С какво масло карате дизелите си?
Re: С какво масло карате дизелите си?
Здравейте колеги. Предстой ми смяна ма маслото на колата(1,9 тди 110к.с. 1999г. на около 250000км.) Бях се решил да сложа мотул 6100 10w40 но ми казаха да сложа мобил 10w40 - било по-евтино на със същите качества. Някой има ли наблюдения върху мобил-а?
@Kalin72, ти ще си сложиш ли масло с лого на кокошки, магаренца и кравички
? Това Американско масло съм сигурен, че никой в Америка не го е чувал.... или по точно, чували са го, но не смеят да го използват. Имай предвид, че на техния пазар специално маслата покриващи стандартите на VW са доста ограничени и доголяма степен избора им се свежда само до Castrol и още няколко марки, които се броят на пръстите на едната ми ръка.
Ясно че в интеренет човек може да намери абсолютно всичко, но ти ще си сложиш ли това масло в колата и евентуално да го препоръчаш на някой?
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ight=Lucas
Иначе е обсъждано многократно - http://forums.tdiclub.com/search.php?se ... 9541&pp=25

Ясно че в интеренет човек може да намери абсолютно всичко, но ти ще си сложиш ли това масло в колата и евентуално да го препоръчаш на някой?
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ight=Lucas
There are no Lucas oils that are officially approved by VW to ANY of VW's oil standards.
Understand very firmly that "meets or exceeds ..." is a generic phrase that has a lot less meaning than "conforms to ..." or "certified to comply with ..." or things of that nature (meaning that they have gone through an official third-party approval process).
Given that Lucas is the same company that manufactures USELESS snake oil additives and markets the heck out of them, I'm hesitant to use *anything* with the Lucas name on it. I wouldn't use that stuff in my snowblower.
Иначе е обсъждано многократно - http://forums.tdiclub.com/search.php?se ... 9541&pp=25
-
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1, разбира се че няма да сложа такова масло, нито добавките им 
От години ползвам само одобрени 505.01 или по-висок стандарт масла, и дори в САЩ съм купувал ELF от няколкото онлайн магазина, дет го продават

От години ползвам само одобрени 505.01 или по-висок стандарт масла, и дори в САЩ съм купувал ELF от няколкото онлайн магазина, дет го продават

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Карам с 10w40 не заради разликата в цената а защото Арал 5w40 малко трудно го намирам.Колата в Немско беше карана с Арал затова и сипвам Арал.Единствено като я докарах и сипах масло от Сакар което не знам дори каква марка ено колата работеше отвратително .Не казвам че съм експерт по масла и че примера ми е за подражание .В сервизната книжка ясно пише че маслото за ПД е 505 01.Просто отговорих на човека че няма да счупи колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Арал 5w40 малко трудно го намирам
Мога да те свържа с вносителя на Арал. Аз също слагах Арал на Шкодата си, преди да я продам, сега силно се замислям дали да не отсвиря дилъра при смяната на маслото след някой друг километър, и да продължа с Арал...
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
В България не знам дали има масла AMSOIL, но ТУКА това троши кокали на тестовете...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не ти е проблем прати някакво инфо.Само не знам вноситела дали ще се занимава с мойте 4 литра те не продават ли само на едро? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е името и координатите на фирмата, Булемс:
http://www.bg-transport.com/details.php?company=BULEMS
Звънни, питай, ако има проблем с малкото количество, но аз знам, че няма да има, пиши ми
http://www.bg-transport.com/details.php?company=BULEMS
Звънни, питай, ако има проблем с малкото количество, но аз знам, че няма да има, пиши ми

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерс колега.Намерих Арал 505.01 утре ще го сменявам .Само не знам кога ли колата ще реши че и е писнало от моите експерименти.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
castrol txt 505.01 5W40
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ravinol 10W40 смяна на 10000
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Castrol Edge 5W40 Turbo Diesel PD
Когато го слагах, в сервиза ми казаха, че колата била над 150 хиляди и трябвало вече "по-дебело масло", защото щяла да го гори. Минал съм вече 8 хиляди и е изгорила най-много 200 грама. За мен човек трябва винаги да си слага маслото по спецификация, за да няма ядове.
Когато го слагах, в сервиза ми казаха, че колата била над 150 хиляди и трябвало вече "по-дебело масло", защото щяла да го гори. Минал съм вече 8 хиляди и е изгорила най-много 200 грама. За мен човек трябва винаги да си слага маслото по спецификация, за да няма ядове.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
castrol slx 5w30 507.00 

MOTOREX VX-L 505 01 от ХЕЕД
струва ми се по-добро от Арала с който бях преди пак 505 01.
мотора е осезаемо по тих и работи по-меко от студен старт .... доволен съм само да не го пипа
струва ми се по-добро от Арала с който бях преди пак 505 01.
мотора е осезаемо по тих и работи по-меко от студен старт .... доволен съм само да не го пипа

дадоха ми някакво френско или поне е купено от там Huile G3 15W-40 DIZEL карам го 500км и не мога да дам отзиви.ако някои знае за тази марка нека пише.колата ми е поло 1.9 аеф
Върни се в “Дизелови агрегати”