Ситуацията е следната
имам перфектна глава от КР
Имам блок КР 2-ри ремонт със счупено бутало и има леко ръбче от горния компрес. сегмент.
Имам и блок от 8В с перфектен хонинг без грам ръбче пак 2-ри ремонт.
Понеже ще купувам нови бутала ми се иска да ги сложа в 8В блока.
Притесняват ме картерните газове. Където излизат на КР-а на 8В блока има бенз помпа. А на кр-а даже има 2 отвора на блока. Дали не може да затапя отвора и да се пробие капака на клапаните и да се навари щуцер като на 8волтовите моторетки?
Пръскалките под буталата от КР-ския блок може ли директно да се преместят на другия, който предполагам няма в момента, трябва да погледна.
А другия вариант е КР-ския блок да се пилне за 82,5 бутала. Или пък да се набият ризи и да си е със стандартни бутала 81мм? Кой вариант е най-добър? Каква е цената да се набият ризи?

Блок от 8В с 16В глава
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Блок от 8В с 16В глава
Бих ти препоръчал да си купиш вместо нови бутала (800++ лева), да си вземеш цял двигател АБФ или поне цяло читаво долнище със всичко вътре. Чуй се с колегата Лета Джанта - 0886440274, той има голяма VW морга и може да ти намери читави неща. Ако вземеш цял мотор с инсталацията, няма да струва повече от 1000 лева, а ще караш истинско нещо, не някаква самоделка, в която няма да си сигурен дали няма да те остави някъде по пътищата...
А твоята перфектна глава за КР, ако е оборудвана, спокойно и взимаш 300 лева
А твоята перфектна глава за КР, ако е оборудвана, спокойно и взимаш 300 лева

Главата е от КР 91-ва година, напълно обурудвана, никога не е шлайфана итн
Буталата няма да ги купувам оригинални ами от завод дружба бутала+сегменти+буталните болтове = 230лв
проучих и се оказаха много добри бутала, и на турбо кенефи са ги слагали и държат
Искам този мотор да си го реставрирам, не искам да взимам друг

Буталата няма да ги купувам оригинални ами от завод дружба бутала+сегменти+буталните болтове = 230лв

Искам този мотор да си го реставрирам, не искам да взимам друг

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
трябва да направиш отвор на твоя 8в блок за картерната вентилация и да се разпробият местата за пръскалките точно където минават маслените магистрали
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се занимавай с глупости защото имаш под 50% щанс да го направиш като хората. На фреза трябва първо да се челоса мястото където ще ляга пръскалката и едва тогава се дупчи пак с фреза. после резба се навива ама се прави със спец. мечик защото отвора е много плитък а отделно на това говорим за корав чугун в който да счупиш инструмента не е никак трудно. Намери си един стар блок от КР или ПЛ...разтържи си го и си набутай в него въпросните бутала. Мерака си е мерак, но разума е друго нещо.
РАСО
РАСО
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно не съм много навътре в тая материя, но ако само пръскалките са ти проблем - има 8V блокове със пръскалки, има и със дупки за пръскалки, затапени - избиваш тапите и си готов, ама има и без....ама като гледам каква ти става цифрата за проекта, наистина няма сми....вземи си абф, една ревизия на основните неща и си във филма 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За 8в блокове с пръскалки за г60 се сещам.Кои кодове са тези с тапите?Имат ли резби вътре под тях защото ако трябва да навиваш,Пацо си каза с какво ще се сблъска колегата.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ще караш двигателя атмосферен изобщо не ги мисли тези пръскалки - ще стане и без тях 
Някой тунери на Запад дори умишлено ги запушват при позасилени атмосферни мотори - с цел осигуряване по-добро налягане на маслото...разбира се единия и другия вариант си имат плюсове и минуси...

Някой тунери на Запад дори умишлено ги запушват при позасилени атмосферни мотори - с цел осигуряване по-добро налягане на маслото...разбира се единия и другия вариант си имат плюсове и минуси...

- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си щуцер за подкартерно налягане на мястото на бенз помпа,по-лесно е.Ако разпробиваш капака,гледай да е срещу пета,иначе ще пилее много масло!А пръскалките не ги мисли ако няма да турбинираш.Аз лично съм ги заварил,задължително ако слагаш само нови,но и те могат да ти съкратят живота,две да се прецакат и мотора ти е хлопнал!
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
колега даваи смело ще стане правено е хиляди пъти,имам приятел на 1,6 сложи главата от кр,за по малко от ден
имаш ли желание няма пречки

имаш ли желание няма пречки
- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
и според мен пръскалките не са проблем за атмосврка
но ако са еднакви като цена най добре сложи бутала 82.5 или по големи аз си бях сложил 84мм
но ако са еднакви като цена най добре сложи бутала 82.5 или по големи аз си бях сложил 84мм
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
GOLF 2 GTI16v написа:...аз си бях сложил 84мм...
Какво се случи, сподели ако не е тайна

- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
NovobranecGT написа:GOLF 2 GTI16v написа:...аз си бях сложил 84мм...
Какво се случи, сподели ако не е тайна
еми като начало не случих на добри бутала ползвах бутала от ланчия но разтоянието от буталния болт до челото е по голямо и трябваше да се стържат след което челото отслабваше мног и ги сменях по често от колкото ходех до бензиностанцията