Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Мнениеот stavrev » Пон 02 мар 2009 17:28

hooligans написа:
stavrev написа:има и много шофьори с очевиден интелектуален дефицит, както и мотористи ...
На кой не му се е случило днес някой да го "изненада" с неадекватно поведение на пътя!? Свиркаш, псуваш и продължаваш...а ако има сгъната някоя тенекия...малко разправии, но не е бог знае какво.
Лошо е, когато си караш в лентата с мотора, с около 40 км, светнат фар,с каска,екип... и като не видят, отнемат предимство и минат през теб... лежиш с месеци натрошен, ако оживееш... това е лошо, нямаш никаква вина.Нито си донор, нито караш писта...
...да понякога минаваш между колите едва едва,за да те видят,на достатъчно разстояние оттях и за да можеш спреш ако някой нарочно застане на пътя ти... ей така , за кеф...не че той ще мръдне ,ама защо ти ще можеш да се движиш, а той не и да си се нерви в четириколесното МПС. В подобни случаи се сещаш,че все пак си с ендуро и такива подробности,като бордюри,парапети и прочие препятствия не са ти проблем...намираш начин...все пак минаваш напред за ужас на тоя дето нарочно ти застава на пътя и се дави със слюнка от яд.
Всяко стадо си има мърша,какво да се прави.Ще трябва мирно съвместно да съществуваме...
както мотора и колата ми в гаража :beer

Еми като те е страх от мечки, не ходи в гората !
А защо не написа нещо , за тия балъци дето ти правят път се едно си линейка ?
Много умеете вие да се оплаквате , ама вече прекалявате ми се струва !
Винаги вие сте жертвите и т.н , ама това си е до манталитет...
Може и добре да сме , ама дай да се оплакваме ...

ПП:
А даскала , от селско по селско исказване ...

Не ме е страх от мечки - вече 23 години съм по пътищата,но не винаги с мотор.А за оплакване, не се оплаквам...особено като съм с камиона , кво ми е ...
Говоря за мирно съвместно съществуване

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 15 мар 2009 13:20

Драги приятели, времето се оправя и на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима вие сте ни забравили.

Най-голямата причина за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство от страна на автомобилите. Затова ви моля, гледайте по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана.
Ето малко клипчета на английски:

Един ден в Девон

Не ме видя

Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?

Мисли! Погледни два пъти

Rights! Rides! Racing!

Автомобилисти и мотористи към светло и безаварийно европейско бъдеще!

Малко за рефреш... копирал съм го от дуг форум.....

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 15 мар 2009 16:50

Само за протокола. Живея точно на бул. "България". От 11 часа сутринта до сега (16:50) минаха над 100 мотора НА ПЪЛНА ГАЗ (поне 10 от тях бяха на задна гума). За сметка на едно F430 и един SLR, пак на пълна газ.

От немногото, което знам за моторите е, че има такива, които на 2ра вдигат между 160 и 200. Нужно ли е да казвам колко смениха на втора и чак трета при пълна цетка ? Което, нали, трябва да ви ориентира с каква скорост се движат тия олигофрени на най-главния булевард в София. Елементарна математика...ППС, движещо се с 200 км/ч изминава 55,5 метра за една секунда. Значи сами си правете извода за 2,3 или пък 4 секунди колко неща се променят за погледналият си огледалото, когато някой донор се прави на мъж зад него. После не ми говорете дали си гледаме огледелата.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 15 мар 2009 16:55

Е не бе колега те не са такива,те са толкова примерни.А пък и тея автомобилисти как не гледат,мотористите са вечните жертви,и са най-внимателните.До като не се почне с високите глоби и взимане на книжки това няма да се оправи.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 15 мар 2009 16:56

Поправка, току-що минаха 3 мотора на пълна газ, като от светофара до пред нас смениха по 2 предавки. И един малоумник с ATV, по тротоара.

