Щори за Пасат

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Щори за Пасат

Мнениеот Johnny_Brawo » Пет 19 юни 2009 11:17

Здравейте,
Решил съм малко да вкарам сянка в парахода ( Пасат Комби '96 ). Хубаво ,ама с тия фолиота нещо не ме влече идеята. Един вид съм я оставил за краен вариант. Набелязал съм подходяща щора за задното стъкло, но искам да знам за отстрани как стоят нещата ,ако някой има наблюдения или опит. Става дума за задните врати и евентулано за прозорците на багажника. Иска ми се когато нямам нужда от "тъмнотии" просто да си вдигна щората и да си е ясно. Някакви идеи ?

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Щори за Пасат

Мнениеот miti_kamenov » Пет 19 юни 2009 17:20

За страни4ните стъкла само фолио,другото си е циганска работа :mrgreen: (мое мнение) :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 19 юни 2009 19:10

Виждал съм аз коли със такиа щори на задните странични стъкла, но и според мен е гадно.Сложи отстрани фолио, пък на задното голямо стъкло сложи щора.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Съб 20 юни 2009 8:40

Точно пък с фолио е цигания,става като катафалка или баничарка.......като видя такъв пасат и все си мисля как сега ще слезнат 2-ма с работни дрехи и ще почнат да разтоварват торбите с цимент или стълби и кофи.... Аз слагам щори на задните стъкла само когато возя малкия(сина ми)иначе после се махат.Така че колеги не се "престараваите".

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Съб 20 юни 2009 14:18

kristianatanasov написа:Точно пък с фолио е цигания,става като катафалка или баничарка.......като видя такъв пасат и все си мисля как сега ще слезнат 2-ма с работни дрехи и ще почнат да разтоварват торбите с цимент или стълби и кофи.... Аз слагам щори на задните стъкла само когато возя малкия(сина ми)иначе после се махат.Така че колеги не се "престараваите".

даи някоя снимка на щорите да видим за кво става въпрос :да:

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Съб 20 юни 2009 14:45

Мен лично ме дразни това фолио. Това си е мое мнение , но ... и колата си е моя :) Бих се радвал да видя наистина как изглежда със щорите ,защото точно това имам предвид и аз - махам ги когато не ми трябват , слагам ги , когато возя хора. За задния прозорец е ясно. За малките какво правим ?! :?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 21 юни 2009 0:28

Брато аз имам голяма идея !!!! :idea: Значи ще пусна една схема униклно красива mhihi ако можеш да я разбереш и ти хареса , Действай !
untitled.JPG

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Нед 21 юни 2009 15:10

Лудница е това!!! Само един въпрос: Щората Отдолу я захващам за кората на вратата,така ли ?!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 21 юни 2009 17:15

Johnny_Brawo написа:Лудница е това!!! Само един въпрос: Щората Отдолу я захващам за кората на вратата,така ли ?!

щората ще я хванеш към вътрешноста на кората.Аз съм го замислил но нямам условия за труд.А на прореза може да сложиш уплатнение тип четка, хем да я чисти като се вади , хем дане грози.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 30 юни 2009 16:58

Ето го моя със щори:слагам ги само когато возя малкия.
Изображение
Незнам защо но от телефона ми излизат се малки снимки....

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Сря 01 юли 2009 8:35

защото не си му настроил качество на снимките :) ( предполагам ) нещо такова ще е , само да ги направя и ще снимам да покажа как е станало. Идеята на колегата горе със схемичката ,която е сложил - малко повече играчка е ,отколкото си мислех ,но става готяну :P

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 01 юли 2009 8:41

Идеята на колегата е добра, но като се направи процеп за щората няма ли да стане много шумно :roll: Зимата ,оже и да духа студено от там :?

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Сря 01 юли 2009 9:58

Незнам :? Принципно съм я оплътнил яко и кората и вратата... пък и да духа да духа ... колко да е :) Какво ти пука , ти не се возиш отзад :D . Ще се помисли на място като вземе да се кълца. Все пак точно тая хлабина ,която ще се получи между кората на вратата и прозореца ... там ще има четка някаква. Както каза колегата ,хем да е гот, хем да чисти, хем да не зее няк'ва яма там... Ще се чуе :) Но идеята ти не е лоша, даваш добра тема за размисъл.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 01 юли 2009 22:19

Winner25 написа:Идеята на колегата е добра, но като се направи процеп за щората няма ли да стане много шумно :roll: Зимата ,оже и да духа студено от там :?

Има нещо вярно в твоите думи.Но мойе да се оплатни с онези косматите уплатнения тип " четка ", и така да се спре притока на студен въздух.Аз лично несам прочнал замисала идеята ми щукна ей така от дъното на Болярчицата mhihi , време има и аз ще пробвам и ще кача снимки.Иначе на останалите колеги успех в начинанието.

Потребителски аватар
Johnny_Brawo

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 02 юли 2009 9:34

Аз все си мисля , че след качествено уплътняване на кората ( уплътнението е гумено, между кората и вратата ) няма да е чак толкова шумно. Относно тоя студен въздух - нещо не разбирам от къде :?

Върни се в “Направи си сам!”