Запитване за амортисьор със спортна пружина?!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Запитване за амортисьор със спортна пружина?!

Мнениеот S.Raikov » Пон 13 юли 2009 14:20

Здравейте колеги,ползвах търсачката но не открих нищо!
Проблема е следният имам спортни амортисьори ФК със пуржини ФК червени made in germany!незнам как и защо, сигурно заради дето нямат предпазни маншони задните ми амортисьори изпусхана и на двата стержените са надрани и от там маслото изтекло!

Ходих при един майстор на амортисьори каза несе занимавай с тези няма смисъл да ги правя ,купи си едни амортисьори от магазина за твоята кола и си сложи пак червените пуржини!
Питах го: А нямали да заминат амортисьорите по този начин??
майстора;Не се претиснявай няма никакъв проблем,онзи ден слагах на една голф 3ка обикновени амортисьори със спортни пружини!

Е да но,аз все още се претиснявам, че ще ги купя и ще се скапят,вие как мислите?

Да купувам ли едни обикновени и да си сложа Фк пружините(за задни говорим) Пассат Б3??!

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Re: Запитване за амортисьор със спортна пружина?!

Мнениеот katcko » Пон 13 юли 2009 15:22

темата мисля я имаше коментирана вече,но аз мога да ти кажа,че досега три голфа съм карал със сток аморт.и спортни пружини и несъм имал ядове,но е сигурно,че скъсяват живота на амортисьора.

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Пон 13 юли 2009 15:25

Благодаря,давайте още съвети ,търсих из търсачката но не намирам индианска работа,На Зор съм тея дни трябва да я правя!

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 13 юли 2009 15:29

пълни глупости за да стане това спортна прожина на обикновен амотр. то трябва да са газови двоино деистващи и пак рано или късно си отиват карах така моита джета и ефекта беше разбита ходова 4аст :banghead: по добре си вземи два спорти аморт. от доктора и забрави за тази алтернатива казвам ти го от ли4ен опит

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 13 юли 2009 16:12

georgivw написа:пълни глупости за да стане това спортна прожина на обикновен амотр. то трябва да са газови двоино деистващи и пак рано или късно си отиват карах така моита джета и ефекта беше разбита ходова 4аст :banghead: по добре си вземи два спорти аморт. от доктора и забрави за тази алтернатива казвам ти го от ли4ен опит

Много хора имат спортна пружина на обикновен (еднодействащ) маслен амортисьор. Просто самите тампони на амортисиора заминават по-бързо с тяи пружини, но сменяш тампните и пак газ.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 13 юли 2009 16:31

ако са хубави амортесьорите има вариант да караш много време така
аз съм с маслени закс и пружини 60мм отпред нямам никакви грижи
вярно задните сгънаха но те си бяха пред фалит още преди ниската пружина.

Потребителски аватар
georgivw

Мнениеот georgivw » Пон 13 юли 2009 20:51

до колегата от силистара.аз да те питам ти имаш ли кола с такова ока4ване ако немаш не говори само това което си 4увал от хората .аз го казвам от опит една година си карах така колата и не само тампоните заминаха
колега щом отпред си с спортно ока4ване вземи едни аморт. и за отзад не прави нещата на половина в продава има аморт на мн сносни цени .това е моя съвет но колата е твоя ти решаваш

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Пон 13 юли 2009 21:54

да се включа и аз.моита 3-ка беше имено с обикновени амортисъори и спортни пужини и резортата бе6е 4е за 1 година (15 000)и малко повече килиметра се презака окачването и цялата кола започна да скурца и дранчи.сам си прави извода
:012:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Пон 13 юли 2009 22:29

georgivw написа:до колегата от силистара.аз да те питам ти имаш ли кола с такова ока4ване ако немаш не говори само това което си 4увал от хората .аз го казвам от опит една година си карах така колата и не само тампоните заминаха
колега щом отпред си с спортно ока4ване вземи едни аморт. и за отзад не прави нещата на половина в продава има аморт на мн сносни цени .това е моя съвет но колата е твоя ти решаваш

Колега близо 7год карам колите си по тоя начин,както казах по-нагоре със сигурност се скъсява живота на амортисьора,но чак пък да си разбиеш цялата предница и т.н....според мен са глупости,по-скоро си е до стила на шофиране

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 13 юли 2009 22:45

Явно както каза katcko си е до стила на шофиране и това къде шофираш.На всеки проблемите са различни.