Потребителски аватар
karlos_chakala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlos_chakala » Нед 15 мар 2009 18:00

Определено внимание трябва да има и от двете страни,но в 4астност пове4е от мотористите,тва не е газария да изпревари6 некои с 200км а си е направо самоубииство.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 15 мар 2009 18:01

Ехх тези моторджии,все онеправдани,все ощетени от съдбата.
Като се е качил на нещо с повече от една гума,да му мисли и той.
Кое по напред да гледа човек от колата--дупки ли,знаци ли,пешеходци ли,стари баби пресичащи по диагоналната система ли,разни влЮбени и загубени незнаещи какво точно правят на пътя,че и за тези кандидат камикадзета да мисля.
Всеки се прави на Майкъл Дуън в добрите му години.А да не говорим че всеки втори няма пари да си купи поне една хубава гума.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 15 мар 2009 18:03

Винаги ще им правя сечено в рамките на позволеното.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Нед 15 мар 2009 20:30

Колеги, добре знаете че олигофрена, дали е на мотор или в кола си е се олигофрен.....

Просто мотора, доста по лесно изкарва на показ нашата по неразумна част. Моя призив беше за тези, които уважават другите участници в движението....

Кингпин... ако всеки голф можеше да вдига 200 на втора, дневно щеще да виждащ около 2-3000 голфа изрязани с над 200 по българия... :063:

Айде пиис на всички... 8)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 15 мар 2009 20:37

Ако-то мирише, нали знаеш?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 16 мар 2009 0:05

R@do написа:Винаги ще им правя сечено в рамките на позволеното.

skype-golfer80 mhihi

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Пон 16 мар 2009 7:51

Аз пък ги пускам... гледам си в огледалата, правя им място докато чакам на светофар, мърдам вдясно за да ме задминат по България с 200 и не ме е яд. Независимо дали са със скутер, колело или Р1...
А,за всички които ги наричат донори и ги "секат",когато могат имам предложение - следващия път секнете не-донора с кортеж от Г-класи, които ви свети на дълги отзад или нагляра с Бентлито, дето кара в насрещното... Ама за това се иска малко повече кураж, нали?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 16 мар 2009 9:10

POLOver написа:Аз пък ги пускам... гледам си в огледалата, правя им място докато чакам на светофар, мърдам вдясно за да ме задминат по България с 200 и не ме е яд. Независимо дали са със скутер, колело или Р1...
А,за всички които ги наричат донори и ги "секат",когато могат имам предложение - следващия път секнете не-донора с кортеж от Г-класи, които ви свети на дълги отзад или нагляра с Бентлито, дето кара в насрещното... Ама за това се иска малко повече кураж, нали?

Не само кураж.. Те знаят, че ако ги удари мотор ще оправят врата, а ако ги удари Г-класа може и да не оцелеят... Не знаят обаче, че ако ги удари мотор може моториста да не оцелее... За което ще е виновен шофьора на колата, защото го е засякъл. Тогава вече ще се оглеждат по два пъти.

Ама трябва първо да стане, за да реагират...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 16 мар 2009 12:39

POLOver написа: А,за всички които ги наричат донори и ги "секат",когато могат имам предложение - следващия път секнете не-донора с кортеж от Г-класи, които ви свети на дълги отзад или нагляра с Бентлито, дето кара в насрещното... Ама за това се иска малко повече кураж, нали?

Aз не правя път на никой,на който му преча да се мести.Това че е с ЕС-класа или бентли не му дава предимство.А колкото до това,кой ще е виновен ако моториста кара с 200км/ч в софия и не го видя,ми да не е карал с толкова.Като иска да кара бързо да отиде на някоя писта,където ще е сам и да кара с 500км/ч ако иска.Това,че са на две гуми не им дава привилегии,и всички са длъжни да ги пазят.Когато те самите започнат да мислят с главата си и карат по-разумно,тогава могат да имат претенции.Не може да караш с 200км/ч и да казваш мен никой не ме пази,не може да караш на задна гума между колите с незнам си колко километра и да имаш претеции.Някой от колегите тук бяха свидетели един такъв умник какво направи на бояна.Няколко пъти профуча покрай нас я на задна гума,я с бясна скорост,и накрая бутна две момчета.Изводите си правете вие.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 16 мар 2009 12:56

Ама не трябва да се слагат всички под общт знаменател бе колеги... не всички карат с 200 по България.
Не мога да разбера кво ви пречи като видите моторист на светофара и да го пуснете да мине.Или що ?! "Щом аз виса на светофара и той ще виси"...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”