какви амортисьори и тампони за носачите да взема за пасата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

какви амортисьори и тампони за носачите да взема за пасата

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 18 апр 2009 12:38

Ще сменям предни и задни амортисьори и тампони на носачите. Каква марка ще ми препоръчате. Преки впечатления са ми най-ползни. Ако и цени споделите още по-добре. Трябва и каред да сменям, че предния собственик е карал без маншон и е заминало външно дясно... и за него същите питания имам, марка, цена и т.н.
Тампони за носачите задните са ми позаминали. Гледах от Астра , че са плътни не само с две тънки ушета и го мислихме като вариант, само са малко по-високи 41 към 58 мм в полза на астровите.
Мерси предварително :beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: какви амортисьори и тампони за носачите да взема за пасата

Мнениеот Danny boy » Съб 18 апр 2009 13:31

По темата има писано много ама много,
и все пак аз ще насоча колегата предимно за тампоните които да използва.
Колега,де що е гума,тампон вземи лемфиордер.Официален представител D&N сервизи, имат магазин.
Амортисьори..... колкото пара имаш на сърце такива вземаш.
Започваш от KYB,Bilstein,Sachs,Boge,.... та стигнеш до KONI и тн.
Тактично прескачаш марки като Record,Monroe,decarbon и от сорта.
за каре: GKN Spidan- в ауто+ и ауто хелп май ги имаха.
За повече информация-Google.
Това са преки мои впечатления,такива съм монтирал.
И все пак модела на пасата ти е..........

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 18 апр 2009 18:20

Danny boy написа:де що е гума,тампон вземи лемфиордер.

за тампоните лемфиордер стигнехме до извод точно в D&N че не е това марката. Дори ACmetal се представят по-добре. Лемфиордера за 10хил км става като тия дето си сменил. Отваря луфта и почват да притропват, скърцането си е пък от самото начало. А дупките ги пазя може би повече от всички тук понеже съм със 215/35 16... За амортисьорите ми дават цена за Sachs 225лв на парче предни и 90лв за задни все газови. Това само амортисьорите , комплект предни към 300лв с всичко задни към 220лв. Билщайн на 210лв комплект необорудвани предни газови и 140задни необорудвани. Карето.. и аз това съм си избрал. Колебая се за амортисьорите само още че нещо ми оплюха доста аргументирани Билщайна и още събирам инфо.
Колата В4 95 АDY

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 19 апр 2009 1:00

Ако имаш предвид задните тампони на предните носачи, ти препоръчвам Боге. С такива съм вече около 5 години и се държат. Имат съвсем леки повърхностни пукнатини. Само единия е поддал леко и сответното колело, както разбрах миналата есен от диагностиката е с 3 градуса назад, :) но това с просто око изобщо не можеш да го разбереш.
За амортисьори същата марка или Закс.
И аз съм с Б4, мотор АБС.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 19 апр 2009 11:14

DoH_KuXoT написа:

за тампоните лемфиордер стигнехме до извод точно в D&N че не е това марката. Дори ACmetal се представят по-добре. Лемфиордера за 10хил км става като тия дето си сменил. Отваря луфта и почват да притропват, скърцането си е пък от самото начало. А дупките ги пазя може би повече от всички тук понеже съм със 215/35 16... За амортисьорите ми дават цена за Sachs 225лв на парче предни и 90лв за задни все газови. Това само амортисьорите , комплект предни към 300лв с всичко задни към 220лв. Билщайн на 210лв комплект необорудвани предни газови и 140задни необорудвани. Карето.. и аз това съм си избрал. Колебая се за амортисьорите само още че нещо ми оплюха доста аргументирани Билщайна и още събирам инфо.
Колата В4 95 АDY

Еми.. аз на моята сложих маслени KYB и 4те,и да ти кажа за около 1,5г не са ми изтървали,даже скоро ги замервах на тресачка и са като току що сложени.Като се има в предвид че минах с 50км през бордюр и пак не можа да изтърве амортисьора.Само са малко по-твърдички.По спомени 4те ми излезнаха около 320-330лв.На моите тампони/опори/ лемфиордер има над 10к навъртени и нямам проблеми за сега,абсолютно ок.Задните тампони на носачите са ми Боге,предните на лемфиордер.Скоро ги сменях нямам още впечатления от тях.Всичко съм купувал от ауто + и съм много доволен,явно е до късмет на кво ще попаднеш.Иначе и аз ползвам на асметал особено шарнири и мисля и биалетите да са техни в скоро време.Лошото е че тук по-скъпото не означава по държеливо,кофти са ни пътищата.Тампоните на задния ми мост само са от Д&Н и са лемфиордер,ама са бетон за сега.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 19 апр 2009 19:22

