Въпрос относно спирачни дискове

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
jimy85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос относно спирачни дискове

Мнениеот jimy85 » Вто 07 апр 2009 21:19

Въпроса ми е следния:когато натисна спирачките се получава тресене на волана,затова днес бях в сервиза в който по принцип ходя.Момчетата свалиха гумите,прегледаха окачването и всичко беше наред и ми казаха че най-вероятно са леко криви спирачните дискове,а те са почти нови.Но също така ми казаха,че мога да си карам така и нее фатално.Въпроса ми е до колко е разумно да карам с тези дискове,не тресе много но все пак е дразнещо,а и се притеснявам да не се разбие предницата.Става въпрос за поло 6н 1997 16в

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно спирачни дискове

Мнениеот ionov » Вто 07 апр 2009 21:47

провери си баланса на гумите...по вероятно някоя тежест да е паднала :?

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Вто 07 апр 2009 22:39

Това по принцип става като ги прегрееш :) Поне аз така знам

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 07 апр 2009 23:16

Пробвай с търсачката ,има доста теми като тази примерно :
viewtopic.php?f=1&t=86212&hilit=%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5&start=15
Биенето няма да намалее с времето - напротив!
При криви дискове и тънки(износени) накладки ,вероятноста да ти се счупи накладката не е никак малка - не е приятно никак ако се движиш с висока скорост (случвало ми се е)

Това ,че дисковете са ти нови..изобщо не е гаранция ,че не е от тях - дори напротив. Новите дискове се кривят най-лесно. Формулата за "най-сигурно" кривене е със силно загрят нов диск да минеш през голяма локва вода!

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Вто 07 апр 2009 23:57

Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна :talk:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 08 апр 2009 9:05

Garchev написа:Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна :talk:

... и парчетата от диска избиха персонала на мивката, а едно парче дори профуча покрай главата ти , ама не те одари ....
Много формула 1 гледаш колега, дисковете не са стъклени че да се "пръскат"....все пак като си занесеш отвертката да ти я закалят, и я загреят до бяло (някаква определена температура) и после я охлаждат я в масло я във вода, я в някакав втечнен газ, зависи от материала, и от изискванията, не се "пръска"!
А и какво , хората точно преди да влязат в мивката караха с 250, спряха до 0 и влязоха в мивката, и докато са червени дисковете , си викаш дай да го пръснем с водоструйката да видим какво ще стане ....
айде стига смехурий...

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 08 апр 2009 11:10

freestyler911 написа:
Garchev написа:Аз съм бил свидетел как току що спряна кола на автомивката , при пръскане с пароструйката по джантата на колата диска направо се пръсна :talk:

... и парчетата от диска избиха персонала на мивката, а едно парче дори профуча покрай главата ти , ама не те одари ....
Много формула 1 гледаш колега, дисковете не са стъклени че да се "пръскат"....все пак като си занесеш отвертката да ти я закалят, и я загреят до бяло (някаква определена температура) и после я охлаждат я в масло я във вода, я в някакав втечнен газ, зависи от материала, и от изискванията, не се "пръска"!
А и какво , хората точно преди да влязат в мивката караха с 250, спряха до 0 и влязоха в мивката, и докато са червени дисковете , си викаш дай да го пръснем с водоструйката да видим какво ще стане ....
айде стига смехурий...

Ти вземи първо си оправи правописа,почти нищо не разбрах от това мнение :да: :да: :да: И недей да нападаш колегата,защото това е възможно да се случи :horror: :horror: :horror:

П.С.По темата,колега най-вероятно са ти за смяна дисковете,независимо че са нови :да: :да:

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Сря 08 апр 2009 11:47

Не знам колко души останаха живи от цялата работа ама диска си се напука много доволно...
Ти ако мислиш, че повечето хора си сменят дисковете на време.... :screwy
Пробвай ти при някой изтънял и изтормозен диск да го пръснеш със силна струя студена вода, когато диска е бил загрят... да видим какъв ще е резултата...
Пък напиши го после тука да прочетат и останалите :beer
Айде със здраве

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 08 апр 2009 14:03

Ако някой има нещо съществено да каже по темата да ми прати ЛС да отключа

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”