Проблем с маслото Пасат B6
-
bobyjuvefan
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с маслото Пасат B6
Здравейте колеги. Днес след около 120км по магистралата при влизане във софия ми светна една орандава лампа(Прилича малко на вълшебната лампа на аладин
) и ми изписа да си проверя маслото. А смених маслото преди месец и половина. Може ли да е проблем от това че карах с около 150-160 и надут климатроник при жегата от 34 градуса. Какви са възможните стъпки, които трябва да направя от тук нататък. Супер скаран съм с устройството на автомобила 
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с маслото Пасат B6
Като начало може да погледнеш из книжките на колата, там си пише всеки знак кво значи.
Ако не намериш отговор, или пък ако не знаеш как се отстранява я закарай в оторизиран сервиз на VW.
Такива коли не се поверяват в ръцете на квартални майстори, та били те и в по големи сервизи. И дума не може да става за ремонтиране пред блока... мина времето на москвичите
Ако не намериш отговор, или пък ако не знаеш как се отстранява я закарай в оторизиран сервиз на VW.
Такива коли не се поверяват в ръцете на квартални майстори, та били те и в по големи сервизи. И дума не може да става за ремонтиране пред блока... мина времето на москвичите

Провери си нивото на маслото на баща ми като му бяха сменявали маслото не бяха стегнали добре масления филтър и така изтече по пътя и светна може и маслото да е кофти редко някакво менте
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обясниш
май се състезавате кой повече мнения ще даде пишете каквото ви падне а дали е така даже и вие не знаете
а за лампата трябва да отидеш на диагностика колата има система за ранно известяване на неизправност може да се окаже голям проблем успех 
май се състезавате кой повече мнения ще даде пишете каквото ви падне а дали е така даже и вие не знаете
а за лампата трябва да отидеш на диагностика колата има система за ранно известяване на неизправност може да се окаже голям проблем успех 
- mitko3040
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е, те си харчат по малко масло ако е 2.0 ТДИ. Писано е доста по този проблем. Ще долееш масло и ше се оправи, но все пак направи една консултация в сервиза.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
dimmit написа:кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обяснишмай се състезавате кой повече мнения ще даде пишете каквото ви падне а дали е така даже и вие не знаете
Сложното му е, че повечето майстори са се учили на къде къде по стари коли, а това е сравнително нова и скъпа кола пълна с елетроника и нови и нови механизни.. абе като цяло нова генерация автомобил, различавайки се доста от пасат 3/4 или г2/г3. Аз не бих рискувал някой да се учи на колата ми. Много пъти са ми казвали "ОК няма проблеми, ще го оправим" с идеята да ми вземат парите, пък после ще му мислим как да го оправяме.Аз съм съжелявал, че съм се доверил да ми ремонтират колата(която е доста по стара и евтина от б6) на такива места, и за това съвевам и колега да не се доверява.
Задоволително ли беше обяснението ми ?
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На В5.5 като нивото падне под минимума ми се е случвало да ми светне жълта масльонка.Ако светне в червено направо спирай.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re:
dimmit написа:кое му е сложното на б6 колега че не може да се ремонтира в други сервизи моля да обясниш...
dimmit, знаеш ли как се отваря (отпускат буталцата) на заден спирачен апарат на В6 за да смениш накладките?
Нещо, което на моя В3 правя за около 15 минути със свалянето на колелото и паленето на цигарата?
Хайде да видим някой знае ли
Това наистина е въпрос.
Аз лично научих случайно и са много малко нещата, които знам за този автомобил
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Радо, сигурно с някакъв специален Ваг Туул се прави? 
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам е различно от на б5 и б5.5 ако пък не аз знам, ама го узнах при гадни обстоятелства (като вече бях разглобил всичко
)
)- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Е, май и с VAG-COM може да стане!
Електрически са. Необходимо е да се подаде команда, за да се приберат цилиндърчетата. (не, че аз просто не им подадох обратно напрежение, де!
)
Та цялата история е, че май наистина за по-новите автомобили без специализирана диагностична апаратура трудно става номера
И аз бих посъветвал колегата да отиде при някой, който знае какво прави, за да се реши проблема с маслото.
Повечето във форума само ще гадаем...
Което не значи, че не може да действа и по стария, изпитан начин- просто да вдигне щеката и да провери нивото!
(ако има такава)
Електрически са. Необходимо е да се подаде команда, за да се приберат цилиндърчетата. (не, че аз просто не им подадох обратно напрежение, де!
)Та цялата история е, че май наистина за по-новите автомобили без специализирана диагностична апаратура трудно става номера
И аз бих посъветвал колегата да отиде при някой, който знае какво прави, за да се реши проблема с маслото.
Повечето във форума само ще гадаем...
Което не значи, че не може да действа и по стария, изпитан начин- просто да вдигне щеката и да провери нивото!
-
bobyjuvefan
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих тази сутрин със щетката и се оказа, че май е на минимума. По странното е че тази лампичка, която светеше вчера, днес я няма. Колега с БМВ, каза че има подобен индикатор, който му се включва като сипва некачествена нафта. Аз вчера преди да тръгна заредих на ОМВ в пазарджик. По странно ми е къде е отишло маслото, за да бъде на минимум при положение, че го смених преди 2000км и месец и половина?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
или гори масло или не са наляли толква колкото трябва или маслото ти е не каквото трябва
,а относно как се сменят задните накладки ето за да стане по ясно
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3865092
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи, налей масло и после ако пак ти светне, значи гори масло. Филма е че трябва да имаш винаги туба с масло да доливаш, щото по бензиностанциите не ги продават. Поздрави.
-
passatcho_stz
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема с лампата на маслото може да е дефект в електрониката на автомобила
Имам Пасат Б3 на който от 3 години през лятото му свети лампата на маслото и достигнах до извода че таблото ме лъже
Но при твоята може да е по сериозно

Имам Пасат Б3 на който от 3 години през лятото му свети лампата на маслото и достигнах до извода че таблото ме лъже
Но при твоята може да е по сериозно