Гумите опират в калника голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Гумите опират в калника голф3

Мнениеот BeckoTDI » Чет 18 юни 2009 2:27

Добре де колеги най-накрая ще споделите ли как карате тия брутални джанти??? Изключвам варианта за раздуване и проклинам голф 3 и смешните му задни калници. От опита си съм заключил, че отзад поема до 7J и ет35, по надолу опира (с гуми 195/50 15. Днес сложих едни джанти ет25 и пак задра,тук може би сам ще си отговоря, че гумата е на 1мм от калника и окачването колкото и да е твърдо прави поне минимален ход и няма как... единия вариант е да го вдигна, ама не ми допада харесва ми така ниска колата, кажете по скоро къде да отида да ми се подгъне вътрешния ръб на калника точно в предната част опира, горе е добре би трябвало да поеме...

Ето и снимка къде задира, погледната колата отпред назад...
Изображение

Кажете някой трик да се преборя с това задиране, че искам и фланци да сложа.. няма такова готино чувство да гледаш колата си разпльокана мазно :) Писна ми тука тия 4-ки да карат със 17-ки 19-ки 26-ци.... Бог им давал на тия 4-ки калници давал и 12J ще побере, а 3-ката така ощетена жална :cry:

Потребителски аватар
whity
Автомобил: VW GOLF MK IV
Двигател: ASV

Re: Гумите опират в калника голф3

Мнениеот whity » Чет 18 юни 2009 6:26

сега с какъв размер си то4но.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 18 юни 2009 6:33

Без да обработиш калниците няма да стане вземаш някой чук и леко почваш с него да подгъваш ръба без да разваляш външната част на веждата което е много трудно ,ако имаше пласмасови вежди щеше да е по лесно.При тройките когато са много ниски опира в ръба на бронята там от вътря трябва да се изчука добре и леко да се резне бронята да истънеее.Скоро правих на една тройка калниците и станаха много добре хем е с 17-ки и няма никакви проблеми.Дано си разбрал това което ти обясних ,но като почнеш работата тя сама си подсказва какво трябва да правиш.Успех

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 18 юни 2009 19:16

Адаша е прав...Ако имаше пластмасови вежди нямаш никви проблеми.Режеш ръба на калника или го подгъваш да не закача и веждата крие изрезаното.На един комшия е така хем е на 17-ки.И моя е на 17-ки 7.5j 205/40 гуми и от зад в бронята ми закачше като кача 4 човека,това го оправих като сложих едни тампони между навивките на прожините по 3 лева бяха бройката,демек по два на прожина общо 4:wink:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 19 юни 2009 11:41

И при мен опират, а съм с 14ки, ЕТ не го знам :oops:
Опират точно там където и Веско.
Аз съм с фланци и проблема е когато колата е натоварена и мина през вълнообразен път.Колата започва да си се люшка и стърже :(
С пластмасови вежди съм.Махам веждата, подгъвам и пак слагам - ОК, но няма ли пак да опира във веждата, все пак нейното местоположение не се променя.
По-твърди пружини?

Потребителски аватар
ILIYANSKY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIYANSKY » Пет 19 юни 2009 14:06

az sym s Golf 2 no i na men taka mi opira6e otzad(natovaren) i slojih ot tezi tamponi na navivkite na prujinite i vsi4ko se opravi.Az gi namerih po 1,50lv.Oba4e slojih po 3 na navivka

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Пет 19 юни 2009 14:52

сложете си джанти с подходящ ЕТ коефициент и гуми с размери стандартно дадени от производитела и няма да опират!аз съм с 195/50/15 и никога не съм имал такъв проблем!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 19 юни 2009 15:24

Колега, разгледай този файл
Малко е разбъркан, но могат да се извадят за всички модели Г3 размера, който е възможен, според производителя, като цифрите след размерите са за налягане.
Дано е полезен - Това казват умните глави от Волфсбург.

Поздрави

Потребителски аватар
bodlio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlio_ » Чет 25 юни 2009 15:41

Колегии аз също имам същия проблем и съм с 15 ки ниско окачване мисля че идеата която даваре с тези танпони е най добра за да не си сменям окачването кажете обаче как се прави и къде се слагат тези танпони.А другиа въпрос ми е дали може стандартни да се сложат на гти и колко ще вдигнат колата в случаи че нестане работата с танпоните защото не искам да смениам окачването така ми харесва но пак е мн ниска на практика искам да сложа ето тези джанти

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 юни 2009 18:18

Тампоните са от плътна гума и имат прорези на тях.Пъхаш ги между навивките на прожината и той се заклещва там,като ограничава свиването на част от прожината.Обикновенно се слагат по 3 тампона на прожина зада се свива равномерно,но аз съм с по два и нямам проблеми...сега като карам към 110-120 през път с люлки го няма ужасното стържене в задната броня и ръба на калника :wink:

Потребителски аватар
whity
Автомобил: VW GOLF MK IV
Двигател: ASV

Мнениеот whity » Пет 26 юни 2009 20:58

nikolai_an написа:сложете си джанти с подходящ ЕТ коефициент и гуми с размери стандартно дадени от производитела и няма да опират!аз съм с 195/50/15 и никога не съм имал такъв проблем!

Ми да прав е колегата, затова питах к'ва ти е джантата то4но 6тот аз съм с 6.5 J и с гуми 205/50/R15 и няма никакви проблеми, ако си пробвал с голям " J ".

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 26 юни 2009 21:53

Абе те гумите и джантите са подходящи размери, но има други фактори които променят всичко mhihi .
От там идват срърженетата.
И дилемата тук е как да не опират при вече създалите се обстоятелства, а не сменете гумите и джантите.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пет 26 юни 2009 23:05

еми както се каза 1000 пъти общо взето ако не се намеси бай тенекеджия за хората които са без вежди и бай чук за хората които имат вежди и могат и сами да си подгънат калниците друг начин няма.е днеска моя голф за 2-ри път го подгъвах щото с оказа че е недостатъчно ама ше кача снимки утре че ме мързи сега

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 27 юни 2009 9:09

Какви гумени тампони ка койловъри бе :screwy А бате веско да събера пара и да ходи в ХЕЕД и да стане мазалото :twisted:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”