става въпрос за температурата на въздуха в колектора по ваг-ком отчита 52-56 градуса, което е много според мен.
има и друго колата ми е 1,9 тди 1Z Венто, има чип (брезел) колата ми не е пушила никога нито преди нито след чипа, днес нямах работа и си сложих спортен филтър(конус) колата започна да пуши. температурата е замерена след като сложих филтъра
Някакви идей, защо е толкова висока темп на въздуха и защо пуши?
П.П. за темп. се съмнявам че филтъра тегли топъл въздух от мотора и кулера не може да го охлади

висока темп. на входящия въздух и много пушеци
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: висока темп. на входящия въздух и много пушеци
racing_team_vidin написа:П.П. за темп. се съмнявам че филтъра тегли топъл въздух от мотора и кулера не може да го охлади
Сам си си отговорил

Stivi написа:racing_team_vidin написа:П.П. за темп. се съмнявам че филтъра тегли топъл въздух от мотора и кулера не може да го охлади
Сам си си отговорилС този конус освен да бучи малко повече друго няма да направиш така че помисли си дали е оправдано да му правиш изолация,а как се прави тя пише в други теми !

- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
Stivi написа:racing_team_vidin написа:П.П. за темп. се съмнявам че филтъра тегли топъл въздух от мотора и кулера не може да го охлади
Много е възможно да е от това, пробвай със панелен

ПС: А колко горе-доло трябва да бъде температурата, шот на мен ми е 48-50 градуса, а съм със стоков филтър
- racing_team_vidin
- Двигател:
The_Game написа:Stivi написа:racing_team_vidin написа:П.П. за темп. се съмнявам че филтъра тегли топъл въздух от мотора и кулера не може да го охлади
Много е възможно да е от това, пробвай със панелен![]()
ПС: А колко горе-доло трябва да бъде температурата, шот на мен ми е 48-50 градуса, а съм със стоков филтър
малко над околната
- racing_team_vidin
- Двигател:
проблема с пушеците е решен, разкарах филтъра и си върнах оригиналния.
иначе за да върви що годе нормално колата трябва да се кара в тоя вид
и пак е лагава.

иначе за да върви що годе нормално колата трябва да се кара в тоя вид
и пак е лагава.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Решението ти би било един термошийлд, за да дърпа само хладен въздух. Тогава има смисъл да си с конусен филтър, но не чак толкова, според мен, за да си заслужава преработката. Карай с панелен спортен. Все пак говорим за ежедневка, нали?
- racing_team_vidin
- Двигател:
dobrin написа:Решението ти би било един термошийлд, за да дърпа само хладен въздух. Тогава има смисъл да си с конусен филтър, но не чак толкова, според мен, за да си заслужава преработката. Карай с панелен спортен. Все пак говорим за ежедневка, нали?
Точно заради тези думи реших да си върна за сега оригиналния, и ще се поръчва панелен.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Това, че е висока температурата на входящия въздух означава ли, че колата ще пуши? При мен има измерена температура 98 гр. на G72(мисля че беше, датчик входящ въздух)като се извади буксата на датчика отчита 105-108 градуса, предполагам поради някакво замасяване на кабелите до ЕКУ-то. Проблем ли ще е да се кара така с нереални стойности на въпросния датчик. Какво ще е тогава количеството гориво и въздух което определя ЕКУ-то на двигателя. Мотора е 1Z, преди време бях пуснал тема за това ама като видях сега темата на колегата реших пак да постна.
Поздрави на всички.
Поздрави на всички.
- racing_team_vidin
- Двигател:
bobitur написа:Това, че е висока температурата на входящия въздух означава ли, че колата ще пуши? При мен има измерена температура 98 гр. на G72(мисля че беше, датчик входящ въздух)като се извади буксата на датчика отчита 105-108 градуса, предполагам поради някакво замасяване на кабелите до ЕКУ-то. Проблем ли ще е да се кара така с нереални стойности на въпросния датчик. Какво ще е тогава количеството гориво и въздух което определя ЕКУ-то на двигателя. Мотора е 1Z, преди време бях пуснал тема за това ама като видях сега темата на колегата реших пак да постна.
Поздрави на всички.
koлкото е по-топъл въздуха- 1-во, че е беден на кислород, и 2-ро се е разширил от темп.
От тея двете следва че компа ти пуска единица гориво за единица въздух, ама тоя въздух като е беден на кислород се получава малко по богата смес и затова пуши.
Въпреки, че тоя датчик за темп. етам за да следи за това нещо

П.П 98 градуса е прекалено много.. определно датчика е

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Значи аз нямам проблем с топъл въздух, а датчика за входящия въздух(пробван с работещ и пак същите стойности) дава грешни данни на компа. Дали ще е проблем да покарам още така(карам вече година така и цяла зима без подгревни свещи- проблем който вече се реши след като се сложи бушон - жабарите го бяха махнали от гнездото му) докато се намери откъде е това замасяване. И има ли нещо общо пушенето на колата във високите над 3000 об. Това ми е въпроса. Колата е с нормален филтър и взима въздух от пред и едва ли темп. на входящия въздух е 98 градуса реално - (зимата е измерено с Ваг). И какво друго е закачено на тоя датчик G72 освен допълнителните подгревни свещи(в антифриза).
Върни се в “Дизелови агрегати”