Колеги от София за оглед на автомобил...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги от София за оглед на автомобил...

Мнениеот dinko_bonev » Пет 03 юли 2009 19:31

Сърдечно благодаря ня всички отзовали се!!!
Явно ще се прави разходка до столицата...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 юли 2009 21:47

Сега се връщам от огледа.

Двигател: AFN със сигурност, лепенката в багажника е налице, там си е написано - 81 kW, AFN. Единственото, което не можах да направя, е да го чуя, защото човекът с ключовете си беше тръгнал. Наистина е много добре измит, чак ми направи силно впечатление почти новата боя в двигателния отсек, което ме навява на мисълта, че може и да е правено нещо. Кората под двигателя е налице.
Има на шофьорската врата някаква лепенка с маркировка за обслужване на 160 000 през 2007 мисля година, ама тия сме ги виждали, не може да им се вярва много. На километража пише 184 ***. Ремъците със сигурност са за смяна, поне тези, които се виждаха. Ангренаж се сменя задължително, това е ясно. Маслото беше малко над минимума. Антифризът е червен и чист, казанчето е в добро състояние, няма отлагания, следи от масло в него, поне видимо. Няма видими омаслявания, но това при измит двигател е нормално. Или беше много добре измит, или наистина всичко там е наред. Дори назад, където трудно стига пароструйката, и където не бяха успели да го измият, си беше просто мръсно. Все пак, не трябва да се забравя, че към автокъщата има автомивка. :wink:

Екстериор: Ламарините са без забележки, няма видима фрапираща разлика във фугите. Лайсните на задна лява и мисля предна дясна врата имат малко надигнала ръжда под гумата, но нищо фатално. Вратите се затварят перфектно. Четири лети джанти в много прилично състояние с много добри гуми Good Year Eagle NCT5, летни, с DOT 4404. Пета резервна пълноразмерна лята джанта с гума. Фарове и стопове в добро състояние, единствено забелязах десен преден мигач с нещо е оцапан, не разбрах дали е отвътре или отвън. Добре си стоят на местата, не хлопат, няма счупени щипки, или поне добре са захванати. На тавана има лека забележка като от градушка, кестен или нещо подобно, отзад, близо да антената, която е в окаяно състояние, но за 12 години е нормално. Съвсем дребни, едва забележими ожулвания на предна броня - нещо съвесем нормално.

Окачване и ходова част: Без да съм палил и карал не мога да му дам пълна оценка, но дискове и накладки отпред и отзад са за смяна със сигурност. Тампоните на горните носачи изглеждат добре външно, някой дори съвсем като нови както на вид, така и на пипане. Амортисьорите също могат да бъдат сменени - не е нормално според мен такова полюшване. Отпред нещата са по-спешни. Рязко спиране ще доведе до сигурно гмуркане.

Интериор: Коланите се връщат доста бързо. Дори шофьорския толкова бързо, че чак ми се струва да е сменян.
Кожата наистина има нужда от освежаване, но това не е проблем, има си начини да добие доста добър вид. Воланът е слънце, най-вероятно е претапициран. Почти съм сигурен обаче, че липсва еърбега - воланът е мек и при натискане хлътва навътре в средата. Таванът е в много добро състояние, както и останалата част от интериора. Таблото също, като само десният централен въздуховод не функционира регулирането нагоре-надолу и затварянето. Другите копчета си функционират нормално. Има борд компютър, ел. регулиране на фаровете, паркинг светлини, отваряне на капачката за резервоара от купето, осветление за четене отпред и т.н. Преден и заден подлакътник, като на задния липсва ски сакът, който най-вероятно е бил там - при отварянето му се отваря дупка към багажника. Последният си е чист и голям :wink:, има ниша за аптечка в ляво.

Цената е добра, за коментар не знам. Задължително трябва да се отиде с VAG Com и да се пуснат тестове, да се запали и да се покара. Ако се направи и пазарлък, няма да е зле. AFN е здрав двигател, така че ако няма фрапиращи проблеми с него и с Airbags, удари и т.н., може да се окаже твоят автомобил.

Успех.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 03 юли 2009 22:39

Не мога да се сдържа.
:bowdown :bowdown :bowdown
Ти си машина човече.
:bowdown :bowdown :bowdown
При избора ми на следваща кола, ако не е от магазина те взимам с мен.. :bowdown не знам колко разбираш, ама поне гледаш

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 03 юли 2009 22:46

Аматьор съм, ама ми е хоби! От 2003г. до сега съм сменил 6 автомобила и съм помогнал на няколко приятели да си изберат, та имам малко опит!
Благодаря за добрите думи, стараем се :oops:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 03 юли 2009 23:39

dobrin написа:....

има и още сигурен съм ама го е домързяло да пише mhihi

п.п.
къде са сега ревльовците с недооценените автомобили?

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 03 юли 2009 23:43

Добри,
няма такъв оглед :bowdown
и по обстойно описание :bowdown

golfer написа:п.п.
къде са сега ревльовците с недооценените автомобили?

искам и аз да ги видя

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Съб 04 юли 2009 17:24

Каквото и да кажа няма да е достатъчно...

БЛАГОДАРЯ!!!

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнението Ви за този автомобил?!

Мнениеот dinko_bonev » Съб 04 юли 2009 18:07

Интересува ме мнението ви за този автомобил и предимно преки впечатления от конкретния мотор.
http://www.mobilen.bg/pcgi/printdet.cgi ... 7509406107

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Мнението Ви за този автомобил?!

Мнениеот hitman0013 » Съб 04 юли 2009 18:26

добър вътрешен вид поне по малките снимки.на 110000 км пише че е което си е пунта мара отвсякаде.а 1.8 е двигател който лапа много особено при пасата.ориентирай се към по-мощен

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Съб 04 юли 2009 18:30

hitman0013 написа:добър вътрешен вид поне по малките снимки.на 110000 км пише че е което си е пунта мара отвсякаде.а 1.8 е двигател който лапа много особено при пасата.ориентирай се към по-мощен

А газифицирането как е?!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 04 юли 2009 18:32

Колега, гледам не си рещил какъв двигател искаш. Направи го, и тогава търси. Колебание бензин дизел е доста голямо. Реши първо този въпрос, после хващай парите под мишница и тръгвай.
Относно Стефи ауто - винаги имам едно на ум относно техните оферти.
А този двигател е възможно най-лошия вариант - върви не толкова много, гори много повече. Близко до тези пари си вземи 1.8Т. А иначе има много писано като сравнение за тези два двигателя, както и за бензин - дизел при Пасата.
Относно газифицирането - ГИ и всичко е наред.

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Съб 04 юли 2009 18:41

Благодаря, Добрине!!!
Явно ще е дизел 110 кончета...

И отново благодаря!!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 04 юли 2009 18:58

Няма за какво. madmen има Пасат Б5 1.8Т с ГИ и до колкото знам е доволен, той може да ти даде допълнително информация.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”