проблем с изваждането на делко на г2 1.6EZ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

проблем с изваждането на делко на г2 1.6EZ

Мнениеот strahil_toshkov » Чет 07 май 2009 0:53

Здравейте колеги,имам запитване за един въпрос на който не можах да намера отговор с търсачката--- :bowdown

карам г2 1.6 ez с делко (мисля че беше ДОСЕЛИЕ-- не съм сигурен дали го пиша точно)---преди няколко месеца ходих при ЛЮСИ да ми направи малко центровка и делкото си се въртеше прекрасно-----но преди месец реших да сменя гумички на клапаните и хидравлични повдигачи защотото колата почна да пуши леко и повдигачите вече се чуваха много силно сутрин на студено Майстора който правеше ремонта на клапаните превъртя един зъб на вала който задвижва делкото но каза че това не е проблем защото разпределителния и коляновия са на белег---трябвало само да се даде малко предварение на колата от делкото щото работела със голямо закъснение но се оказа че делкото е блокирало на пълно--(не подлежи на въртене--а за изваждане и дума не може да става :screwy ) :banghead: може ли да е от това че е превъртян един зъб на вала на делкото то да не може да се върти и извади--(ВКАРВАМ В ДОПЪЛНЕНИЕ-ДЕЛКОТО НЯМА ЛУВТОВЕ И СИ Е ЧИТАВО )---имало някакъв семеринг или Опръстен от долу който се е раздул от времето и няма мърдане

Люси си поигра малко и го по раздвижи с кански мъки и центровката заспа НО по закона за всемирната гадост покарах няколко дни и колата взе да става все по тромава и бавна--върнах се при Люси и той ми каза че ми се е спукала мембраната на вакумният регулатор на делкото и ще трябва да се сменя---до тук всичко е много добре НО

делкото не може да се върти на ръка а с много усилия със скоби на него и рамо от гидоре---а за изваждане на делкото и дума не може да става---Люси опита на место и даже милиметър не помръдва.

въпросът ми е дали някои се е сблъсквал с такъв проблем и какво е неговото решение--ако някой знае моля да ми отговори как може да се раздвижи и има ли начин да се извади делкото без да се счупи

благодаря предварително

Аз следващата седмица ще мина през Люси за да го помъчи малко---но като гледах миналия път как делкото не помръдва си мисля че изваждането му без да се счупи е невъзможно (поне за мен) :banghead: :banghead: :banghead:

има ли начин вакумният регулатор да се смени на место без да се вади делкото?

аз съм убеден че Люси ще измисли нещо но до края на следващата седмица има много време и аз трябва да разбера има ли решение на проблема ми защото не мога да търпя нещо да ми е счупено --- абе побърквам се

:screwy :screwy :063: :063: :drinking: :drinking: :banghead: :banghead: :bowdown :bowdown :bishop :bishop :bishop :bishop :bishop :bishop :bishop

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с изваждането на делко на г2 1.6EZ

Мнениеот lozan67 » Чет 07 май 2009 5:01

И аз съм със същия проблем. Като сменях ремък миналата година разминаха белега на делкото. След това се наложи със секач да завъртя делкото. Хубавото е че се пасна центровката от първия път. Не знам дали е съвпадение и моето делко е френско. На коелгата е Bosch и се върти без проблеми , но пък тече.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Чет 07 май 2009 10:28

Малко по темата, при мен беше също френско делко, спукана мембрана на делкото за вакуумния регулатор. След едноседмично издиржане на мембраната и еднодневна борба за смяната и, монтаж и накрая се оказа че има проблем в самото делко. Смених си го с Бош и от дже години не съм пипал нищо по него освен да се прави центровка след намеса по ремонти или друго. Така че намери си едно на Бош и това е.
А за ваденето на ряпата от земята..., малък ти е чукът.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Чет 07 май 2009 17:46

lozan67 написа:И аз съм със същия проблем. Като сменях ремък миналата година разминаха белега на делкото. След това се наложи със секач да завъртя делкото. Хубавото е че се пасна центровката от първия път. Не знам дали е съвпадение и моето делко е френско. На коелгата е Bosch и се върти без проблеми , но пък тече.

благодаря колеги за бързите отговори--на първо време ще пробвам да поправя това делко защото е без лувтове и колата варви добре--само ще смена вакумния регулатор ако Люси успее да го пребори :beer

към частите бош съм малко предобедин защото до сега каквото и да си купа се чупи много вързо---крушки - чистачки - свещи и т.н.

но ако не стане ще си купа бош втора ръка илил чисто ново от магазина

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 07 май 2009 18:00

За чисто ново делко от магазина забрави, цената му е около 600 лева, питах преди около 2-3 месеца в едно магазинче в Стара Загора. Предполагам в Аутоплюс и Евро07 цифрата няма да е по-различна...

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Чет 07 май 2009 21:26

strahil_toshkov написа:
но ако не стане ще си купа бош втора ръка...

Е да де за това става дума.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 08 май 2009 1:28

Glove написа:
strahil_toshkov написа:
но ако не стане ще си купа бош втора ръка...

Е да де за това става дума.

