в багажника влиза вода!!!
в багажника влиза вода!!!
здравейте колеги, колата е голф-3 и като вали по дълго време в багажника за стоповете е мокро и под резервната гума има вода. аз мисля че е от стоповете, но поливах с вода и нищо. ако някой знае каде е проблема моля да пише...
Re: в багажника влиза вода!!!
Колега провери си задния капак да не ти е изгнил някъде,и да ти пропуска вода от уплътнението.Повдигни леко уплътнението и от външна,и от вътрешна страна и огледаи добре.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Огледай по-внимателно левия стоп 
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Самата основа за която са хванати стоповете е отделна от калниците и е уплатнене с нещо като пластелин и след това е боядисано купето.На мен ми влизаше вода от едното ъгълче,капеше вътре и се стичаше в леглото на резервната гума.Свали стоповете и наливай вода по фугата на багажника, така ще си проличи ако е от там.
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
...и виж дали уплътнението на стоповете изобщо го има....
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
при мен влизаше от пломбата КАТ на номера, при по продължителен валеж направо потгизваше мокета 

- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Тъкмо щех да пусна подобна тема... 
На мен микапе зад десния стоп.
На мен микапе зад десния стоп.
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Вземате си подложка за ламиниран паркет и си изрязвате по старото уплътнение още едно или две (според нуждата). Притягате фара с новите уплътнения и всичко се оправя.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми влиза отстрани под бронята има некви отдушници или нещо такова...
мерси колеги за бързите отговори.. ще сваля и двата стопа и със силикон за по сигурно 

-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
simi4 написа:мерси колеги за бързите отговори.. ще сваля и двата стопа и със силикон за по сигурно
Намажеш ли със силикон забравяш за сваляне на стоповете. Ако се наложи смяна какво правиш?
Най-добре е с дипълнителна подложка. Ако не е имало удари отзад по стоповете колата това е предостатъчно.
от багажника съм изкарал всичко до ламарина, няма удар отдзад всичко е ок. интересно че кората в лявата част на калника към ботуша на амортесъора беше доста по мокра отколкото към задния ляв стоп.. може ли ниакаде там да стича вода? ( колегата по горе спомена за някакъв отдушник )
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
Отдушника е ниско долу и неможе да има вода по стопа и да е от отдушник! Утре ще ви направя сниммки на мястото, на което капеше моята....
Лепете уплатнението на стопа за самото шаси със силикон за да няма и допълнителни усложнения след монтажа..
Лепете уплатнението на стопа за самото шаси със силикон за да няма и допълнителни усложнения след монтажа..

колега направи една снимка и на отдушника ако може. намазах уплътненията на стоповете със силикон дано няма повече проблеми.. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
На предишната ми кола (Форд) влизаше от стопа и баща ми го оправи като взе микропореста гума, голямо парче, и по старото оплътнение отряза точно копие, наложи го и стана идеално
Предполагам, че и на голфарите рябва да стане така. Успех
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”