Става въпрос за 406-ците от 1997-1998 година. Каквото и да говорим, 406-цата е доста по-красива от голфчето(МК3), а и е по-висок клас. Въпроса ми е - някои има ли впечатление от тези пежа, как са по окачването и създават ли много проблеми
Мнение за Peugeot 406
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мнение за Peugeot 406
Докато си търся голф, попаднах и на доста обяви за Пежо 406 на същите цени както и на голфа: около 3500 лева
Става въпрос за 406-ците от 1997-1998 година. Каквото и да говорим, 406-цата е доста по-красива от голфчето(МК3), а и е по-висок клас. Въпроса ми е - някои има ли впечатление от тези пежа, как са по окачването и създават ли много проблеми
Re: Мнение за Peugeot 406
мой приятел е с такова 97г. , 2.0 бензин. Досега за 5 години има само един ремонт на предница за 700 лева и др са консумативите. Широка е и добре вози, което е нормално за този клас кола 
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Комшията под мене е с такава, ама е 1.9 HDI 90кс комби '97г.
Колата е широка и комфортна, има багажник за половината китайски народ
, но както е писал и колегата горе, предницата им е слабото място - шарнири, накрайници итн, особено по нашите пътища.
Специално тоя мотор 1.9 HDI с 90кс е тромав и харчи доста грaдско, към 8-8,5л, за бензиновите мотори нямам подробни наблюдения.
Колата е широка и комфортна, има багажник за половината китайски народ
, но както е писал и колегата горе, предницата им е слабото място - шарнири, накрайници итн, особено по нашите пътища.Специално тоя мотор 1.9 HDI с 90кс е тромав и харчи доста грaдско, към 8-8,5л, за бензиновите мотори нямам подробни наблюдения.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
snupeca написа:Комшията под мене е с такава, ама е 1.9 HDI 90кс комби '97г.
Колата е широка и комфортна, има багажник за половината китайски народ, но както е писал и колегата горе, предницата им е слабото място - шарнири, накрайници итн, особено по нашите пътища.
Специално тоя мотор 1.9 HDI с 90кс е тромав и харчи доста грaдско, към 8-8,5л, за бензиновите мотори нямам подробни наблюдения.
ХДИ 1.9 няма иначе колата като цяло е добра и комфортна.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз се чудя за някоя бензинка с газово.
В краен случай някакво ТДИ
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Ikov_VR написа:ХДИ 1.9 няма иначе колата като цяло е добра и комфортна.
Може и аз да бъркам, но и TDI да е, пак е тромав за това купе

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Vw_wV написа:аз се чудя за някоя бензинка с газово.
с газово какво - отопление ли?
имам приятел с такава, вече 4 лято я търкаля, по колата само дреболии - основните му проблеми (съответно и разходи) са с газовия инжекцион (обикновена газова не ставала), два пъти го ремонтира тоя инжекцион, единия път за 500 другия за 1000 лв., останалото както ти казах са дреболии - биалетки, накладки и прочее...
зависи в какво състояние я вземеш... иначе вози добре, сравнително комфортна е, като един малък пасат е.
а, и са слаби на краш тестовете на ЕУРОНКАП, макар че голф3 сигурно има същите показатели...
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Хубава е колата. Преки впеатления имам от 1.8 бензин. Много тромав и слаб за това купе.
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:според мен си заслужава доста повече парите от мк3
Не съм на това мнение аз Мк3 може да не е много красив ,но пък е много здрав автомобил има и много по голяма гама мотори от 406 а колите както казах те не са в 1 клас при това 406 хваща поколението на мк4
, а там просто не искам да коментирам
. Имам приятел с 1,8 мотор на 406 както казаха колегите тромав и гори доста- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
emdless4 написа: като един малък пасат е.
По-голямо е от пасат като обем.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно година няколко месеца съм карал 406 1.9 ТД+итеркулер.
Първи впечатления удобна комфортна кола. Мотора никак даже не е слаб за купето си. Но е ограничен някак си повече от 180 км. не може на магистралата.
Не е сравнително евтина за подръжка особенно ако се кара само градско, предницата е малко слаба.
За 6 месеца в градско (софия) съм сменил : Тампон на мотора, преден тампон на носач, накрайници, амортисьори, жило на газ'та. Останалото са нормални разходи масла, филтри, ремъци.
