Задно ляво стъкло не се отваря
- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
Задно ляво стъкло не се отваря
Здравеите колеги! Проблемът е следния. задното стъкло не се сваля нито от бутона които е на таблото нито от бутона които е на вратата.Замервам с уред ток си отива правя директна верига с кабел нищо. колата е в4 1995год 2000см3 115кс
- SHUTS
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задно ляво стъкло не се отваря
Ако не се чува звук, че върти машинката ми се струва, че ще е солена работата. На моят му се счупи механизна на задно ляво в понеделник и ми гепиха 120 кинта да го оправят. Успех.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Точно преди 2 часа това ремонтирах на моя Б5.
Задно ляво стъкло не се сваляше, и разглобих вратата и видях че пластмасовата "лапа" е здрава,и само е паднал щифта.
Мъчих се да го сглобя,но ръката ми идва доста дебела за там и взеха да пукат ламарините, и се отказах, но му наблъсках силикона.И днес си взех едни щипци с които да мушна щифта.Разглобявам и о чудо,не мога да дръпна стъклото от пластмасата,така е залепнало.И си викам , за какво да го базикам сега че да го разглобявам че тва че онова.Така и така си е хванало и го оставих,даже си взех и пенолист да изолирам вратата,но не му дойде реда.
П.С. Някой да знае от къде да си купя щипките на кората

Задно ляво стъкло не се сваляше, и разглобих вратата и видях че пластмасовата "лапа" е здрава,и само е паднал щифта.
Мъчих се да го сглобя,но ръката ми идва доста дебела за там и взеха да пукат ламарините, и се отказах, но му наблъсках силикона.И днес си взех едни щипци с които да мушна щифта.Разглобявам и о чудо,не мога да дръпна стъклото от пластмасата,така е залепнало.И си викам , за какво да го базикам сега че да го разглобявам че тва че онова.Така и така си е хванало и го оставих,даже си взех и пенолист да изолирам вратата,но не му дойде реда.
П.С. Някой да знае от къде да си купя щипките на кората

- angelov.id
feikot написа:Точно преди 2 часа това ремонтирах на моя Б5.
П.С. Някой да знае от къде да си купя щипките на кората![]()
колега при теб преди да го ремонтираш чуваше ли се моторчето защото при мен нищо не се чува ни мърда
- feikot
За мое удовлетворение,и твое съжаление, се чуваше.При теб щом не се чува - греда дет се вика.Но има и светлинка,може и жилото да се е увило и да не може да даде на мотора да мърда следователно ти да чуеш звук.Без да я разглобиш няма как да разбереш.Моли се да не е изгорял мотора че не е малка разправия-пари и работа и главоболия.
Пробвай следното,извикай някой който да натисне копчето за да ти свали стъклото и ти с ръце го дърпай надолу (все едно аплодираш,само че стъклото ти е между ръцете
и сваляй, може да има някаква засечка и така да го раздвижиш)
Успех
Пробвай следното,извикай някой който да натисне копчето за да ти свали стъклото и ти с ръце го дърпай надолу (все едно аплодираш,само че стъклото ти е между ръцете

Успех
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Щом не се е чувало, значи моторчето не тръгва. Като за начало може да се провери за протрити кабели в маншона. Ако не е от там се сваля механизмаи се отделя се платката. След като вече е на части може да се провери с директно подаване на напрежение към моторчето дали върти. В повечето случаи проблема е от студени спойки по платката. Има доста теми с обяснения кое как става
Ако не ти се занимава да го ремонтираш сам може да го смениш с работещо втора употреба или да отидеш на майстор - в раздела за сервизи имаше кординатите на човек който ремонтира ел.стъкла 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Преди няколко месеца на Б4 на баща ми бяха клеясали водачите на стъклото понеже по автомивките никой не си прави труда да отвори джама и да почисти, а с водоструйката понабиват малко боклуци. Как се оправиха нещата: единия натиска копчето, другия блъска по рамката и се опитва и с ръце да свали стъклото, щом тръгне следва почистване на каналите където се движи стъклото и още раздвижване, и сега си работят, но определено по-тегаво от предните (явно им трябва още раздвижване и чистене. Ако и тогава нищо не стане пробвай с ново моторче.
Късмет!
p.s. При мен също не се чуваха да работят моторчетата.
Късмет!
p.s. При мен също не се чуваха да работят моторчетата.
- feikot
dancing_niki написа:Как се оправиха нещата: единия натиска копчето, другия и с ръце да свали стъклото, щом тръгне следва почистване на каналите където се движи стъклото
Точно това исках да кажа и аз !
- angelov.id
feikot написа:dancing_niki написа:Как се оправиха нещата: единия натиска копчето, другия и с ръце да свали стъклото, щом тръгне следва почистване на каналите където се движи стъклото
Точно това исках да кажа и аз !

- feikot
angelov.id написа:Здравеите отново колеги!Пробвах с един колега както ми казвате единият да натиска копчето другият да сваля стъклото но уви. ще вадя маи електро двигатела
Какво ще рече уви,не слезе стъклото или слезе но моторчето не сработи.Защото ако дори и при бутане на стъклото не е слязло значи имаш засечка.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
При здрав механизъм, ако моторчето не сработи, няма как стъклото да слезе 

- angelov.id
feikot написа:angelov.id написа:Здравеите отново колеги!Пробвах с един колега както ми казвате единият да натиска копчето другият да сваля стъклото но уви. ще вадя маи електро двигатела
Какво ще рече уви,не слезе стъклото или слезе но моторчето не сработи.Защото ако дори и при бутане на стъклото не е слязло значи имаш засечка.[/quot Искам да кажа ,че стъклото не помръдва ни нагоре ни надолу когато един авер командваше от копчето а аз натисках стъклото.Когато командвам другите стъкла когато се вдигнат до горе и усещам как двигатела на колата макар и леко започва да се товари, а при проблемното стъкло няма никаква реакция
- feikot
Е ти още ли нямаш някакво развитие
, щом няма никакво отражение върху нищо ,първо виж кабела,буксата,и всички по евтини неща, после вече отивай към моторчето...

- angelov.id
feikot написа:Е ти още ли нямаш някакво развитие, щом няма никакво отражение върху нищо ,първо виж кабела,буксата,и всички по евтини неща, после вече отивай към моторчето...
Снощи до късно си играх Оказа се,че кабелите които минават през буксата на вратата са прекъснати. Благодаря на всички за съветите. темата е завършена

- feikot
Казах ти
Значи съм бил прав.