Потребителски аватар
georgivw

Мнениеот georgivw » Пон 13 юли 2009 22:53

ок колеги както кажете не мисля 4е зависи кои знаи колко от стила на шофиране аз толкова мн я пазех моита кола не ходех с нея на работа заради дупките на вилата не ходех а да не говорим колко мн съм обикалял града защото некои улици са разбити пазех я като о4ите си които не вярва да доиде да го повозя да види резолтата никои не задължава с мнението просто колегата искаше съвет а и питаи те всеки които е запознат ще ви каже спотна прожина е равно на спортен амотр.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 14 юли 2009 9:44

колко бързо могат да заминат едни чисто нови амортисьори ако са със спортни прожини..?говорим за билщеин.. при положение че им дават едно има няма 150хил км живот доколкото съм чувал..
и има ли разлика във возията? от това дали си с обикновена пружина или със спортна ..

и също така да питам тук понеже сте го подхванали на спортни пружини и амортисьори..та въпроса ми е: ако се сложат спортни пружини и амортисьори само отзад устискват ли на товар.. на около 400-500кг..?
или обикновен аморт. и спортна пружина като се натовари с над 300кг ще кляка ли много колата.. понеже сега с обикновенни прожини и аморт. като се натовари с 400кг и колата клекна с около 12см стана на 3пръста праговете от земята..
та издържат ли на товар спортните пружини? и колко горе долу ще клекне.. понеже вече съм с по широки гуми и като кача две момиченца по има няма 50кг отзад и на някои по неравни участъци или дупки ми упира калника в гумата..

извинявам се предварително на колегата че питам в темата.. ако има против да каже ще изтрия мнението и ще си направя тема.. ;)

Потребителски аватар
georgivw

Мнениеот georgivw » Вто 14 юли 2009 11:01

колега спортната прожина ако я сложиш на обикножен амотр. забрави да я товариш с такова тегло ако и метнеш 400-500кл незнам дали ще можеш да я караш. а за това колко ще клекне с спотрните прожини зависи от самата прожина 40/40,60/40 и така нататък демек примерно 60/40 сваля 6см отпред и 4см отзад

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 14 юли 2009 11:25

tarikat89 написа:колко бързо могат да заминат едни чисто нови амортисьори ако са със спортни прожини..?говорим за билщеин.. при положение че им дават едно има няма 150хил км живот доколкото съм чувал..
и има ли разлика във возията? от това дали си с обикновена пружина или със спортна ..

и също така да питам тук понеже сте го подхванали на спортни пружини и амортисьори..та въпроса ми е: ако се сложат спортни пружини и амортисьори само отзад устискват ли на товар.. на около 400-500кг..?
или обикновен аморт. и спортна пружина като се натовари с над 300кг ще кляка ли много колата.. понеже сега с обикновенни прожини и аморт. като се натовари с 400кг и колата клекна с около 12см стана на 3пръста праговете от земята..
та издържат ли на товар спортните пружини? и колко горе долу ще клекне.. понеже вече съм с по широки гуми и като кача две момиченца по има няма 50кг отзад и на някои по неравни участъци или дупки ми упира калника в гумата..

извинявам се предварително на колегата че питам в темата.. ако има против да каже ще изтрия мнението и ще си направя тема.. ;)

Сложи спортна пружина със спортен амортисиоьр отзад, обаче да са най-високите пружини.По принцип нали е твърдо окачването би трябвало да не кляка.Пък може да пробваш и друг вариант с ония подложки които слагат на пружината , зада се вдигне повече колата.Значи най-добре ще е да смениш пружините отзад, защото вече са омекнали, сложи нови обикновени пружини и сложи такива подложки и да се надяваме да не кляка толкова.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 14 юли 2009 13:06

тя и вмомента е с подложки..по два гумени тампона на пружина.. ам мисълта ми беше че искам да сложа пружини 40/60 ли как се водят там дето свалят.. и да я снижа малко и като се товари да не кляка.. обаче също не искам и да вози много твърдо.. ни така ни така.. :D
та затова питам тук в форума понеже много хора са със спортни пружини и амортисьори и за дадете някакво мнение

Върни се в “Направи си сам!”