Покупка на volkswagen passat b5
Покупка на volkswagen passat b5
Здравейте!Искам да си купя vw passat b5 от 1998-2000 г 125 коня-може ли да ме консултирате добри ли са слага ли им се газ и въобще заслужава ли си инвестицията.Като го купувам какво да гледам и чупят ли му се някои части лесно.Евтина ли му е подръжката-благодаря на всички които имат такива коли и ми дадат компетентно мнение.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Покупка на volkswagen passat b5
Веднага ще ти пишат да ползваш търсачката и мисля, че ще са прави, но ще ти ударя едно рамо.
Може да се сложи газ, но е почти задължително ГИ. Все пак едно евентуално гръмване може да те вкара в много излишни разходи. Говори се, че са им е слабо окачването, защото са с алуминиеви носачи. Но ако не е каран в БГ спокойно може да си го караш доста километри. Но возията му е номер 1. Двигателя който си си харесъл е 20 клапанов без турбо. Разликата с мотора 150 к.с. е само турбото. Другите колеги, които са по-запознати ще ти обяснят по-подробно. Успех ти желая с покупката!!!

Може да се сложи газ, но е почти задължително ГИ. Все пак едно евентуално гръмване може да те вкара в много излишни разходи. Говори се, че са им е слабо окачването, защото са с алуминиеви носачи. Но ако не е каран в БГ спокойно може да си го караш доста километри. Но возията му е номер 1. Двигателя който си си харесъл е 20 клапанов без турбо. Разликата с мотора 150 к.с. е само турбото. Другите колеги, които са по-запознати ще ти обяснят по-подробно. Успех ти желая с покупката!!!
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам наблюдение върху Пасат 1.9 ТДИ. Изключително здрав и икономичен мотор. Извънградско с 120-140км/ч. дава разход 5 - 5,5 литра, в София 7-8 литра
За окачването и аз знам, че е малко по - слабичко. Според мен си земи едно ТДИ и не се занимавай да слагаш газови.
За окачването и аз знам, че е малко по - слабичко. Според мен си земи едно ТДИ и не се занимавай да слагаш газови.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
И аз съм с ТДИ,който кара дизел няма да ти каже да си вземеш бензин то е ясно,но и обратното е ясно
Покарай,виж,сравни пък късмет.125 коньовия е задължителна ГИ за него,защото прави компа крив от грешки.Бившия ми шеф имаше такъв и се побъркваше,после даде 1200 лв за ГИ и заспа.А сега ми завижда за моя убавиец

- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си сигурен че искаш бензин си вземи с турбото 150к.с. ,125 му идват малко но все пак зависи как си свикнал да караш. Ако се чудиш между бензин и дизел, дизела е по добре и то 110к.с.( по евтина подръжка от помпа дюза) двигатела върви прилично и гори малко.
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
разликата между бензин и дизел е доста голяма относно цените на частите и по точно ремъци ролки филтри така че трябва да си на ясно какво точно искаш аз лично предпочитам и карам бензин но не бих сложил гас та дори и 20 стотинки да стане
plkochev написа:Ако си сигурен че искаш бензин си вземи с турбото 150к.с. ,125 му идват малко но все пак зависи как си свикнал да караш. Ако се чудиш между бензин и дизел, дизела е по добре и то 110к.с.( по евтина подръжка от помпа дюза) двигатела върви прилично и гори малко.

- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
И аз смятам, да не се занимаваш с бензини и газ. Карал съм бензинови пасати, сега от две години съм със дизел 130 коня, само един минус по-шумен и вибрации.
Колега,вибрациите може да са от тампоните или нещо от сорта на гумички 

- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се надявай на евтина подръжка.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Зависи с кво го сравняваш и кво разбираш под евтина поддръжка.
Ако сравняваш с подръжката на б3, е нормално да е по евтина. Но мисля, че е нормално по новите коли да са с по скъпа подръжка.
Ако сравняваш с подръжката на б3, е нормално да е по евтина. Но мисля, че е нормално по новите коли да са с по скъпа подръжка.
Колега, аз имам същия пасат 1.8 20V 125 коня. Със газова уредба съм и съм много доволен. Извънградско ми дава разход 9-10 газ при положени че карам с климатик и със скорост 120-140км/ч. Градско качва разхода на 12 но пак е по добре. Газовата уредба ми е обикновенна. От много приятели монтьори чух, че пасатите с турбо същаата кубатура имат проблем при турбото над 160 000 км. Смисал започва да трака турбото. Иначе колата е малко "тромава" при набиране, но при скорост над 120 км/ч няма проблеми. Ускорява бързо.