Вентилаторите на радиатарите работят постоянно на Г4
Вентилаторите на радиатарите работят постоянно на Г4
Появи се следния проблем на Г41.6-при подаване на контакт се стартират и двата вентилатора на радиаторите.Климатика е изключен-мотора студен.Моля помогнете.
Re: Вентилаторите на радиатарите работят постоянно на Г4
причините могат да бъдат две:
- блокирал термо - шалтер/включвател/
- или залепнала котва на релето за вкл. на веентилаторите
- блокирал термо - шалтер/включвател/
- или залепнала котва на релето за вкл. на веентилаторите
При мен имаше подобен проблем, но след като спра на място - вентилаторите не спираха да въртят. Оказа се, че е изгорял бушон, така че прегледай ако искаш и бушоните 

За сега не съм решил проблема.Искам само да споделя че след кото изключа щепселния съединител на датчика за налягане на фреона вентилаторите спират да въртят но не сам сигурен дали е дефекта в него.
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
peterr написа:За сега не съм решил проблема.Искам само да споделя че след кото изключа щепселния съединител на датчика за налягане на фреона вентилаторите спират да въртят но не сам сигурен дали е дефекта в него.
Точно там ти е проблема, смени датчика за налягане на фреона и проблема е решен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,вентилаторите на радиатора ти при кола на контакт,се задействат по 3 начина:
-при пускане на климатика на колата/винаги/ на бавна скорост
-от термодатчика на радиатора на колата при достигане на определена температура на охлаждащата течност-съответно на бърза и бавна скорост
-от пресостата за налягане на фреона при достигане на налягане в системата на климатика от около 15 бара-на висока скорост
Според мен първо трябва да определиш на каква скорост ти се включват вентилаторите.Ако е бързата,значи вариант първи отпада веднага.Пробвай да откачиш буксата на термодатчика на радиатора ти,за да елиминираш и втората възможност.И ще остане третия вариант-да ти е окъсил пресостата на климатика.Може да го измериш с омметър за "късо" между крачетата му.Най-вероятно той е причина за повредата ти.
-при пускане на климатика на колата/винаги/ на бавна скорост
-от термодатчика на радиатора на колата при достигане на определена температура на охлаждащата течност-съответно на бърза и бавна скорост
-от пресостата за налягане на фреона при достигане на налягане в системата на климатика от около 15 бара-на висока скорост
Според мен първо трябва да определиш на каква скорост ти се включват вентилаторите.Ако е бързата,значи вариант първи отпада веднага.Пробвай да откачиш буксата на термодатчика на радиатора ти,за да елиминираш и втората възможност.И ще остане третия вариант-да ти е окъсил пресостата на климатика.Може да го измериш с омметър за "късо" между крачетата му.Най-вероятно той е причина за повредата ти.

Благодаря за помоща утре ще купя въпросният датчик и ще го сменя.Ако всичко е ОК ще почерпя с Пещерска гроздова-от хубавата.
Проблема решен-смених датчика за налягане на фреона с нов и всичко се нормализира.Специално благодарство на m&m16v-заповядай в Пещера да почерпим.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”