Мога ли да надя utp кабел и какви са евентуалните
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Мога ли да надя utp кабел и какви са евентуалните
последствия от това? Как мога да го надя - мога ли да срежа кабела и жица по жица да го надя? Със суитч ми е позната историята, интересува ме този по-първобитен способ. Мерси много!
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Мога ли да надя utp кабел и какви са евентуалните
Може
За сега нямам проблеми. Ако е вънка като се намокрят снадките прави проблеми

За сега нямам проблеми. Ако е вънка като се намокрят снадките прави проблеми

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има прави връзки.
слагаш му буксички от двете страни и с права връзка е най-чиста работа.
слагаш му буксички от двете страни и с права връзка е най-чиста работа.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Продават едни кутийки за снаждане на кабели, ама трябва да иа РЖ-45 букси и от двете страни. Иначе снаждаш, запояваш, изолираш, дерзай!
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Снаждат се без проблем, ама понякога се нарушават вълновите характеристики на кабела и връзката се губи. Каква ти е идеята, смисъл какво е приложението на кабела?
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Освен това готовата снадка особено ако ти е навън можеш да изоливаш от влагата с термосиваем шлаух, или тиксо да речем на няколко ката...
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
KingoftheROAD написа:Освен това готовата снадка особено ако ти е навън можеш да изоливаш от влагата с термосиваем шлаух, или тиксо да речем на няколко ката...
Тиксо/изолирбанд навън не е оферта.. Аз съм за термосвиваемия шлаух

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
никакъв проблем и на ръка да ги увиеш и с поялника да поинеш... Само да не объркаш цветовете
.
Реално ти трябват само 4 от 8-те другите седят там за здравина
1,2,3 и 6 пин на буксите са ти важни (брои се при обърната с щифта надолу букса от дясно на ляво). На времето в студентски на 1 кабел по 2 маймуни сме били
Реално последствията са че се губят малко характеристиките на кабела, тоест няма да може да метне сигнал на 100 метра. Но за къси парчета никакъв проблем.

Реално ти трябват само 4 от 8-те другите седят там за здравина

Реално последствията са че се губят малко характеристиките на кабела, тоест няма да може да метне сигнал на 100 метра. Но за къси парчета никакъв проблем.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моята практика като Лан-техник показва, че един от добрите начини е с преходник за RJ45, но имай предвид, че с времето и влагата се окислява и след година, две, три може да започне да ти прави бели. На какво място е тази снадка? У вас или навън на открито? Ако е на открито най-удачният вариант е, както ние му викаме "твърда снадка" жица по жица се снаждат, изолират се първо с ПВЦ-лента, след това отгоре се изолира по цялата дължина със самовулканизираща лента (тази, дето като я дърпаш се разпъва като локум, нагрява се и се вулканизира доста добре става почти като излят каучук, някои я наричат "бишоп"). След което се увива отново отгоре с пвц-лентата за да се предпази от евентуално разлепяне на "бишоп"-а. Това се прави, когато снадката е на открито, пече я слънце, дъжд я вали. Иначе твърдо против само с ПВЦ-лента, понеже има вариант вътре да проникне вода, да се окисли и да ти се сговняса интернета.
Както е казал колегата преди мен - ползват се само 2 чифта (4 жила) за сигнал - двата зелени и двата оранжеви. По стандарт, не че не върви по кафевите и сините, но... не е препоръчително.
Няма проблем за сигнала, няма да стане по-лош (или поне не и толкоз, че да се вижда с просто око - пинг с голям пакет).
Всички тези съвети са на база практика и опит от мен, гарантирам на 100% за тях. Ако имаш и други въпроси питай. Когато заголваш жилата на жичките се отнеси по-внимателно, понеже са доста тънки и се късат сравнително лесно, аз с времето съм си придобил един "метод" на оголването им с пръсти, т.е. с нокъта на палеца (за целта трябва да си с изрязани нокти, иначе стават лоши неща по ноктите). Просто ми е по-лесно така, докато колегите се мъчат с инструменти
За да го направиш с преходник са ти необходими кримпващи клещи, които се продават по магазините за ел.материали и ел.компоненти.
На теория е така, но на практика - не. Знам не 1 или 2 случая дори със снадки и си работят без никакви загуби
Метражът, на който "кабелът излиза" много зависи от качеството на самия кабел, от суичовете, също и от условията (които не оказват кой знае какво голямо влияние, но все пак...)
Както е казал колегата преди мен - ползват се само 2 чифта (4 жила) за сигнал - двата зелени и двата оранжеви. По стандарт, не че не върви по кафевите и сините, но... не е препоръчително.
Няма проблем за сигнала, няма да стане по-лош (или поне не и толкоз, че да се вижда с просто око - пинг с голям пакет).
Всички тези съвети са на база практика и опит от мен, гарантирам на 100% за тях. Ако имаш и други въпроси питай. Когато заголваш жилата на жичките се отнеси по-внимателно, понеже са доста тънки и се късат сравнително лесно, аз с времето съм си придобил един "метод" на оголването им с пръсти, т.е. с нокъта на палеца (за целта трябва да си с изрязани нокти, иначе стават лоши неща по ноктите). Просто ми е по-лесно така, докато колегите се мъчат с инструменти

Реално последствията са че се губят малко характеристиките на кабела, тоест няма да може да метне сигнал на 100 метра.
На теория е така, но на практика - не. Знам не 1 или 2 случая дори със снадки и си работят без никакви загуби

- Прикачени файлове
-
- Преходник RJ45
- 45.jpg (16.89 KиБ) Видяна 2887 пъти
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези пластмасовите шитове вдигат метража с около 30-40 метра по-добре класическа снадка жица по жица с термошлаух отгоре принципно останалите 2 чифта не са за здравина а за пускане на ток или гигабит връзка не говорете наизуст че още ме боли корема от смях.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За пускане на ток, ама някой друг път
Това, че в България е практика, не значи, че е така по стандарт... Ако кажеш на някой в Германия, че пускаш ток по тези жила ще те изгледа ето така: 
Преди да ми отговориш, че това не е така, се замисли за екранираните кабели FTP и за какво служи тяхната екранировка, сам ще разбереш, че съм прав

Преди да ми отговориш, че това не е така, се замисли за екранираните кабели FTP и за какво служи тяхната екранировка, сам ще разбереш, че съм прав

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:

W963 нa 6,30 лв/без ДДС за VW человеци.
Of; Ако кабела е подложен на висене, осукване, вибрации термосвиваемия шлаух няма да изкара дълго .
Червения мога да го насоча в Русе откъде да си вземе "Bishop" чета.
Ако на някой му се наложи да си прави ремонт н мрежов кабел съдран от ВиК или ЕоН - пак да свирка на лични - давам идеи откъде да се вземе на добри цени. има муфички работещи и под вода /морска/
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
наденето се изясни мисля
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”