климатик
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
климатик
моля за вашето мнение по въпроса ; климатика на моя голф не ИСКА да работи,не знам имали бушон за него и къде се намира той?предполагам че може би причината да е електрическа, но може да и друга .изобщо да сега не съм го ползвал, кажете ми каква е процедурата ,реда за включване, кога трябва даго включвам? при загрят двигател или студен . изобщо всяко ваше мнение, ще ми е от полза.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: климатик
Братле, тази грешка я правим всички. Климатикът трябв ада работи виннаги, дори зимата трябва да го пускаш на месеца поне веднъж. Проблемът ти най-вероятно е, че ти е изтекъл фреонът. За д аго пуснеш натискаш копчето AC и пускаш винтилатора. Ако духа нормален въздух, значи ти е изтекъл фреонът. Погледни с иоборотовмера, ако като го включваш и изключваш лек опроменя оборотите би трябвало да няма страшно. Според мен това значи, че техниката си работи. Отиваш да ти го напълмян, мисля че около 70 лв и си готов. Може да има и други проблеми, но най-вероятно е само това. Често се случва, особено ако е по-стар от 10 години, както са нашите. Успех!
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
моя климатик е обикновен, имакопчета два броя , нормал, и макс, но като ги включа и двете оборотомера ,не реагира, т.ест не се променнят оборотите . та въпроса ми беше дали това е нормалнно, и ако нне защо?mania написа:Братле, тази грешка я правим всички. Климатикът трябв ада работи виннаги, дори зимата трябва да го пускаш на месеца поне веднъж. Проблемът ти най-вероятно е, че ти е изтекъл фреонът. За д аго пуснеш натискаш копчето AC и пускаш винтилатора. Ако духа нормален въздух, значи ти е изтекъл фреонът. Погледни с иоборотовмера, ако като го включваш и изключваш лек опроменя оборотите би трябвало да няма страшно. Според мен това значи, че техниката си работи. Отиваш да ти го напълмян, мисля че около 70 лв и си готов. Може да има и други проблеми, но най-вероятно е само това. Често се случва, особено ако е по-стар от 10 години, както са нашите. Успех!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не реагира н езнам
То се чува и специвичен звук от моторния отсег (подобен н апрахосмукачка, но по-тих). Най-добре иди да ти го видят.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
тя шяибата се върти постоянно, привключване не се чува нищо ,сякакаш няма климаbalamata написа:Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
От кога не си го включвал?
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:От кога не си го включвал?
ми от март месец
- pitbula90
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега най-вероятно няма фреон,щом оборотите не падат и не духа студено
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
неодачник написа:моля за вашето мнение по въпроса ; климатика на моя голф не ИСКА да работи,не знам имали бушон за него и къде се намира той?предполагам че може би причината да е електрическа, но може да и друга .изобщо да сега не съм го ползвал, кажете ми каква е процедурата ,реда за включване, кога трябва даго включвам? при загрят двигател или студен . изобщо всяко ваше мнение, ще ми е от полза.
Колега най-вероятно имаш изтичане на фреон от някъде и за това не се вкл. Има датчик който следи налягането на фреона и ако е под 3 бара не пуска компресора. Върви до някой сервиз да проверят как е налягането на фреона, ако там всичко е ок - значи проблема е в датчика. Колата каква точно е? кажи ми това и ще ти кажа как можеш да пробваш дали е този датчик.
А винаги си включвам климатика на малки обороти на двигателя - примерно както карам и освобождавам от скорост, оборотите си спадат и тогава вкл.
- cempak
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери дали врътката на парното е плътно вляво-на синьото,че и аз така,една сутрин ми беше студено и пуснах да духа малко топло,вечерта като свърших работа ми беше топло и пуснах климатика,карах 20 км. докато се усетя че климатика не бачка защото копчето беше авъртяно със 30-тина градуса в синята зона на копчето.
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Много вероятно да е изтекъл фреона, но при мен миналата година беше бушона.
Спря ми на път - на 500км от вкъщи
И хем го търсих пустия му бушон,ама не го намерих.
Оказа се че е върху акумулатора
. Провери го!
Спря ми на път - на 500км от вкъщи
И хем го търсих пустия му бушон,ама не го намерих.
Оказа се че е върху акумулатора
. Провери го!- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де... в такъв случай какъв е моя проблем?? На мен компресора си ми ърти, държи се все едно всичко е наред, само дет не духа студено... Не е работил от година и половина, възможно ли е проблемът ми да н е ече нямам фреон?!?!
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
mania написа:Добре де... в такъв случай какъв е моя проблем?? На мен компресора си ми ърти, държи се все едно всичко е наред, само дет не духа студено... Не е работил от година и половина, възможно ли е проблемът ми да н е ече нямам фреон?!?!
Напълно вероятно е да е останал малко фреон колкото да вкл. компресора, а да не прави студено или да е съвсем слабо. Или има и друг вариант: да е правил проблем датчика и някой "майстор" да го е вързал на късо, и сега нямаш фреон и системата се вкл. а студено не прави. Каква е колата?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
G3 ГТИ 115 И не е барана от майстор от както аз съм собственик. Има ли друг вариант освен фреона, при условие че нее пипана а преди работеше? А и не е давал признаци, спря изведнъж. Нямаше плавна промяна или каквито и да е било признаци
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”