проблем със температурата В4
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
проблем със температурата В4
проблема е следният,на градско каране държи много висока температура 100гр,перката за охлаждането вкючва нормално но неможе да охлади до ниво да изключи,струва ми се и че системата е със много високо налягане(маркучите са твърди).смених гарнитура на главата,капачката на разширителният съд но оправия няма,единственото което ми идва на ум е запушен радиатор,дали съм прав, мотора е ААМ и има допълнително слаган климатик, Помагайте
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със температурата В4
Колега и аз съм със същия мотор, на същия пасат
Ти как се реши да си сложиш и клима, то и без нея е куц кон, пък така си го представям как е
Сега на въпроса - имаш ли още една перка? Водния ти радиатор е възможно да е запушен, но това важи и за радиатор парно! Погледни си капачката на разширителния съд - понякога и нова да сложиш пак дава дефект - системата държи високо налягане.
Успех!

Сега на въпроса - имаш ли още една перка? Водния ти радиатор е възможно да е запушен, но това важи и за радиатор парно! Погледни си капачката на разширителния съд - понякога и нова да сложиш пак дава дефект - системата държи високо налягане.
Успех!
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
колега климата е сложена във италия аз така я купих,а капачката я свалям от работеща кола,а за куция кон куц и то със трите крака
а има и втора перка на радеатора на климатика и отделно като включа кл, вдига температурата още малко и я задържа там

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,измий си радиатора 

- сава
- Автомобил:
- Двигател:
сега си купих добавка за миене на системата и го почвам, утре ще дам резултат
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега това прочетели го?
viewtopic.php?t=54835&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%EE%F0%E8%E2%E5%ED+%F4%E8%EB%F2%FA%F0+%F1%EC%FF%ED%E0
Пробвано е работи
viewtopic.php?t=54835&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E3%EE%F0%E8%E2%E5%ED+%F4%E8%EB%F2%FA%F0+%F1%EC%FF%ED%E0
Пробвано е работи

- сава
- Автомобил:
- Двигател:
това е следващата стъпка
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
не стана нищо със тази добавка,ще свалям радиатора,а някой да ми каже как да разбера дали работи нормално водната помпа тя е на 10к но зная ли
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,жабарите имат навика да насаждат клима на колата без да се съобразяват с размера на заводския радиатор,т.е.какъвто е,такъв си го оставят.Това ,обаче е много погрешно,защото при автомобилите със заводски монтирани климатици,поради влошеното обдухване на радиатора,немците слагат възможно най-големите водни радиатори,за да се запази нормалния температурен режим на мотора.Даже при Ауди и предната греда е по-различна,за да се смести по-високия и по-дълъг воден радиатор на климатизираната кола.Ако при теб си е останал стария радиатор е много вероятно колата да загрява повече,особено градско, и с времето да "духва" гарнитурата на главата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дали не е от помпата? Ако е станало нещо на турбинката й е възможно да няма нужната сила да движи водата, възможно е и ако колата е на газ да е запушен изпарителя и оттам да ти прави мизерии.
Като стискаш маркучите към радиатора на парното при изгасен двигател,какво се чува? Ако чуваш някакво хрущене като от стъкла вътре,тогава е от отлагания бигор по стените им и значи са с намален отвор и не може да циркулира правилно водата. Възможно е да се запушат по малките отвори по блока и радиаторите точно от каране с вода а не с антифриз!
Като стискаш маркучите към радиатора на парното при изгасен двигател,какво се чува? Ако чуваш някакво хрущене като от стъкла вътре,тогава е от отлагания бигор по стените им и значи са с намален отвор и не може да циркулира правилно водата. Възможно е да се запушат по малките отвори по блока и радиаторите точно от каране с вода а не с антифриз!
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
хм,допускам го и този вариант,но миналото лято карах така и нямах проблеми,вдигаше до около 98 включваше перката и сваляше а сега неможе да свали,днес я изпробвах 45мин на мясго със включена перка и постоянна температура, преди една седмица сменях гарнитура на главата по това което се вижда от водните магистрали по главата и блока нямаше и следа от котлен камък и др, мотора вътре беше като нов,виж това за изпарителя не ми беше дошло на ум какво може да мусе запуши и как да го отпуша евентуално
Последна промяна от сава на Чет 11 юни 2009 20:10, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
От всички теми които съм чел за допълнително слагани климатици мисля че да държи такава темп. особенно сега в жегите е нормално
Така че според мен карай си спокойно 

- сава
- Автомобил:
- Двигател:
гледах го отговор за ефекта от колегата пуснал темата няма а другото е догадки като мойте
колега 100 или над тези стойност? ако е 100 карай си, ама като се пусне перката би трябвало да паднат малко или не падат . .. .. Аз да те питам нещо друго сменял ли си (центровката пипал ли си я? непо друго по двигателя?) На мен ми загряваше като теб. Оказа се лоша центровка (чукаше аванса) и грееше за това те питам.