Тампон на Макферън
-
stil
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Тампон на Макферън
Необходима ми е информация дали на 2F има достъп до тампона отдолу (след свиване и фиксиране на пружината) без да се разкача нищо от носача. Другата седмица мисля да сменям тампоните, а двата болта долу вероятно са яко клеясали, та искам да ги разкисна предварително, ако ще трябва да се развиват.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Тампон на Макферън
Пръсни ги обезателно!
Това което си спомням аз беше ,че за поло 2F искаха двойно повече пари за смяна от на поло 6N защото всико се разкачало. На мен неуспяха да ми свалят макферсона дори както си му е реда ,че беше яко клеясало всичко. За да свалят старият ми макферсон, ми извадиха всичко и го рязаха с ъглошлайф.
Това което си спомням аз беше ,че за поло 2F искаха двойно повече пари за смяна от на поло 6N защото всико се разкачало. На мен неуспяха да ми свалят макферсона дори както си му е реда ,че беше яко клеясало всичко. За да свалят старият ми макферсон, ми извадиха всичко и го рязаха с ъглошлайф.
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Колега върших тази процедура преди 3 седмици при един майстор в Пловдив .И му помагах ,така както го мислиш няма да стане .Разкача се всичко ,кормилна щанга ,дори и стабилизиращата щанга от страната на макферсона за да се натисне главината надолу и да излезе целият макферсон с все дискове .И чак тогава сменяш самия тампон с лагерчето(Около 15,17 лева мисля ,че струваше)
Майстора ми е познат и ми взе само 30 лева.За карето тая седмица взе само 20 лв, по лесно се оказа пък и имаше опит вече
(полото изяде доста попръжки ,най трудна смяна имат за всичко по предницата,да не говорим за ангренажния ремък
)
Майстора ми е познат и ми взе само 30 лева.За карето тая седмица взе само 20 лв, по лесно се оказа пък и имаше опит вече
Последна промяна от ZEDYCUS на Сря 08 апр 2009 9:22, променено общо 1 път.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
...
Последна промяна от Anbuch на Сря 08 апр 2009 9:24, променено общо 1 път.
Причина: Нямам нищо против тези мнения ,но предлагам да се правят на ЛС :)
Причина: Нямам нищо против тези мнения ,но предлагам да се правят на ЛС :)
- ZEDYCUS
- Контакти:
freestyler911
Мнение Заглавие: Re: Тампон на Макферън Публикувано на: Сря Апр 08, 2009 9:16
Отговори с цитат
Аватар
Местожителство: София
ZEDYCUS написа:
говорим за анГренажния ремък)
сори не се стърпях ...
Със здраве ...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
преди да започнеш развиване на подобен болт, видимия уччастък от резбата (ако има такъв) се зачиства старателно с телена четка, болта и гайката се почукват за да пропука ръждата, пръскат се обилно със спрей и тогава се пробва каквото и да е. и ако един път тръгне-за нищо на света не спирай, докато не го развиеш! зора загрява гайката яко, и ако ти стане тегаво и спреш-гайката изстива и ефекта е близък до заварка...
ако стане много тежко-първо навий няколко витки и тогава спри-за да си поне в участък, който е минал през гайката...
пръскането в процеса на развиване също охлажда и води до спичане.
ако стане много тежко-първо навий няколко витки и тогава спри-за да си поне в участък, който е минал през гайката...
пръскането в процеса на развиване също охлажда и води до спичане.
-
stil
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Благодаря момчета!
Още един уточняващ въпрос:
Макферсона откача ли се от карето или освобождаването на двете щанги (кормилна и стабилизираща) е достатъчно за да падне надолу. Щото нямам подходящ инструмент за гайката на главината, а си трябва яко стягане после.
Макферсона откача ли се от карето или освобождаването на двете щанги (кормилна и стабилизираща) е достатъчно за да падне надолу. Щото нямам подходящ инструмент за гайката на главината, а си трябва яко стягане после.
- ZEDYCUS
- Контакти:
Заглавие: Re: Тампон на Макферън Отговори с цитат
Благодаря момчета!
Щеш нещеш трябва да го развиеш от карето за да падне .Майстора ми ползваше една тръба горе долу метър да го развие и завие.Явно си трябва яко стягане.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”