evgenyh написа:Аз си мисля, че Шуми тази година ще вземе своето. Титлата се печели не само с победи а с постоянство което той определено притежава. А и при тази система с точките(разликата м/у 1 и 2 - 2т.) няма да се учудя ако някой ден видим шампион и без победа!!!
Алонсо имаше само един шанс да спечели и го използва, просто голям късмет, а и май гумите на мишлен все още са по добри, за мен това обяснява как в 1-вата част Шуми дръпна с 5,6 сек. а в 2-рата не можа да настигне Алонсо.
Абе предстои ни интересна година
А що се отнася до Сена, в 1-вия пълен сезон на Шумахер(1992) новобранеца Шумахер е 3-ти

а настоящия шампион(Сена) 4-ти. На следващата Сена е 3-ти(благодарение на много силна финална серия) Шуми 4-ти, а в злополучната 1994 Той спечели първите 2 състезания, а в 3-тото и фатално(за голямо съжаление

) за Сена караше след него и много бързо го настигаше.
Значи Кеке Розберг е единствения пилот който е ставал световен шампион без нито една победа през сезона годината мисля, че е 1982. Тогава никой не го е слагал в сметките са титлата. Този човек беше мениджър на М.Хакинен и е баща на новакатази година Нико Розберг.
А отностно за началото на 90-те тогава Сена е карал със по-старата еволюция на мотора на Форд, а Шуми с последните разработки Форд, имай това впредвид и въпреки това прави уникално красиви победи на Интерлагос и Домингтън парк, това са спектакли, който никой друг не може да изнесе.
Също така в края на 80те в последното състезание от сезона, коеот е решаващо за титлата на Сузука и сблъсъка м/у него и Прост (тогава са били съотборници) Сена е прецакан и титлата е дадена на Прост, дано да си гледал това състезание. След сблъсъка Сена продължава да кара (Прост отпада) задминава всички и печели и накрая е дисквалифициран умишлено. Този човек е печелил титлите си при положение, че се състезавал с няколко световни шампиони. И в Макларън той и Ален Прост са били равно поставени (какво и в другите тимове, в които е бил) и не е имало първи и втори пилот, лесно е да печелиш при положение, че имаш кола с 1.5сек по-бърза на обиколка от другите и съотборника ти е куц кон, на който е наредено да кара след теб. Говоря конкретно за поредицата от титли 2001-2004 по скучни сезони не съм гледал. Иначе за другите му титли няма спор, че си е извоювал, и че много добър пилот. Но не мога да разбера какво толкова го възхвалявате, нужно е човек да анализира фактите.
И Алонсо си спечели много чисто, дори беше сериозно забавен от трафика, тръгна доста позиции по назад от Шуми. Ако нямаше тези проблеми с трафика Алонсо щеше да излезе най-малко 1.5-2секунди преди Шуми, ако Шуми беше първи щях да чета отново каква гениална тактика е измислил Рос Браун.
Нищо против Шуми кефя му се и съм го признал отдавна, че е един от най-добрите, но чак пък толкова да го възхвалявате айде моля ви се осъзнайте се малко.