Проект сигнализация на Б5

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Проект сигнализация на Б5

Мнениеот feikot » Нед 12 юли 2009 17:50

Здравейте колеги,едно от нещата които ме дразнят и ми се набиват на очи е, това че нямам индикация за отворена врата (освен осветлението в купето,но е много дървено).

Поразгледах насам натам,и като видях мондео 97 с тази функция,алфа 156 97 пак...не издържах и реших да се хвана и да направя нещо (имам развинтено въображение,и ръцете ми ме слушат).

Та първоначално мислих от морга да взема дисплейче от някоя кола с тази ф-я,но веднага изникна въпроса,къде да го лепна.... отпадна този вариант.След дълго умиване реших да го направя аз.

Окабеляването е лесно,отначало мислих да взема ток от лампичките в долната част на вратата,но после ми дойде на акъла че този кабел който отива към тази лампичка,сигурно началото му е някъде по близко до таблото от колкото да прекарвам кабели чак от вратите от зад.Дори и да не мога да хвана ток от там,не е проблем да взема от споменатите лампи.Приемам ги тях за източник,защото мисля че точно това е една от функциите им.

Пасата ми е комби,и ще имам проблем с лампата за баажника,но тия дни ще ми пристигне новата антена,и така и така ще свалям отзад всичко,не ми пречи да изкарам едно кабелче...

Та така,стана ви ясно кое как ще започне.
Почнах да търся място къде да го сложа този мой "дисплей",и реших на козолата където трябва да имам регулатор за отопление на седалките,там това копче да ми стане място за индикация.

Ако някой знае как се сваля това копче без да се чупи,моля да сподели

Мисля да оставя по 1мм кант на копчето за да се вържес обстановката цялата простотия.

Самия "дисплей" премина през много варианти,но най накрая стигнах до решението да бъде или парче стъкло,или някакъв вариант,предложен от вас.

Лицевата част,тази която ще е към пътуващите,мисля или да матирам със спрей,или да използвам друг материал,за да предотвратя лъскането на стъклото.

От вътрешната страна на стъклото ,да залепя изрязан от бяла лепенка контур на кола,като ще има леки чертички все едно са отворени вратите.Отгоре (това пак си остава вътрешната част която не се вижда) с черен спрей.

Естествено по български,но за друг материал,така лесно обработваем или точноз а тази цел не се сетих.Летвичка,ама естествено говорим за размери ш-25,д-45,в-5.Или-5 мм дъшчица,което ще използвам за държач на диодите.

Диодите ще са червени ( да си подхожда с остатъка от колата ) като за гореспоменатите черички за отворени врати мислих да залепя,матирано фолио от папка,така че да стане светловод,и да приглуши светлината от диодите.

Самите диоди разбрахте от къде ще взимат захранване.

Е според вас изпълним ли е, мисля да направя един брой на "дисплея" за да видя как ще се върже с интериора,и след това да предприемам всякакви интервенции.

Върни се в “Направи си сам!”