Голф3 проблем Помощ!!! Лентов кабел. РЕШЕНО!!!
Голф3 проблем Помощ!!! Лентов кабел. РЕШЕНО!!!
Здравейте колеги,колата е Голф 3 95г и е с двигател ADY проблема е следния. Преди месец ми сменяваха клемореда на колата и ми свалиха волана. В последствие волана пропадна, върнах се при майстора и той с всичката си нагост ми взе 5лв, но това както и да е. В събота си карам по паветата и точно на Цум клаксона на колата се включва, махнах бушона и до тук ок. Но сутринта както карам и въртя волана независимо колко се чува пукане откъм релетата. С пипане установих че пука реле 53. Спирам в първия сервиз и питам за како иде реч. От сервиза ми обясняват, че зад волана той е с airbag ималентов кабел, който ако не се центрира в период на времето се износва и къса, но ме успокоиха че се сменява и тук ок, защото си мисля че е 5-10лв. Отивам в работата че вече закъснявах и се обаждам в Ауто + и по телефона пича ми заява, че това било някаква цяла касета и стува 390лв. тука вече се депресирах. Та въпроса ми е към колегите които имат някаква представа и разбират, дали това е реална цена и дали проблема може да е друг.Също така може ли да махна релето защото цъканете е изнервящо. Благодаря предварително.
Последна промяна от karuzu на Вто 12 май 2009 9:46, променено общо 1 път.
-
ReDFiRe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 проблем Помощ!!! Лентов кабел
Един приятел кара пассат 3 че на същия проблем с бибиткането... обаче не беше от лентовия кабел едно малко болченце (почти чесовникарско) се развило и опира на лентата затегна го и се оправи... дано и при теб да е същия проблем защото тези пари които каза хич не са малко за такава глупост... провери там където ти казах и гледай внимателно !
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Пипай внимателно, за да не те изненада айрбега!
Свали клемата на акумулатора преди това.
Освен това може да се разровиш с търсачката в 'Направи си сам' или в някой от техническите.
Vasseto беше описал доста добре как си е сменил лентовия кабел с такъв за 3-4 лева.
Свали клемата на акумулатора преди това.
Освен това може да се разровиш с търсачката в 'Направи си сам' или в някой от техническите.
Vasseto беше описал доста добре как си е сменил лентовия кабел с такъв за 3-4 лева.
-
ReDFiRe
- Автомобил:
- Двигател:
Ooo da radotom браво ! забравих да го спомена
свали клемата !!!
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Само да те предупредя - най-вероятно бушона на клаксона е и бушон на перките на радиатора. Поне при мен беше така. Не е много препоръчително да караш колата без него.
Пробелема е решен. Оказа, че лентовия кабел е само за airbag-а а клаксона си е на метална пластинка зад волана. Проблема беше, майсторите не ми бяха стегнали волана и по равните ни пътища се е разхлабил още и не е правил контакт с металната пластина зад волана. А бушона ми е само за клаксона, за перката е друг. Благодаря на колегите които се отзоваха!!!! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”