Кажете си и вие мнението, харесват ли ви Мнение за болидите в Ф1, сезон 2009
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение за болидите в Ф1, сезон 2009
Колеги, понеже с нетърпение очаквам новия сезон в Формулата, та се ровя тук таме и черпя инфо. Много грозни ми се струват новите болиди, какво ще кажете
С тия сликови гуми и с огромни предни крила и адски тесни задни сойлери
предполагам е доста по добър този аеродинамичен пакет, но болидите ми грознеят яко
Кажете си и вие мнението, харесват ли ви 
Кажете си и вие мнението, харесват ли ви - propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за болидите в Ф1, сезон 2009
Формула 1 е състезание за показване и доказване на физическите способности на автомобила,а не за най-добър дизайн и външен вид.
Тея инженери правят чудеса,въпреки ограниченията които им налагат по обем на двигателя,електронно управление и какво ли още не.
Та все ми се струва че там се търси практичното и полезното как да се стопи още една стотна от секундата,а не да въздишаме по външния вид на болидите.
Тея инженери правят чудеса,въпреки ограниченията които им налагат по обем на двигателя,електронно управление и какво ли още не.
Та все ми се струва че там се търси практичното и полезното как да се стопи още една стотна от секундата,а не да въздишаме по външния вид на болидите.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Постнете малко снимки на новите болиди, да видим какво са толкоз грозни.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
propparo написа:Формула 1 е състезание за показване и доказване на физическите способности на автомобила,а не за най-добър дизайн и външен вид.
Точно така е колега , но все пак има и хора които намират красота и в формите
Като човек който следи Ф1 от както се помня ми е ясно какво се твори там, но просто новите болиди ми грознеят някак си http://www.formula1.com/gallery/testing/2009/396.html
http://www.formula1.com/gallery/testing/2009/396.html

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Смешни са ми и на мене
Изглеждат като през 80-те

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
lrlmodo написа:Смешни са ми и на мене![]()
Но тогава и състезанията бяха по-интересни - archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сликовете са добре. Не знам от какво е продиктувано това решение. Преди беше борбата да не са слик и налагаха да има канали. Отностно по-тясната задница мисля, че е направена с цел да не забавя задния болид, но не съм сигурен. Ако е така е добре ще има повече изпреварвания. Дано само да не остане правилото, с което се определя шампиона (Броя на победите а не броя точки). Надявам се да гледаме един страхотен сезон.
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
много интересен сезон се очертава
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
[quote="archimedes"] Дано само да не остане правилото, с което се определя шампиона (Броя на победите а не броя точки).
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е супер. Явно съм пропуснал, когато са го обявили. Мерси за инфотоТеодор написа:...
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Да се даде титлата автоматично на пилота с най-много победи, а не на този с най-много точки бе посрещнато и с лек негативизъм от страна на пилотите. Може би именно заради това от ФОТА са намерили законова пречка за това да бъде приета новата система. Това е описаното в приложение 5 от спортните правила, а според член 199 от международния спортен код ФИА не може да прави промени в спортните правила на толкова късен етап от подготовката без единодушното одобрение на отборите.
Така асоциацията на отборите оспорва законността на промените.
„След решението на световния съвет на ФИА, отборите от ФОТА единодушно поставят под въпрос законността на новата система. ФОТА бе разпространила подробно изследване в 17 държави, на което бе базирано и предложението за нова точкова система. От ФИА обаче открито пренебрегнаха това изследване. За една подобна промяна за сезон ’09 е прекалено късно, освен ако отборите не са напълно единодушно. Така че решението автоматично не може да влезе в сила, защото няма единодушно одобрение. Тимовете са готови да обсъдят точкова система с ФИА за 2010 г., която да направи спорта по-интересен.”
ClubF1
Така асоциацията на отборите оспорва законността на промените.
„След решението на световния съвет на ФИА, отборите от ФОТА единодушно поставят под въпрос законността на новата система. ФОТА бе разпространила подробно изследване в 17 държави, на което бе базирано и предложението за нова точкова система. От ФИА обаче открито пренебрегнаха това изследване. За една подобна промяна за сезон ’09 е прекалено късно, освен ако отборите не са напълно единодушно. Така че решението автоматично не може да влезе в сила, защото няма единодушно одобрение. Тимовете са готови да обсъдят точкова система с ФИА за 2010 г., която да направи спорта по-интересен.”
ClubF1
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От 3л атмосферен 10 цилиндров двигател извадиха 1000 - 1050 кс и ФИА им отреза зелката. Станаха 2,4 литрови 8 цилиндъра, почнаха около 600 кс, стигнаха до 750 - 800 и ФИА има намали оборотите като ги ограничи до 19000 и с един двигател трябваше 2 уикенда състезателни да се изкара. Инжинерите в тоя керван са голяма работа обаче и ФИА замрази развитието на двигателите за 3 години. От времето на ония гумени престилки мисля при Лотус ФИА се опитва да намали аеродинамичното прилепяне. Инжинерите обратно се мъчат да го увеличат всячески. Първо гумите с канали заместиха сликовете, защото каналите в протектора разбиват въздушния поток зад гумата и намалят натискането върху автомобила. Сего обаче връщат сликовете и намалят задното крило. Автомобилите може и да са по - грознички, но са доста ефективни. Надявам се само целия сезон да бъде интересен и успорван, като победите се решават на пистата а не в боксовете.
Това е макларъна

И разлеката между миналогодишния и сегашния

Това е макларъна

И разлеката между миналогодишния и сегашния

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Малко ми грознеят болидите,но всичко е математика и физика,както се казва....
Иначе ФИА всяка година иска да ограничи болидите по някакъв начин,но винаги инжинерите на отборите ги надцакват.
Иначе ми се иска двигателите на болидите пак да са с обем 1.5 с 8 цилиндъра и турбо колкото главата ми.
И без системи в помощ на пилота-тогава се вижда кой може да кара и кой не.
Иначе ФИА всяка година иска да ограничи болидите по някакъв начин,но винаги инжинерите на отборите ги надцакват.
Иначе ми се иска двигателите на болидите пак да са с обем 1.5 с 8 цилиндъра и турбо колкото главата ми.
И без системи в помощ на пилота-тогава се вижда кой може да кара и кой не.
-
devil_vas
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
Dead man написа:Иначе ми се иска двигателите на болидите пак да са с обем 1.5 с 8 цилиндъра и турбо колкото главата ми.
само да не са лагави с такова голямо турбо и токова малка кубатура
тоя шампионат напълно го изрудиха, какви ли не правила вкараха, само и само да е уж интересно. силно се надявам тази година най-интересеното да не е пак - кой кога ще влезне в бокса
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”