Принудително охлаждане на интеркулер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Принудително охлаждане на интеркулер
Днеска се загледах в една Q7-ца.. кулера и се охлажда точно по горния начин
С нарязан подкалник
а кулера и е почти 1:1 с на пасата.. само дето в бронята му е отделено място да влиза въздух и отзаде да излиза
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
батка и аз днес се загледах в една, но видя ли как е монтиран кулера(много близо до решетката) и какви решетки има на бронята(доста едри) 
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещо пак се открива топлата вода
и пръскалките и оребрените подкалници ги има на много коли
и пръскалките и оребрените подкалници ги има на много коли- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
racing_team_vidin написа:батка и аз днес се загледах в една, но видя ли как е монтиран кулера(много близо до решетката) и какви решетки има на бронята(доста едри)
видях .. все пак
Вчера се позанимавах малко с въпросния кулер.Измих го с бензин и "Меглио".Светна като нов,а резултата пак не ми харесва.
Прилагам снимки...
Когато след преход от 25 км извънградско пипнах кулера той беше пак незадоволяващо горещ.
Ще слагам винтелатори май...няма как или винтелатори+капково напояване...
Прилагам снимки...
Когато след преход от 25 км извънградско пипнах кулера той беше пак незадоволяващо горещ.
Ще слагам винтелатори май...няма как или винтелатори+капково напояване...
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
или просто друг кулер 
-
DIDAPEEVA
- Автомобил:
- Двигател:
Ти още незнаеш каква е разликата в температурите на входящия и изходящия въздух от кулера.Първо разбери това а после търси подходящо решение имаш доста съвети от колегите които не са безумни.Успех ще следя с интерес развитието.
Без да знам температурата на изходящия въздух(все още никой не я казва
)за две-три седмици каране основно градско след измиването на кулера(външно и вътрешно)резултата е следния: Преди миенето разход 13-13,5 бензин градско без климатик.
След миенето 12-12,5 пак градско без климатик.
Нито съм си променял стила на каране нито бензиностанцията на която зареждам нито маршрутите по които се движа.
В извънградското разликата не е кой знае каква пък и за това време нямам много извънградско каране.
Сега съм сътворил нещо с подръчни средства което ще сложа и когато имам резултати независимо добри или лоши ще споделя...
Прилагам снимки.
)за две-три седмици каране основно градско след измиването на кулера(външно и вътрешно)резултата е следния: Преди миенето разход 13-13,5 бензин градско без климатик.След миенето 12-12,5 пак градско без климатик.
Нито съм си променял стила на каране нито бензиностанцията на която зареждам нито маршрутите по които се движа.
В извънградското разликата не е кой знае каква пък и за това време нямам много извънградско каране.
Сега съм сътворил нещо с подръчни средства което ще сложа и когато имам резултати независимо добри или лоши ще споделя...
Прилагам снимки.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
даа и аз навремето исках да си сложа пръскалки даже си бях намерил една плюс казанчето но все не остава време.Даже съм си мислил ако се направи да пръска нещо друго силно летливо което буквално ще замрази кулера
,проблема обаче че такива силно летливи вещества като пропан,етер,спирт и др са и силно запалими и може да стане мадафака
.Другото кофти нещо за водата е че вероятно наистина ще се полепва повече прах от преди а като знам на какво шибано място ми е кулера и не ми се смъква секи месец.Но пък ако се комбинира вода и спирт за горене например в съотношение 1:1 ще стане по изпаряемо и в същото време безопасно.А колегата с вентилаторите -значи както виждам са от комп а те са малко крехки така да се каже.Първото което може да стане е да се намокрят,след тва прахоляк колкото искаш и не на последно място в града бива ама като излезеш извън него и вдигнеш 100-120-140 и нагоре се получава въздушен поток който не е за подценяване.Аз бих ти предложил някак да направиш един въздухозаборник който да влиза като допълнение на основния и все пак ще бъде в бронята или другия вариант един вентилатор в тръба която с маркуч да влиза във въздухозаборника,а тръбата откъде да смучи си избираш ти и самият вентилатор ще бъде на запазено място.
,проблема обаче че такива силно летливи вещества като пропан,етер,спирт и др са и силно запалими и може да стане мадафака
.Другото кофти нещо за водата е че вероятно наистина ще се полепва повече прах от преди а като знам на какво шибано място ми е кулера и не ми се смъква секи месец.Но пък ако се комбинира вода и спирт за горене например в съотношение 1:1 ще стане по изпаряемо и в същото време безопасно.А колегата с вентилаторите -значи както виждам са от комп а те са малко крехки така да се каже.Първото което може да стане е да се намокрят,след тва прахоляк колкото искаш и не на последно място в града бива ама като излезеш извън него и вдигнеш 100-120-140 и нагоре се получава въздушен поток който не е за подценяване.Аз бих ти предложил някак да направиш един въздухозаборник който да влиза като допълнение на основния и все пак ще бъде в бронята или другия вариант един вентилатор в тръба която с маркуч да влиза във въздухозаборника,а тръбата откъде да смучи си избираш ти и самият вентилатор ще бъде на запазено място.- racing_team_vidin
- Двигател:
http://www.stealthtdi.com/Performance.html
Виж някъде по-средата на сайта има охлаждане на кулера, малко е като материал, но се разбира смисъла
Виж някъде по-средата на сайта има охлаждане на кулера, малко е като материал, но се разбира смисъла
Последна промяна от racing_team_vidin на Пет 10 юли 2009 22:26, променено общо 1 път.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
именно той използва метанол а дюзата трябва да бъде точно такава даже има едни такива дето ги монтират по заведенията лятото правят една много финна мъгла ама наистина финна едвам едвам пада обаче се получава проблем -откаде такова налягане
racing_team_vidin написа:http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.stealthtdi.com/ECU-ChipSwap.jpg&imgrefurl=http://www.stealthtdi.com/Performance.html&usg=__S7YLyoAvDG7Yw_0czD3WObyOer8=&h=473&w=500&sz=64&hl=bg&start=72&um=1&tbnid=CHx6cax_JM_7vM:&tbnh=123&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dchip%2B1z%26ndsp%3D20%26hl%3Dbg%26rlz%3D1T4GFRD_enBG314BG315%26sa%3DN%26start%3D60%26um%3D1
Благодаря за линка има интересни нещица,кофтито е ,че съм зле с езиците пък там има и доста за четене...- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Голяма играчка ли ще падне, ако се смени кулера с такава дълга пита, която се слага под бронята зад решетката. С такива тунинговат сериозните тунери и от картинките, които съм гледал точно там разполагат такива кулери и ми се струва, че това е най-удачния вариант от към ефективност. Но мъркучи ала бала..... не знам.
- racing_team_vidin
- Двигател:
bangobango написа:Голяма играчка ли ще падне, ако се смени кулера с такава дълга пита, която се слага под бронята зад решетката. С такива тунинговат сериозните тунери и от картинките, които съм гледал точно там разполагат такива кулери и ми се струва, че това е най-удачния вариант от към ефективност. Но мъркучи ала бала..... не знам.
най-евтиния кулер е около 150-170 лв. и от там влизаш в цирка с турбо пътищата, около 250-300 излиза всичко да си го направиш ти- по груби сметки(без кръчмар)