колега имформацията не е потвърдена защото не съм ходил да провера лично в евро07 но мой познати ми казаха че има за 200лв ( разбирасе 200лв с 30% отстъпка) някаква марка делка за г2 (не мога да се сета за името) не е марково а някакъв ментак сигурно както всичко там :012:

но за сега делкото остава на втора линия защото днес почна да ми стърже много водната помпа - която е на 2 месеца и на 8000км и е АЙРТЕКС---имала 1 год. гаранция и от магазина ще ми дадът нова ама пак сервизи и смени death а нямям време че в неделя патувам за варна а днес и утре съм плътно на работа и майсторите ще ми я прават през ноща :kissy: много са отзивчиви като става дума за малко повече пари :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun средата на другата седмица като се върна ще провера колко струва делкото в евро07

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пет 08 май 2009 12:51

В Евро07 няма да е по-малко от 200лв, а в моргата е около 50лв.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 21 юни 2009 13:40

След като и моя вакумен регулатор сдаде багажа взех делко Bosch. Имам само един проблем буксата за кабелите е различна. Сега трябва втора обиколка по моргите :cry: . Така че и ако други сменят да имат в предвид този проблем. Иначе чука много помогна при изваждането :wink: .

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пон 22 юни 2009 15:32

Как така е различна, при мен всичко беше еднакво. Да не си объркал нещо?!

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Пон 22 юни 2009 19:52

Дали има разлика ако делкото е от кола със старата инсталация. Мойта е 90, а донора от 87г. :?:
Прикачени файлове
Photo-0042.JPG
Бош
Photo-0041.JPG
Дюасилие

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Пон 22 юни 2009 21:56

Е за това е разликата, моето е едно към едно със френското.

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Вто 23 юни 2009 0:35

колеги предварително се извинявам за правописни грешки и збъркани букви но тази вечер си залях клавиетурата с кафи и сама си пише и няма поправка ---а все още няма денонощен магазин за компове :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

идилията ми продължава :wink: (ееее до голяма степен и аз съм си виновен за това ама :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 нали обичам да ми е трудно :D :D :D )

и аз май ще си купувам бошово делко :wink:
газта се дигна пак и не става--без регулатор ми харчи с 1.5л. повече
преди 25 дни имах малко свободно време и реших да си потърся вакум регулатор за делкото ми DUCELLIER-разбира се отидах в евро07 и потърсих из каталозите малко----точно такъв регулатор не се произвежда като резервна част---НО се оказа че по каталог на валео излиза такъв регулатор---даже и номерата им съвпадат :applause: :applause: :applause:

разбира се си го поръчах щото го няма в наличност :applause: :applause: :applause:
много щастлив со обадих на Люси и му казах добрата новина---в моменто който дойде го монтираме и :beer :beer :beer

И

В УРЕЧЕНИЯ ден отидах взех регулатора и цъвнах пред Люси---всичко беше супер----взе да сложи новия регулато пробва го и се оказа че има фабричан дефект и ме изпрати за нов---разбира се аз поръчах само един в евро 07 и се наложи да по изчакам още 4 дни за нов---е все пак доиде :D

в УРЕЧЕНИЯ 2ри ден отиах при Люси---този път каза че вакума си е супер--разглоби делкото извади стария вакум трагна да слага новия иииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии Б.......М......МУ :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: НЕ СТАВА

извинявам се предварително за лошият език но просто ШИБАНИЯТ РЕГУЛАТОР имаше разлика--просто не е за вярване ама

Изображение

---НЯМАМ НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО---НО ИМА РАЗЛИКА---НЕЩО БРАТЯТА КИТАЙЦИ ЛИ СА ОБЪРКАЛИ МАТРИЦАТА ИЛИ :roll: :roll: :roll: ---

ЕЕЕЕЕЕЕ отново Люси събра делкото и аз си тръгнах безславно :banghead:

ядосах се жестоко и реших че ще намера такав регулатор и

върнах този в еврото и
започнах една много дълга обиколка през целия козлудуй и симеон

попитах в 197 магазина---не се смейте---броил съм ги
в 32 магазина за втора употреба части и
в 17 морги

АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ НЯМЯШЕ НИТО ДЕЛКО НИТО РЕГУЛАТОР ЗА DUCELLIER

бях отчаян--не може да има такава къръщина като моята

(само да вмъкна от както съм взел колата вече 2 год. имам разбито каре на пръта на волана-не е опасно да се кара така-много майстори ми казаха че има защити за счупване на карето и няма начин волана да ли остане в ръцете но като караш по пъвета има малък лувт в волана и леко чукане---пасажерите на усещат нищо ама шофиора :roll: :roll: :roll: --никъде го няма като резервна част--нито карето нито пръта с карето комплект----всичките 7 до сега втора употреба които са пробвал са били или пълен блокаж или с големи лувтове)

ето това е къръщина имам желание да го сменя ама не става

та по темата че се отклоних много

ИЗВЕДНАЖ ми просветна---ами VW си имат официалле вносител за бг. ще им се обадя и ще си поръчал оригинален :D

обадих се веднага-на талафона любезен господин ми прие запитването и каза че ще ли се обади до 20 мин.

обади ми се и ми каза че може да се поръча от германия такъв регулатор

за БОШ струва 62.50лв

но за DUCELLIER 534.50лв :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy

изпаднах в див смях :shock :shock :shock :shock :063: :063: :063: :063:

след като се съвзех попитах а имате ли цяло делко

човека каза че имат в наличност---бош оригинално

и че цената му е 432лв. :shock :shock :shock

аз попитах дали е възможно делко на бош да струва по евтино от вакум регулатор за DUCELLIER

ЧОВЕКА МИ ОТГОВОРИ ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ВСИЧКО--цитирам-""""господине живеем в бългалия все пак""""

нямам думи просто :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Вто 23 юни 2009 5:06

Като си вземеш делко Бош ще почнеш да търсищ гумичката между него и двигателя. Били 3 вида за мойто още не съм я намерил. mhihi

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Вто 23 юни 2009 9:06

Добре, ако толкова много искаш да си със старото делко да се обадя до Варна на майка, ми да слезе до мазата и да ми прато по куриер до София старото ми делко, което знам че поне регулатора му е здрав.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”