Не върви на бензин
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Не върви на бензин
Пасата ми е B4 (auch 3A) 1994 година 2.0 ГТ бензин . Проблема ми е следния : Не иска да работи на бензин смисъл когато си иска работи бензиновата помпа кога иска не и неможе да запали на бензин , а като го запаля на гас и в движение обърна на бензин работи но като пусна на свободна и няма ниски обороти . Понякога пали на бензин но като дам гас да потегля и гасни , както казах по горе бензиновата помпа когато иска работи когато не , проверявал съм я с акумулатор и работи , кабелите не са прекъснати и релето си работи ... ако някои може да ми помогне с нещо да пише
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Не върви на бензин
Здравй колега!
Трябва да провериш дали идва ток до помпата когато не върти.Ако идва значи е заминала тя и бачко отвреме навреме.Ако не идва си смени релето на помпата.Ако проблема продължи значи ЕКУ не дава сигнал на релето понякога.
Успех!
Трябва да провериш дали идва ток до помпата когато не върти.Ако идва значи е заминала тя и бачко отвреме навреме.Ако не идва си смени релето на помпата.Ако проблема продължи значи ЕКУ не дава сигнал на релето понякога.
Успех!
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
А колега знаеш ли кои номер е релето на помпата 

- suba
Намира се доло в дясно на блока за релетата.
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси
- suba
Виж си и релета номер 54 и 55 защото сега виждам ,че отговарят за подаването на гориво на празен ход.А ти точно тогава имаш проблем.Не бързай с помпата както ти писах по-горе
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
аха ясно , после ще сляза да видя кво става .
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ае колега доло в дясно нямам такова реле . доло в дясно има 167 , 21 , 53 изобщо не видях от изброените 67 , 80 , 54 и 55
- suba
Ето тука трябва да е.На позиция 12.Може да е сменено с реле с друг номер,което не е проблем по принцип.Пробвай го така-сложи си пръстите на него и дай на контакт ако изцъка и след 2-3 секунди пак изцъка е то.или направо провери с контролна лампа дали идва ток на него и изчезва след 3 с..Проверява се най-горното краче (или ако греша най-долното,но не и страничните).
П.С. тези позиции (1,2,3....) трябва да отговарят на позициите от таблицата за релетата
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Има вероятност помпата да няма дебит. Не знам каква е причината но се случва.
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ддз утре ще се разровя повече и ще му разкажа играта мерси за инфото колеги 

- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги току що го показах това на бащата и каза , че е проверявал днес и идвало ток до релето и релето бачкало и пак неще ....
- kadettajia
- Автомобил:
- Двигател:
VwPassatGT написа:Пасата ми е B4 (auch 3A) 1994 година 2.0 ГТ бензин . Проблема ми е следния : Не иска да работи на бензин смисъл когато си иска работи бензиновата помпа кога иска не и неможе да запали на бензин , а като го запаля на гас и в движение обърна на бензин работи но като пусна на свободна и няма ниски обороти . Понякога пали на бензин но като дам гас да потегля и гасни , както казах по горе бензиновата помпа когато иска работи когато не , проверявал съм я с акумулатор и работи , кабелите не са прекъснати и релето си работи ... ако някои може да ми помогне с нещо да пише
Колега - свали си клемата на акумулатора за 10 мин и после пак го закачи (по този начин се изтрива паметта на компютъра за натрупани грешки влседствие на работа на газ)- ако се оправи работата на бензин - значи проблема ти е като при мен както беше - трупа грешки в компютъра и трябва да се ресетва компютъра за да ги изтрива (има няколко опции - с ресет реле, с емулатори на лабмда сондата или както е при мен - със свързване на постоянния плюс на захранването на компютъра към контактния ключ). Има доста изписано по темата.
- VwPassatGT
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и от това не става 

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Здравей колега провери за всеки случай захранващото реле на електроният блок за управление на двигателя.Релето е №30 и се намира на горният ред с релета на позиция №3 в монтажният блок с релетата аз преди време имах проблем с това реле колата ми гаснеше по време на движение и когато давах след това на контакт помпата не се включваше а друг път нямаше проблем свалих въпросното реле и го разглобих оказа се,че има лоша спойка презапоих я с поялника и сглобих релето върнах го на мястото му и до ден днешен няма проблем.Пробваи когато не иска да запали на бензин виж размърдаи това реле и ако помпата тръгне значи там ти е проблема.Дано всичко приключи успешно и да решиш проблема успех.