Въпрос относно спирачни дискове
- jimy85
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос относно спирачни дискове
Въпроса ми е следния:когато натисна спирачките се получава тресене на волана,затова днес бях в сервиза в който по принцип ходя.Момчетата свалиха гумите,прегледаха окачването и всичко беше наред и ми казаха че най-вероятно са леко криви спирачните дискове,а те са почти нови.Но също така ми казаха,че мога да си карам така и нее фатално.Въпроса ми е до колко е разумно да карам с тези дискове,не тресе много но все пак е дразнещо,а и се притеснявам да не се разбие предницата.Става въпрос за поло 6н 1997 16в
- ionov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно спирачни дискове
провери си баланса на гумите...по вероятно някоя тежест да е паднала 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Пробвай с търсачката ,има доста теми като тази примерно :
viewtopic.php?f=1&t=86212&hilit=%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5&start=15
Биенето няма да намалее с времето - напротив!
При криви дискове и тънки(износени) накладки ,вероятноста да ти се счупи накладката не е никак малка - не е приятно никак ако се движиш с висока скорост (случвало ми се е)
Това ,че дисковете са ти нови..изобщо не е гаранция ,че не е от тях - дори напротив. Новите дискове се кривят най-лесно. Формулата за "най-сигурно" кривене е със силно загрят нов диск да минеш през голяма локва вода!
viewtopic.php?f=1&t=86212&hilit=%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5&start=15
Биенето няма да намалее с времето - напротив!
При криви дискове и тънки(износени) накладки ,вероятноста да ти се счупи накладката не е никак малка - не е приятно никак ако се движиш с висока скорост (случвало ми се е)
Това ,че дисковете са ти нови..изобщо не е гаранция ,че не е от тях - дори напротив. Новите дискове се кривят най-лесно. Формулата за "най-сигурно" кривене е със силно загрят нов диск да минеш през голяма локва вода!
Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Garchev написа:Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна
... и парчетата от диска избиха персонала на мивката, а едно парче дори профуча покрай главата ти , ама не те одари ....
Много формула 1 гледаш колега, дисковете не са стъклени че да се "пръскат"....все пак като си занесеш отвертката да ти я закалят, и я загреят до бяло (някаква определена температура) и после я охлаждат я в масло я във вода, я в някакав втечнен газ, зависи от материала, и от изискванията, не се "пръска"!
А и какво , хората точно преди да влязат в мивката караха с 250, спряха до 0 и влязоха в мивката, и докато са червени дисковете , си викаш дай да го пръснем с водоструйката да видим какво ще стане ....
айде стига смехурий...
freestyler911 написа:Garchev написа:Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна
... и парчетата от диска избиха персонала на мивката, а едно парче дори профуча покрай главата ти , ама не те одари ....
Много формула 1 гледаш колега, дисковете не са стъклени че да се "пръскат"....все пак като си занесеш отвертката да ти я закалят, и я загреят до бяло (някаква определена температура) и после я охлаждат я в масло я във вода, я в някакав втечнен газ, зависи от материала, и от изискванията, не се "пръска"!
А и какво , хората точно преди да влязат в мивката караха с 250, спряха до 0 и влязоха в мивката, и докато са червени дисковете , си викаш дай да го пръснем с водоструйката да видим какво ще стане ....
айде стига смехурий...
Ти вземи първо си оправи правописа,почти нищо не разбрах от това мнение
И недей да нападаш колегата,защото това е възможно да се случи
П.С.По темата,колега най-вероятно са ти за смяна дисковете,независимо че са нови

Garchev написа:Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна
Не знам колко души останаха живи от цялата работа ама диска си се напука много доволно...
Ти ако мислиш, че повечето хора си сменят дисковете на време....
Пробвай ти при някой изтънял и изтормозен диск да го пръснеш със силна струя студена вода, когато диска е бил загрят... да видим какъв ще е резултата...
Пък напиши го после тука да прочетат и останалите
Айде със здраве
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ако някой има нещо съществено да каже по темата да ми прати ЛС да отключа
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”