Въпрос за АКТ?, Спешно

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: Въпрос за АКТ?, Спешно

Мнениеот PuShE_ » Пон 15 юни 2009 17:26

колега,за модела на колата нищо не можеш да направиш,след като напишат акта си длъжен да го прочетеш и да напишеш имаш ли възражения или не,щом си се подписал и нямаш възражение нищо не можеш да направиш,а за наказателното постановление можеш да обжалваш ако не си съгласен със наказанието което са ти наложили,или ако са ти писали едно ограничение а дефакто там е друго както стана при мене,писаха ми ограничение 50 а то е 60,зеха ми книжката за 3 месеца,платих 250 лева глоба и 16 точки,и се отказах да се правя на клоун защото дори и да обжалваш постановлението,книжката няма да ти я върнат а остава в КАТ до края на делото,което трая максимум месец защото е по бързата процедура и не се чака дата и тн а делото ти започва след около седмица след като си подал молба за обжалване...карай колело или върви пеша 3 месеца и си поеми вината...мене за 2-о лято ми е земат за 3 месеца ама не ме е яд,сам съм си го направил-ще си плащам грешките :dummy:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 15 юни 2009 18:03

soxy__ написа:е при теб какво стана, спечели ли делото? :D

Може да се каже. Аз обжалвах наложената глоба а не нарушението. Съответно глобата ми беше намалена до минималната предвидена за това нарушение.

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Пон 15 юни 2009 18:24

Няма страшно 3 месеца минават бързо ,сега поне е лято и няма сняг

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пон 15 юни 2009 18:51

http://www.plovdivmedia.com/10687.html

http://www.lex.bg/bg/news/view/29882
колега и аз съм като теб и сега чакам НК,ама се надявам да е вярно това което го пишат в тези сайтове

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 15 юни 2009 21:24

несе надяваите мом4ета това си е писано в закона аз съм го минал сега е ваш ред требва да си вземете поука .само да знеш колега 3 месеца 250лв глоба и 16 то4ки това те о4аква нема мърдане.неми се сърди но замислял ли си се какво ще стане ако некое молко дете изко4и на пътя а ти си 100 походи три месеца пеша и си помисли.твоето нарушение си влиза то4но в графите надвишаваш максималната допустина скорост с 50 писах ти по нагоре какво те о4аква

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Сря 17 юни 2009 10:39

Аз също обжалвах акт за превишена скорост, спряха ме на разклона на с.Волуяк на пътя от Костинброд към Околовръстното, параметрите бяха същите като на колегата :oops: по отношение на скорост, аз обаче оспорвах наличието на ограничителен знак. Както и да е, само искам да ти кажа колега, не си струва разправията със съд, адвокати, търчане и плащане и най-вече времето, което ще изгубиш - при мен това беше година и нещо!!! :banghead: при положение, че наказанието ми беше за 1 месец без книжка и глоба. Имай предвид, че ако нямаш някой наистина много, ама МНОГО ДОБЪР адвокат предпочитанията на съда са винаги към полицаите, дори и когато лъжат нагло, както беше в моя случай. Така че моя съвет е - плати си глобата, ходи малко без книжка и забрави за случая - иначе съм съгласен с колегите, че трябва човек да се замисля малко за такива скорости в града :012:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Сря 17 юни 2009 22:56

Трябвало е да ги заговориш нещо и да поомекнат малко,за да намекнеш после за почерпка и т.н. Мен така ме спряха с 85,беше дъждовно време, и полицая ми вика "Влез вътре да не те вали,докато ти пиша акта" Аз естествено стоях до тях и ги филмирах разни работи,та накрая излязохме познати с единия :lol: :lol: :lol: Даже пари не им давах,само си ми върнаха книжката и поживо поздраво.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 18 юни 2009 0:39

Дали ще "падне" въпросното наказателно постановление, което ще бъде издадено въз основа на акта, никой не може да гадае - решенията се вземат от съда. А в града ограничението е 50. Може да се наложи да походиш малко пеш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”