Danny boy написа:
DoH_KuXoT написа:

Колата В4 95 АDY

Еми.. аз на моята сложих маслени KYB и 4те,и да ти кажа за около 1,5г не са ми изтървали,даже скоро ги замервах на тресачка и са като току що сложени.Като се има в предвид че минах с 50км през бордюр и пак не можа да изтърве амортисьора.Само са малко по-твърдички.По спомени 4те ми излезнаха около 320-330лв.На моите тампони/опори/ лемфиордер има над 10к навъртени и нямам проблеми за сега,абсолютно ок.Задните тампони на носачите са ми Боге,предните на лемфиордер.Скоро ги сменях нямам още впечатления от тях.Всичко съм купувал от ауто + и съм много доволен,явно е до късмет на кво ще попаднеш.Иначе и аз ползвам на асметал особено шарнири и мисля и биалетите да са техни в скоро време.Лошото е че тук по-скъпото не означава по държеливо,кофти са ни пътищата.Тампоните на задния ми мост само са от Д&Н и са лемфиордер,ама са бетон за сега.

е моите опори като ти казвам че не струват имам предвид , че за 10хил.км единия хлопа около 7-8мм другия едва забележимо, старите отваряха по 30мм , но все пак не ми се струва нормално да стане за 10хил.км като отбелязвам че в дупки просто не съм влизах сериозни и пазя много. Не само защото съм с ниски гуми ами и съм много нисък отпред и затова. На другия ми пасат отвориха доста повече за същото време, та затова лемфиордер повече не бих сложил...
Трябва да видя KYB какви цени ще ми сервират, марка си е все пак...

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 19 апр 2009 19:23

Dpop написа:Ако имаш предвид задните тампони на предните носачи, ти препоръчвам Боге. С такива съм вече около 5 години и се държат. Имат съвсем леки повърхностни пукнатини. Само единия е поддал леко и сответното колело, както разбрах миналата есен от диагностиката е с 3 градуса назад, :) но това с просто око изобщо не можеш да го разбереш.
За амортисьори същата марка или Закс.
И аз съм с Б4, мотор АБС.

дам боге ще са това е решено вече. :beer

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 20 апр 2009 9:24

аз сложих тампони на макферсона Монро,само че на Б3 и нямам проблеми вече над 25000км,но ги плащах по 25лв парчето с отстъпка.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Вто 21 апр 2009 9:20

Не разбрах само защо отрече Монро? Монро Рфелекс двойнодействащи са с 3 години гарнация и са на цената на Закс и Билщайн. Аз до сега лоши отзиви за тях не съм чувал?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 21 апр 2009 9:26

DoH_KuXoT написа:... понеже съм със 215/35 16...

Като си с толкова ниски гуми, защо не си вземеш едно окачване направо :lol:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 21 апр 2009 11:50

ми в БГ няма цени с доставка ми казват някакви дебилни суми... втора ръка няма... за това :roll:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 юни 2009 0:16

забравил съм си темата, значи смених всичко, тампони Boge , амортисьори Bilstein double way Gas Matic, Прахоловители и противоударни тампони Lobro много съм доволен от всичко .

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Вто 23 юни 2009 9:44

DoH_KuXoT написа:забравил съм си темата, значи смених всичко, тампони Boge , амортисьори Bilstein double way Gas Matic, Прахоловители и противоударни тампони Lobro много съм доволен от всичко .

На какви пари и от къде ги взе.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 юни 2009 15:13

Амортисьори , прашници и противоударни тампони 200лв от Симеон, Аутохит. Тампони 10лв бройката на Boge пак от там

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 23 юни 2009 21:40

DoH_KuXoT написа:Амортисьори , прашници и противоударни тампони 200лв от Симеон, Аутохит.

Това предполагам е цена за 1бр :roll:

Върни се в “Passat”