AXE или печатна грешка???!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
marr4o
Автомобил:
Двигател:

AXE или печатна грешка???!!!

Мнениеот marr4o » Вто 16 юни 2009 20:36

Колеги карам Polo 6N 1.4 75hp.Понеже прочетох доста теми и не срешнах
нито една за двигател с такъв номер,реших да ви попитам дали не е печатна грешка :oops: А също искам да питам и каква скоростна кутия с по дълги скорости да сложа? Често патувам извън града и някякси не ми е гот на 120km/h да съм на 4000 оборота :screwy

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: AXE или печатна грешка???!!!

Мнениеот Anbuch » Вто 16 юни 2009 21:46

Може и да е нарочна печатна грешка , също както и 6N 1.4 75 коня (има едни двигатели 1.4 75 коня ,но са 16V и ги има от 98 година)
Като отвориш багажника на вратата има малка бяла бележка на която пише кода на двигателя. Подобна бележка има и на капака на амбреажния ремък отгоре.Предполагам си с АЕХ 1.4 60 коня или АЕЕ 1.6 75 коня. Скоростите ти може да са сменяни с неподходящи. Виж и кода на скоростната. Можеш да го видиш тук

Anbuch написа:Изображение
това под термодатчика ,отляво на бялата пластмасова тапа е номерая на кутията. Понякога трябва да се тръкне с шкурка за да се види. Номера ще е нещо от рода : 48DCH25066 което значи ,че е с код DCH и е започнала да се минтира от 25.06.06г ,а цифрите 48 отпред дето са не зная какво значат

Коя година е полото?

marr4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marr4o » Чет 18 юни 2009 20:45

Полото е 97-ма .Какво имаш в предвид под "нарочна печатна грешка" :?: И има ли въобще скоростна кутия с по дълги скорости? А и по документи си е 75 кончета ,но не е винтилка, а също исках да питам и ако някои знае дали ще стане винтилова глава? Нямам свободно време да ги поглидна тия неща и много ще се радвам ако някой сподели :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 юни 2009 22:21

Тогава или е 75 коня 1.6 AEE или 1.4 АЕХ 60 коня. Под нарочна имам в предвид ..измислен талон с неверни данни защото колите които са с повечко коне се продават по-лесно. И затова си мисля ,че двигателят ти е 1.4 60 коня

marr4o написа:Нямам свободно време да ги поглидна тия неща и много ще се радвам ако някой сподели :Mr Green Fun

Извинявай колега ,ама ние и да имаме време няма как да ги видим тия неща :lol: Ще си е чисто гледане на боб!

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Чет 18 юни 2009 23:02

Колега какво ти трябва да бъзикаш колата,караи си я така или я смени с по-мощна.Полото няма как да стане BMW ,но в града пък е икономична нали

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 19 юни 2009 11:30

addrak написа:Колега какво ти трябва да бъзикаш колата,караи си я така или я смени с по-мощна.Полото няма как да стане BMW ,но в града пък е икономична нали

Че с какво полото е по-лошо от БМВ?

А колегата да провери кода на двигателя си и в темата за скоростите да види какви скорости се препоръчват за неговата машина, че да не стане така, че с по-дълги скорости да се сдобие с един МНОГО куц кон.

marr4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marr4o » Пет 19 юни 2009 18:42

Anbuch написа:Извинявай колега ,ама ние и да имаме време няма как да ги видим тия неща Ще си е чисто гледане на боб!
имах в предвид ако някой вече го е направил този експеримент :D а колегата е прав , ще трябва да се взима 1.4 16V от одавна съм се заканил и май няма да се ходи на море :roll: мисля че е по-удачен вариант от това да търся двигател :deal

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”