Тресене при тръгване Б3
Тресене при тръгване Б3
Здравейте,колеги отдавна пасатко си го има този проблем ама не му обръщах внимание,защото си мислех, че е заради това че колата е стара и така...Но като се качих на вуйчовият пасат (Beast),който е пак б3 при него го няма това тресене.Тресенето е само при потегляне,инак колата е като стрела за този си мотор(1.8 MI ABS).От какво може да е?
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тресене при тръгване Б3
На първо място за проверка при такива симптоми - тампони на двигателя. И действай, че ако е това, двг-то се кандилка и започва да усуква и изпускателната система, и скорости, и прочие...
Може би не подаваш достатъчно газ при тръгването.
И аз обичам да тръгвам без газ, но кагато затресе двигателя, че и таблото много дразни.
И аз обичам да тръгвам без газ, но кагато затресе двигателя, че и таблото много дразни.
Последна промяна от velinsl на Нед 17 май 2009 10:28, променено общо 1 път.
velinsl написа:Може би не подаваш достатъчно газ при тръгването.
И аз обичам да тръгвам без газ, но кагот затресе двигателя, че и таблото много дразни.
И при мен е така с таблото обаче си е едно и също с газ и без газ
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Denzi написа:velinsl написа:Може би не подаваш достатъчно газ при тръгването.
И аз обичам да тръгвам без газ, но кагот затресе двигателя, че и таблото много дразни.
И при мен е така с таблото обаче си е едно и също с газ и без газ
И при мен тресе леко. Ако чак толкова ви дразни, сменете съединителя и ще се оправи

С повече газ почти не тресе

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Winner25 написа: Ако чак толкова ви дразни, сменете съединителя и ще се оправи![]()

Мен ме дразнише и...
Пробвай да потегляш с повече газ и по-плавно пускане на съединителя. А иначе мога да направя всяка кола да изглежда че има нужда от съединител при тръгване.
Последна промяна от velinsl на Нед 17 май 2009 10:27, променено общо 1 път.
А възможно ли е това да го има и при дизеловите двигатели? Имам тема по тоя въпрос, ама никой не може да ми даде точен отговор. Моята тресе при ускорение, докато подавам гас, докато натискам педала на гаста. Ама се тресе наистана много дразнещо. Като каруца по черен път. А като мина на трета дори цялия скоростен лост, респективно скоростна кутия ходи нялаво - надясно. Дали е само от тампон или и е от съединител?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, дръпни ръчната или подпри колата на много висок бордюр, отвори капака и един помощник отвън да гледа какво става с двигателя и как се посуква при натоварването. Но и така както описваш какво виждаш и усещаш вътре, е най вероятно тампона на двигателя, който наистина не е много евтин, но щом двигателя ти ходи напред-назад, е за смяна. Не казвам, че не е невъзможно и да е някой от другите тампони, но щом ти се включват скоростите нормално, а тресенето се появява при движение и натоварен двигател...
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pronobis написа:На първо място за проверка при такива симптоми - тампони на двигателя. И действай, че ако е това, двг-то се кандилка и започва да усуква и изпускателната система, и скорости, и прочие...

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имах проблем като твоя ,при потегляне тресеше а после почна и да тряска оказа се че е тампон на двигателя намира се до радиатора. Успех.
Колеги, след големи премеждия с един сливенски баир усетихме,че съединителя си е отишъл.Закарахме колата да я прегледат и майсторът се хвана за главата
.Качи се в колата да провери съединителя и пича си тръгна на 3-та все едно е 1-ва.Казах му да види и тампоните,тогава човека още повече
и вика вие да не сте
.И днес вече ще влизаме в бокса
за смяна на тампони и съединител,като излезе ще пиша как е.Чао до тогава

Готов е!!! Бих казал че колата не е същата.Няма го това тресене при тръгване и возията е друга.Преди при 100км колата все едно реве,а сега го няма това нещо,чак се шашнах като видях на таблото 160 км а колата си работеше тихичко.Вече като подам повечко газ и дръпна по рязко съединителя гумите ми викат "По-лекичко бе имаш нов съединител"
Още един път благодаря на всички колеги за съветите.Вие сте номер 1

Още един път благодаря на всички колеги за съветите.Вие сте номер 1