Лошото беше, че всеки месец нещо светеше на таблото на колата. Много датчици много нещо. Даже за запушен горивен филтър.
Гориво непритенциозно каквото му сипвах това гореше но това не важи за ХДИ.
Ако нещо контретно те вълнува питай. За мен беше крайно обидно каквото и да питам в форума на пежо да ми пишат : "Ходи на майстор".
Първи впечатления удобна комфортна кола. Мотора никак даже не е слаб за купето си. Но е ограничен някак си повече от 180 км. не може на магистралата.
Не е сравнително евтина за подръжка особенно ако се кара само градско, предницата е малко слаба.
За 6 месеца в градско (софия) съм сменил : Тампон на мотора, преден тампон на носач, накрайници, амортисьори, жило на газ'та. Останалото са нормални разходи масла, филтри, ремъци.
Лошото беше, че всеки месец нещо светеше на таблото на колата. Много датчици много нещо. Даже за запушен горивен филтър.
Гориво непритенциозно каквото му сипвах това гореше но това не важи за ХДИ.
Ако нещо контретно те вълнува питай. За мен беше крайно обидно каквото и да питам в форума на пежо да ми пишат : "Ходи на майстор".
- batececo
- Автомобил:
- Двигател:
За 3500лв Peugeot 406, 1998-ма година ... трудно ... трябва да е без климатик и в много лошо състояние...
Не знам, може наистина да са паднали цените заради кризата, ама прекалено евтино ми се струва, миналото лято като си търсих кола се оглеждах и за 406 и знам, че тогава бяха 5-6 хилки това, което търсиш.
Не знам, може наистина да са паднали цените заради кризата, ама прекалено евтино ми се струва, миналото лято като си търсих кола се оглеждах и за 406 и знам, че тогава бяха 5-6 хилки това, което търсиш.
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
В продължение на 8 години в семейството ми имаше такъв автомобил. През декември 2008 го продадох на колега от форума. Голям, комфортен и непретенциозен автомобил с прекрасна возия и добра визия и стойка на пътя. Двигателя 1.8 16V, който е 82 kW никак не е слаб. Колата е страшно пъргава с него. Откъм ремонти: има един единствен недостатък - често си принуден да го ремонтираш в СФА. А там, както и във всички "реномирани" сервизи дерат кожи. За справка - преди да го продам за смяна на датчика за задните светлини платих 65 лева. И то, защото е нарян на такова място, на което аз нямах подходящия инструмен да бръкна. За 8 години и 80 000 км съм сменил бобина и една биалетка. Изобщо не може да става въпрос за сравнение между пежото и голф МК3. Голфа е като щайга пред пежото. Но, за тези пари не очаквай да си купиш "идеалното" пежо, а по - скоро "идеалния" голф.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
anger написа:В продължение на 8 години в семейството ми имаше такъв автомобил. През декември 2008 го продадох на колега от форума. Голям, комфортен и непретенциозен автомобил с прекрасна возия и добра визия и стойка на пътя. Двигателя 1.8 16V, който е 82 kW никак не е слаб. Колата е страшно пъргава с него. Откъм ремонти: има един единствен недостатък - често си принуден да го ремонтираш в СФА. А там, както и във всички "реномирани" сервизи дерат кожи. За справка - преди да го продам за смяна на датчика за задните светлини платих 65 лева. И то, защото е нарян на такова място, на което аз нямах подходящия инструмен да бръкна. За 8 години и 80 000 км съм сменил бобина и една биалетка. Изобщо не може да става въпрос за сравнение между пежото и голф МК3. Голфа е като щайга пред пежото. Но, за тези пари не очаквай да си купиш "идеалното" пежо, а по - скоро "идеалния" голф.
то и за идеален голф не стигат ама... това е друга тема .
Аз също имам наблюдения върху този тип автомобил , по точно 2.0 ХДИ , много готина кола, харесва ми , хората чиято собственост беше си я купиха нова, и на 2-рата година нещо и стана, оставиха я на ремонт в пежо тука в софия, после 2000 ремонти , ии след 2 месеца я продадоха, сега карат някакъв Кирон ли кво беше (азиатска чикия...)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”