1. Откачате капачето на огледалото
2. Сваляте капака на дръжката на вратата и развивате двата болта
3. Откачате кората от държачите, заключвате врата и развивате бутона, леко и внимателно махате кората, ако на някой не му е ясно има теми как се маха кората
4. Сваляте внимателно найлона който покрива врата, спускате стъклото за да имате достъп до болтовете, откачате клемата/тя се вади с издърпване напред/ и разхлабвате петте болта, маркирани са в червено, които закрепват водачите и машинка с комфорт модула. Хубаво е тук да си маркирате позицията на която е закрепено стъклото, защото после е доста голяма играчка да го настроите. Разхлабвате и гайките които държат стъклото, отново маркирани в червено и внимателно изтегляте стъклото нагоре. Добре е някой да ви помогне като задържи стъклото максимално нагоре.
5. Механзма на стъклото се изважда като болтовете се изкарат през освобождаващите отвори, целия механизъм се завърта и през долния отвор на вратата се изкарва първо едната релса, а след това и другата релса с мотора и комфорт модула.
6. Пускате стъклото да легне на дъното на врата или търсите начин за закрепване в горно положение. Аз тук съм го пуснал да легне.
[
7. Развивате сивите винтове и механиката, заедно с моторчето се откача от релсата. Тук вече се вижда и какъв е проблема на прозореца
8. Откачих жилото от макарата, тука трябва много да внимавате, че ако се разплете въжетата от колелото наместването му е ад. и пробвах да го залепя, но нищо не се получи. Жилото опира направо на синята тръбичка, а пружината на горната част и при по-голямо усилие се чупи и главата на пластмасата отвива много назад. Затова взех кардинално решение да поставя часта в ляво на снимката, това е регулатор на жилото на спирачки на велосипед, за да може жилото да опира в пластмасоват глава, а не върху тръбичката. По този начин тръбичката върши само ролята на водач.
9. Тука вече тръбичката е залепена отново и в задната част е навит регулатора от велосипед
10. Вече отрязан, но за съжаление съм фокусирaл земята
11. Монтирате обратно жилото върху макарата
12. Така и така сте свали механизма, добре е да прегледате и останалите неща. Аз почистих контактните пластини и датчика за движение/снимката съм е взел от колега от форума, за което моля да ме извини, но не намерих темата му за да пусна линк към нея. Ако ми изпрати линк ще се коригирам/

12. След всичко това започвате сглобяване по обрантия път, като пружитите с водачите трябва да бъдат като в т.7 тука вече е малко зор докато изкарате пружините навън и е необходима помощ
13. Връщате механизма във вратата и го закрепвате с болтовете, прекарвате жилата и ги закачате за вратата
14. Намествате стъклото по старите белези и леко стягате.
15. Вързвате буксата и внимателно пробвате движението на стъклото нагоре, надолу. Ако всичко е ОК стягате всички болтове и гайки, монтирате найлона, кората и всичко останало.
Това е в общи линии. Не е никак трудно, въпреки че и аз по едно време бях на път да се откажа когато стъклото не искаше да се отдели от водачите. Така че съвета ми е преди да ходите по-майстори, пробвайте сами! Дано съм бил полезен в решаването на проблема с ел. стъклата на Голф 3