климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Re: климатик

Мнениеот egoist_ok » Нед 28 юни 2009 19:54

mania написа:G3 ГТИ 115 И не е барана от майстор от както аз съм собственик. Има ли друг вариант освен фреона, при условие че нее пипана а преди работеше?

провери налягането на фреона. Миналата седмица монтирах един климатик на венто и когато зареждаха първо наляха около 150 грама да пробват системата и компресора вкл. и правеше много много слабо студено и после го допълниха и започна с "големият студ".

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 19:56

мога ли да го проверя сам?

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Нед 28 юни 2009 20:00

mania написа:мога ли да го проверя сам?

Принципно се прави с едни манометри - закачат се на щуцерите на колата и от там се гледа налягането на фреона. Аз за тези работи ходя при техник за климатици или за хладилници.

П.С. ако имаш такива манометри можеш и сам да го провериш - все пак незнам с какво се занимаваш :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 28 юни 2009 20:04

Мерси много :D До скоро

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Пон 29 юни 2009 11:43

mufin написа:Много вероятно да е изтекъл фреона, но при мен миналата година беше бушона.
Спря ми на път - на 500км от вкъщи :banghead:
И хем го търсих пустия му бушон,ама не го намерих.
Оказа се че е върху акумулатора :012: . Провери го!
ми там има три бушона , кой от тях

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 30 юни 2009 7:52

balamata написа:Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.
каква външна шайба, има само една шайба дето севъри заедно с динамото

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Вто 30 юни 2009 15:39

неодачник написа:
balamata написа:Като го пуснеш трябва да чуеш едно "чък"от към компресора.И също така външната шайба на компресора почва да се върти.

Тази дето се върти с динамото я върти ремъка.А от външната и страна има една друга,която се върти когато си пуснал климатика.При изгасен двигател,като я хванеш с ръка трябва да можеш да я въртиш общо-взето свободно без много усилие.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Вто 30 юни 2009 16:12

balamata написа:
неодачник написа:

Тази дето се върти с динамото я върти ремъка.А от външната и страна има една друга,която се върти когато си пуснал климатика.При изгасен двигател,като я хванеш с ръка трябва да можеш да я въртиш общо-взето свободно без много усилие.
ми от външната страна н а въпросната шайба няма друга, има ли снимка някъде да се види :screwy

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Вто 30 юни 2009 18:03

DSC00180.JPG
Сега слизах до колата да снимам.Това отстрани с нитовете е въпросната шайба.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Сря 01 юли 2009 8:09

balamata написа:
DSC00180.JPG
мерси колега , сега ще погледна и аз , значи ако правилно съм разбрал, трябва въпросната шайба да се върти само ако включен климатика

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 01 юли 2009 10:51

:)))) 100 мнения и само едно в десятката ама това е щот никой не се потрудил да разбере принципа на тая пущина как работи какво има какво няма да види схемичка нещо па да вземе да помисли малко....
така пич хич не гледай шайбата дали ти върти то е ясно че НЕ това което колегата ти е снимал е въпросния електромагнитен съединител той се включва със ток а не от налягане на фреон , имаш или нямаш фреон това хич не те грее той трябва да се включва ... представлява една бобина като и подадеш 12в за нея залепва другата шайба дето ти е ремъка и предава въртеливото движение на компресора ... така до акумолатора ти трябва да имаш една кутиика със две релета три бушона и два диода ... провери бушоните дали са здрави и дали няма окисления по тях щтото там редовно влиза вода от атмосферата бушончето което ти включва климатика мисля че беше най мощното 30А но не съм сигурен вече , провери и релето дали е здраво за окисления и дали включва веригата на този бушон, когато натискаш от купето бутона за включване на климатика то трябва да щрака.

Потребителски аватар
неодачник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот неодачник » Сря 01 юли 2009 15:17

i3v3a3n написа::)))) 100 мнения и само едно в десятката ама това е щот никой не се потрудил да разбере принципа на тая пущина как работи какво има какво няма да види схемичка нещо па да вземе да помисли малко....
така пич хич не гледай шайбата дали ти върти то е ясно че НЕ това което колегата ти е снимал е въпросния електромагнитен съединител той се включва със ток а не от налягане на фреон , имаш или нямаш фреон това хич не те грее той трябва да се включва ... представлява една бобина като и подадеш 12в за нея залепва другата шайба дето ти е ремъка и предава въртеливото движение на компресора ... така до акумолатора ти трябва да имаш една кутиика със две релета три бушона и два диода ... провери бушоните дали са здрави и дали няма окисления по тях щтото там редовно влиза вода от атмосферата бушончето което ти включва климатика мисля че беше най мощното 30А но не съм сигурен вече , провери и релето дали е здраво за окисления и дали включва веригата на този бушон, когато натискаш от купето бутона за включване на климатика то трябва да щрака.
проверих бушоните здрави са ,има и две релета но ,диоди няма

Потребителски аватар
egoist_ok

Мнениеот egoist_ok » Сря 01 юли 2009 19:27

i3v3a3n написа::)))) 100 мнения и само едно в десятката ама това е щот никой не се потрудил да разбере принципа на тая пущина как работи какво има какво няма да види схемичка нещо па да вземе да помисли малко....

Колега ти като си толкова наясно със схемичките, защо не вземеш да видиш тоя ток за електромагнитният съединител от къде идва и през какво минава а?
Въпросният ток минава през един датчик за налягане /пресостат/ и ако няма достатъчно налягане този датчик не вкл. и следователно на електромагнитният съединител няма да има ток.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Сря 01 юли 2009 19:36

Да ме извини колегата че му използвам темата, но не искам за един глупав мой въпрос да отварям нова тема.

До бутона на климатика имам втори , когато го натисна и той светва в жълто и се променя звука, та въпроса ми е "за какво служи втория бутон"?

http://yfrog.com/0lpict0745j

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 01 юли 2009 19:56

abit написа:Да ме извини колегата че му използвам темата, но не искам за един глупав мой въпрос да отварям нова тема.

До бутона на климатика имам втори , когато го натисна и той светва в жълто и се променя звука, та въпроса ми е "за какво служи втория бутон"?

http://yfrog.com/0lpict0745j

За вътрешна циркулация - като го натиснеш, върти въздуха само от купето, без да вкарва външен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”