Поло - съвети, препоръки и прочие...

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло - съвети, препоръки и прочие...

Мнениеот Luper » Чет 05 мар 2009 17:21

One написа:няма такова нещо
частите по двигателя и окачването са същите дали са скъпи не знам - още не ми се е налагало

Това е добре. Тъй като именно скъпата поддръжка беше на път да ме разубеди.
А ти сигурен ли си за окачването? Аз доколкото разбрах задното специално е променено. Някъде четох, че на някой му се наложило да сменя лагери, обаче му излезнало над 200лв, щото трябвало и още не знам си кво да сменя. А и аз като си взимах Лупи и ми казваха, че окачването му е като на Поло след 99г, което ме навежда на мисълта, че е по-вероятно при тях да има някакви общи части..

а да те питам как е шумоизолацията на купето? двигателят усеща ли се вътре

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 06 мар 2009 8:50

Luper написа:

а да те питам как е шумоизолацията на купето? двигателят усеща ли се вътре

колега, ако си в района на младост драсни едно ЛС да ти покажа и разкажа за колата на живо :)

javor 111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот javor 111 » Пон 25 май 2009 22:49

колега разкажи малко повече за проблема с ел.стаклата...купих нови плазгачи но нешто пак не пасва дигнеш ли прозореца до горе металната пъпка кадето влиза в плазгача откам заключването на вратата,излиза

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 26 май 2009 7:58

значи не си я вкарал както трябва, и на мен след първото поставяне ми падна стъклото. да чукам на дърво след това нямам проблеми. за тая пъпка, има широка и тясна страна, гледаш от коя влиза по трудно и здраво и внимателно натискаш докато влезе.

valia_docks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valia_docks » Чет 28 май 2009 23:32

Здравейте,
От известно време си търся кола и тъй като се спрях на VW POLO 1.4 TDI 2002г,3врати или VW GOLF-4 2000г комби, се чудех дали ще може да ме посъветвате.
Аз като жена ,нищо не разбирам.Иска ми се да си взема нещо което няма да ми създава проблеми,ще харчи малко и е лесно за поддръжка.Знам че сигурно ви е писнало да отговаряте на подобни въпроси,но все пак ще съм много благодарна ,ако някой даде мнение.Поло-то ми го дават за 8500лв напълно обслужено-както казаха,а Голф-а е 7600лв, но няма никакви застраховки ,аларми и т.н.
Раздвоена съм...Поло-то е дизел и казаха че харчи около 5/100,но пък е 3врати и малък багажник.Голф-а е бензин и харчи 8/100 и е с 5врати и огромен багажник.
Дайте идеи....plssss

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 29 май 2009 7:47

valia_docks написа: ...Дайте идеи....plssss

Трябва да решиш за какво ти трябва тази кола
Полото е чудесен градски автомобил за 2 възрастни и дете и кратки круизи около града, не че не се справя и на дълъг път ..ама голямата кола си е за това
Голфа- комби е универсален боец, но изключително грозна комбинация голф- комби , пфу
И изобщо сравнението на различни класове автомобили е крайно неуместно
Можещ да питап за поло / корса/ клио и т.н.
или голф / астра/ ....

valia_docks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valia_docks » Пет 29 май 2009 9:43

Колата ми трябва основно за града.С малко дете съм и не съм особено добър шофьор.За това исках да е по-скоро малка кола,но когато бях в автосалона карах и двете.Двигателя на голфа почти не се чуваше,и се караше леко.Двигателя на полото се чуваше доста повече,а и педалите за газ и спирачка са много по-чувствителни-ако мога така да го определя.Просто само да докоснеш спирачката и колата се е заковала на място,гасне разбира се (казах ли че не съм добър шофьор?),а газта -малко само да натиснеш повече и ..ами сигурно се свиква,не знам.Направи ми впечатление,че коланите на полото не се връщат нормално,колата се отваря от дясната врата-лявата нещо заяждала,на дясната врата липсва бутончето за заключване(онова малкото до стъклото)има нещо като болт.Е не беше измита и почистена,ама си я карат .
Чудех се къде в София мога да закарам колата ,при добър майстор,който да я прегледа и да си каже мнението.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 31 май 2009 9:07

...Чудех се къде в София мога да закарам колата ,при добър майстор,който да я прегледа и да си каже мнението.

Потърси в Сервизи Niksi или Vaskoto1 ! :wink:

mario_Vw Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario_Vw Polo » Сря 17 апр 2013 8:26

здравейте на всички пиша за колегата дето се чуди между корса и поло значи колега аз лично имам поло 1.4 60кс но е пълна инжекция значи това е можеби най-економичният варянт на фв-поло поло 1.0 50кс извън градско след 80км си харчи колкото 1.4 60кс а за 1.9Д рязхода е едно към едно самоче нямат нищо общо във вървенето повярвай ми а за корса по-добре не мисли мито поло е 1.4 60кс 1997г и съм доста доволен да чукна на дърво до сега нищо не му е правено така че ти си помисли какво ще си земеш решението си е твое УСПЕХ.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”