карам г2 1.6 ez с делко (мисля че беше ДОСЕЛИЕ-- не съм сигурен дали го пиша точно)---преди няколко месеца ходих при ЛЮСИ да ми направи малко центровка и делкото си се въртеше прекрасно-----но преди месец реших да сменя гумички на клапаните и хидравлични повдигачи защотото колата почна да пуши леко и повдигачите вече се чуваха много силно сутрин на студено Майстора който правеше ремонта на клапаните превъртя един зъб на вала който задвижва делкото но каза че това не е проблем защото разпределителния и коляновия са на белег---трябвало само да се даде малко предварение на колата от делкото щото работела със голямо закъснение но се оказа че делкото е блокирало на пълно--(не подлежи на въртене--а за изваждане и дума не може да става
)
може ли да е от това че е превъртян един зъб на вала на делкото то да не може да се върти и извади--(ВКАРВАМ В ДОПЪЛНЕНИЕ-ДЕЛКОТО НЯМА ЛУВТОВЕ И СИ Е ЧИТАВО )---имало някакъв семеринг или Опръстен от долу който се е раздул от времето и няма мърдане Люси си поигра малко и го по раздвижи с кански мъки и центровката заспа НО по закона за всемирната гадост покарах няколко дни и колата взе да става все по тромава и бавна--върнах се при Люси и той ми каза че ми се е спукала мембраната на вакумният регулатор на делкото и ще трябва да се сменя---до тук всичко е много добре НО
делкото не може да се върти на ръка а с много усилия със скоби на него и рамо от гидоре---а за изваждане на делкото и дума не може да става---Люси опита на место и даже милиметър не помръдва.
въпросът ми е дали някои се е сблъсквал с такъв проблем и какво е неговото решение--ако някой знае моля да ми отговори как може да се раздвижи и има ли начин да се извади делкото без да се счупи
благодаря предварително
Аз следващата седмица ще мина през Люси за да го помъчи малко---но като гледах миналия път как делкото не помръдва си мисля че изваждането му без да се счупи е невъзможно (поне за мен)

има ли начин вакумният регулатор да се смени на место без да се вади делкото?
аз съм убеден че Люси ще измисли нещо но до края на следващата седмица има много време и аз трябва да разбера има ли решение на проблема ми защото не мога да търпя нещо да ми е счупено --- абе побърквам се

а нямям време че в неделя патувам за варна а днес и утре съм плътно на работа и майсторите ще ми я прават през ноща
много са отзивчиви като става дума за малко повече пари