Газова уредба
- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газова уредба
и аз искам да си сложа газова бутилка на голф 4 1.4 16V.Какво ще кажете?Да си сложа ли и каква марка ? 

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
аз имам едно изпарителче.. вкумно мисля... така се води има едно маркуче което трябва да се върже някаде... към колекторните тръби и ако някой може да каже къде точно 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
_NqKoI_ написа:аз имам едно изпарителче.. вкумно мисля... така се води има едно маркуче което трябва да се върже някаде... към колекторните тръби и ако някой може да каже къде точно
Имаш разни фабрични изходи за вакуум под дросел клапата, които са затапени - е те към тях връзваш туй маркуче

- _NqKoI_
ми по спомен имаше едно затапено... и от няква джаджа отиваше към спирачките  

ам и аз как го обясних
 ам и аз как го обясних

ам и аз как го обясних
 ам и аз как го обясних- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Джаджата е възвратен клапан - за да се задържа някакъв вакуум за сервото дори и когато мотора угасне.
Няма проблем да го вържеш там, стига да е преди клапана - тоест откъм всмукателните колектори, а не откъм сервото.

Няма проблем да го вържеш там, стига да е преди клапана - тоест откъм всмукателните колектори, а не откъм сервото.
- _NqKoI_
ми преди него е  .. ам сега само остава едно маркуче да взема ам кой ти работи сега
 .. ам сега само остава едно маркуче да взема ам кой ти работи сега   и ще го сменям изпарителя и колата е голф 2 с карбураторче. Мм ми някой да каже нещо за този JetSpark дали си заслужава
 и ще го сменям изпарителя и колата е голф 2 с карбураторче. Мм ми някой да каже нещо за този JetSpark дали си заслужава 

.. ам сега само остава едно маркуче да взема ам кой ти работи сега
 .. ам сега само остава едно маркуче да взема ам кой ти работи сега   и ще го сменям изпарителя и колата е голф 2 с карбураторче. Мм ми някой да каже нещо за този JetSpark дали си заслужава
 и ще го сменям изпарителя и колата е голф 2 с карбураторче. Мм ми някой да каже нещо за този JetSpark дали си заслужава 
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
На моя пробиха смукателните тръби близо до 1-ви цилиндър, казаха ми че така изпарителя получавал по-вярна информация. И на Москвето ми го бяха пробили горе-долу на същото място. Това в два различни сервиза и разлика от 12 години. Относно ТАП-а бил той JetSpark или някакъв друг въобште няма да сгрешиш. Аз 2-ра година ползвам на http://www.runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=5. Много съм доволен!!  Успех в газификацията  !!!
 !!!

!!!
 !!!- shirindeniz
- Автомобил:
- Двигател:
Моля ,дайте отговор.Колко ще ми струва? 

- 
				bayspiro
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
popeye написа:а някои знае ли какво точно значи октаново число примерно
Октановото число е показател за детонационната устойчивост на горивата / в частност бензини,газове,етери, нитросмеси и т.н./ То е относителна величина която се определя от времето за разпространението на горенето / изгарянето/ в горивна смес на дадено гориво, с коеф. на излишния в-х = 1, в еталонен двигател, в сравнение с "еталонна" горивна смес на осмия наситен въглеводород ОКТАН.
Еталона ОКТАН има "октаново" число = 100. По-ниското О.Ч. -> по-взривно горене /детонационно горене/ - по-високото - по-плавно горене.
Чистият бензин има много ниско О.Ч. /мисля около 76/ и за това му слагат присадки /едно време,когато еколозите се напишкваха още, му слагаха тринитроетилолово -> етилиран бензин - сега не знам какво му слагат/
За дизеловите горива има ЦЕТАНОВО ЧИСЛО което по смисъла си е точно обратно на ОКТАНОВОТО ЧИСЛО, а еталона е въглеводорода ЦЕТАН.
Надявам се, че бях полезен.

- _NqKoI_
ми аз сам с газова  но нещо изпарителя лоренцо ми се инати... неска го смених с ловато вакумен ам грам не искаше да запали
 но нещо изпарителя лоренцо ми се инати... неска го смених с ловато вакумен ам грам не искаше да запали  уж му вързах вакумчето... и пак си сложих лоренцо
 уж му вързах вакумчето... и пак си сложих лоренцо  като има парички ще сложа едно такова процесорче и да видим
 като има парички ще сложа едно такова процесорче и да видим   .. разгледах по на горе линка и за голф 2 карбуратор с 1.6 двигател колко градуса трябва да се настрой
.. разгледах по на горе линка и за голф 2 карбуратор с 1.6 двигател колко градуса трябва да се настрой  таз джаджа
 таз джаджа

но нещо изпарителя лоренцо ми се инати... неска го смених с ловато вакумен ам грам не искаше да запали
 но нещо изпарителя лоренцо ми се инати... неска го смених с ловато вакумен ам грам не искаше да запали  уж му вързах вакумчето... и пак си сложих лоренцо
 уж му вързах вакумчето... и пак си сложих лоренцо  като има парички ще сложа едно такова процесорче и да видим
 като има парички ще сложа едно такова процесорче и да видим   .. разгледах по на горе линка и за голф 2 карбуратор с 1.6 двигател колко градуса трябва да се настрой
.. разгледах по на горе линка и за голф 2 карбуратор с 1.6 двигател колко градуса трябва да се настрой  таз джаджа
 таз джаджа- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
shirindeniz написа:Моля ,дайте отговор.Колко ще ми струва?
Грубо казано от 300 до към 2200 лв...
Доколко те ориентирах?

Върни се в “Автогазови уредби”