без проблеми а червеният диод нормално гасне без да мига. На дефектния ключ отворих пластмасовата дръжка и вътре видях какво представлява чипа: PCF7931XP/SQ 397311 20 DnD9627 VO Y (PHILIPS)Може ли някой да ми каже къде се препрограмират такива чипове и колко струва тази услуга приблизително?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мистерия с VW SHARAN 1.9TDI
Нали ти писах с кой да се свържеш. 

- kosyo9
- Двигател:
- Контакти:
Andonov написа:Нали ти писах с кой да се свържеш.
Писах на колегата и чакам отговор обаче беше off-line. Просто сондирам за още мнения

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
няма нужда от още мнения.диагнозата е точна и човека е най добрия .лошото е, че не е в бг и по груби сметки след 23-ти ще е на линия
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето още мнения,
имобилайзера ти гаси колата, ако прочетеш в този момент с ваг, ще видиш грешка на имобилайзера
направи си дубликат на ключа докато поне единия работи, защото ако и той спре, ще стане много кофти ситуацията
около 70-80лв струва, поне миналата година беше толкова
поздрави
имобилайзера ти гаси колата, ако прочетеш в този момент с ваг, ще видиш грешка на имобилайзера
направи си дубликат на ключа докато поне единия работи, защото ако и той спре, ще стане много кофти ситуацията
около 70-80лв струва, поне миналата година беше толкова
поздрави
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
едва ли си е забравил ключа по-скоро се е повредил транспондера
тези транспондери са с директно копиране и ключа ти е клонинг на оригинала
няма да ти трябва пин код или нещи подобно
отиваш при пьрвия ключар и се пазариш за транспондер
за сведение ще ти кажа че аз продавам транспондерите за 30лв
просто отиди с резервния ключ копират го и транспондера го слагаш в стария оригинален ключ и си готов примерно за 30лв
а преди това слагаш в машинката оригиналния ключ за да се убедиш че транспондера се е скапьл
просто отиди с резервния ключ копират го и транспондера го слагаш в стария оригинален ключ и си готов примерно за 30лв
а преди това слагаш в машинката оригиналния ключ за да се убедиш че транспондера се е скапьл
- kosyo9
- Двигател:
- Контакти:
kombito-tdi написа:едва ли си е забравил ключа по-скоро се е повредил транспондера
Искате да кажете че "транпондера" е чипа който стои в пластмасовата основа на котактния ключ, дето писах по горе за него PCF7931XP/SQ 397311 20 DnD9627 VO Y (PHILIPS) Предполагам, че чипа се захранва с ВЧ-индукция, индиректно от намотката която е около гнездото за контактния ключ, същевременно чипа(транпондера)излъчва ВЧ честота(примернно в Mhz), която е различна/уникална/за всеки автомобил а намотката в същото време действа и като приемник-предавател. Значи автоключарите имат подобна система/апарат с който те могат да копират такива чипове/транспондери/ и да програмират/клонират/ нови такива. Дискутирам по тази тема защото ми е интересно понеже по професия съм инж. Електроник, същевременно се занимавам и със софтуер за Програмируеми контролери. Надявам се, да не съм банален с въпросите.

П.П. намерих от нета само тази информация: http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datashee ... 991AT.html
Re: VW Sharan 1997 - 1.9 TDI AHU - пали и веднага гасне?
Мистерията с VW SHARAN 1.9TDI вероятно отдавна е решена чрез претопяване в Стомана Перник :)
Върни се в “Дизелови агрегати”