Наскоро купих колата с проблем в климатика и сега се опитвам да го отстраня.
Колата е 2ка PB 89та година
Ситуацията е следната: Климатика се пуска само когато вентилатора за купето е на някоя степен което си е нормално, но перката за охлаждане не се пуска. Компресора се чува че цъка и 4е работи, също и мотора се затормозява леко, но не духа студено, дали проблема е в това че перката не върти или му е нужен и фреон или е нещо друго. Дайте предложения.
Благодаря на всички отзовали се.
Проблем с климатик DIAVIA на Голф2
Re: Проблем с климатик DIAVIA на Голф2
Ugeorge написа:Наскоро купих колата с проблем в климатика и сега се опитвам да го отстраня.
Колата е 2ка PB 89та година
Ситуацията е следната: Климатика се пуска само когато вентилатора за купето е на някоя степен което си е нормално, но перката за охлаждане не се пуска. Компресора се чува че цъка и 4е работи, също и мотора се затормозява леко, но не духа студено, дали проблема е в това че перката не върти или му е нужен и фреон или е нещо друго. Дайте предложения.
Благодаря на всички отзовали се.
Задължително трябва да се върти вентилатора на радиатора. Там трябва да ти е проблема.
- pavlin-gt
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=13&t=141552
Много точни момчета!
За студеното трябва фреон,а за перката проблема се решава с реле.
Обади им се,няма да съжаляваш
Много точни момчета!
За студеното трябва фреон,а за перката проблема се решава с реле.
Обади им се,няма да съжаляваш

- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря ви за отговорите колеги.
След щателен преглед на кабелите за перката на радиатора открих че бяха прекъснати на 2 места и след запояване перката вече работи. Междувременно един приятел ми предложи един негов приятел да ми допълни климатика и ефекта е студ в колата вече 4 дни
Мисля че темата е изчерпана.

След щателен преглед на кабелите за перката на радиатора открих че бяха прекъснати на 2 места и след запояване перката вече работи. Междувременно един приятел ми предложи един негов приятел да ми допълни климатика и ефекта е студ в колата вече 4 дни
Мисля че темата е изчерпана.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”