Здравейте колеги,ползвах търсачката но не открих нищо!
Проблема е следният имам спортни амортисьори ФК със пуржини ФК червени made in germany!незнам как и защо, сигурно заради дето нямат предпазни маншони задните ми амортисьори изпусхана и на двата стержените са надрани и от там маслото изтекло!
Ходих при един майстор на амортисьори каза несе занимавай с тези няма смисъл да ги правя ,купи си едни амортисьори от магазина за твоята кола и си сложи пак червените пуржини!
Питах го: А нямали да заминат амортисьорите по този начин??
майстора;Не се претиснявай няма никакъв проблем,онзи ден слагах на една голф 3ка обикновени амортисьори със спортни пружини!
Е да но,аз все още се претиснявам, че ще ги купя и ще се скапят,вие как мислите?
Да купувам ли едни обикновени и да си сложа Фк пружините(за задни говорим) Пассат Б3??!

Запитване за амортисьор със спортна пружина?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Запитване за амортисьор със спортна пружина?!
темата мисля я имаше коментирана вече,но аз мога да ти кажа,че досега три голфа съм карал със сток аморт.и спортни пружини и несъм имал ядове,но е сигурно,че скъсяват живота на амортисьора.
Благодаря,давайте още съвети ,търсих из търсачката но не намирам индианска работа,На Зор съм тея дни трябва да я правя!
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
пълни глупости за да стане това спортна прожина на обикновен амотр. то трябва да са газови двоино деистващи и пак рано или късно си отиват карах така моита джета и ефекта беше разбита ходова 4аст
по добре си вземи два спорти аморт. от доктора и забрави за тази алтернатива казвам ти го от ли4ен опит

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
georgivw написа:пълни глупости за да стане това спортна прожина на обикновен амотр. то трябва да са газови двоино деистващи и пак рано или късно си отиват карах така моита джета и ефекта беше разбита ходова 4астпо добре си вземи два спорти аморт. от доктора и забрави за тази алтернатива казвам ти го от ли4ен опит
Много хора имат спортна пружина на обикновен (еднодействащ) маслен амортисьор. Просто самите тампони на амортисиора заминават по-бързо с тяи пружини, но сменяш тампните и пак газ.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако са хубави амортесьорите има вариант да караш много време така
аз съм с маслени закс и пружини 60мм отпред нямам никакви грижи
вярно задните сгънаха но те си бяха пред фалит още преди ниската пружина.
аз съм с маслени закс и пружини 60мм отпред нямам никакви грижи
вярно задните сгънаха но те си бяха пред фалит още преди ниската пружина.
- georgivw
до колегата от силистара.аз да те питам ти имаш ли кола с такова ока4ване ако немаш не говори само това което си 4увал от хората .аз го казвам от опит една година си карах така колата и не само тампоните заминаха
колега щом отпред си с спортно ока4ване вземи едни аморт. и за отзад не прави нещата на половина в продава има аморт на мн сносни цени .това е моя съвет но колата е твоя ти решаваш
колега щом отпред си с спортно ока4ване вземи едни аморт. и за отзад не прави нещата на половина в продава има аморт на мн сносни цени .това е моя съвет но колата е твоя ти решаваш
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
да се включа и аз.моита 3-ка беше имено с обикновени амортисъори и спортни пужини и резортата бе6е 4е за 1 година (15 000)и малко повече килиметра се презака окачването и цялата кола започна да скурца и дранчи.сам си прави извода

georgivw написа:до колегата от силистара.аз да те питам ти имаш ли кола с такова ока4ване ако немаш не говори само това което си 4увал от хората .аз го казвам от опит една година си карах така колата и не само тампоните заминаха
Колега близо 7год карам колите си по тоя начин,както казах по-нагоре със сигурност се скъсява живота на амортисьора,но чак пък да си разбиеш цялата предница и т.н....според мен са глупости,по-скоро си е до стила на шофиране
- Golf_Diesel_
Явно както каза katcko си е до стила на шофиране и това къде шофираш.На всеки проблемите са различни.
- georgivw
ок колеги както кажете не мисля 4е зависи кои знаи колко от стила на шофиране аз толкова мн я пазех моита кола не ходех с нея на работа заради дупките на вилата не ходех а да не говорим колко мн съм обикалял града защото некои улици са разбити пазех я като о4ите си които не вярва да доиде да го повозя да види резолтата никои не задължава с мнението просто колегата искаше съвет а и питаи те всеки които е запознат ще ви каже спотна прожина е равно на спортен амотр.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колко бързо могат да заминат едни чисто нови амортисьори ако са със спортни прожини..?говорим за билщеин.. при положение че им дават едно има няма 150хил км живот доколкото съм чувал..
и има ли разлика във возията? от това дали си с обикновена пружина или със спортна ..
и също така да питам тук понеже сте го подхванали на спортни пружини и амортисьори..та въпроса ми е: ако се сложат спортни пружини и амортисьори само отзад устискват ли на товар.. на около 400-500кг..?
или обикновен аморт. и спортна пружина като се натовари с над 300кг ще кляка ли много колата.. понеже сега с обикновенни прожини и аморт. като се натовари с 400кг и колата клекна с около 12см стана на 3пръста праговете от земята..
та издържат ли на товар спортните пружини? и колко горе долу ще клекне.. понеже вече съм с по широки гуми и като кача две момиченца по има няма 50кг отзад и на някои по неравни участъци или дупки ми упира калника в гумата..
извинявам се предварително на колегата че питам в темата.. ако има против да каже ще изтрия мнението и ще си направя тема..
и има ли разлика във возията? от това дали си с обикновена пружина или със спортна ..
и също така да питам тук понеже сте го подхванали на спортни пружини и амортисьори..та въпроса ми е: ако се сложат спортни пружини и амортисьори само отзад устискват ли на товар.. на около 400-500кг..?
или обикновен аморт. и спортна пружина като се натовари с над 300кг ще кляка ли много колата.. понеже сега с обикновенни прожини и аморт. като се натовари с 400кг и колата клекна с около 12см стана на 3пръста праговете от земята..
та издържат ли на товар спортните пружини? и колко горе долу ще клекне.. понеже вече съм с по широки гуми и като кача две момиченца по има няма 50кг отзад и на някои по неравни участъци или дупки ми упира калника в гумата..
извинявам се предварително на колегата че питам в темата.. ако има против да каже ще изтрия мнението и ще си направя тема..

- georgivw
колега спортната прожина ако я сложиш на обикножен амотр. забрави да я товариш с такова тегло ако и метнеш 400-500кл незнам дали ще можеш да я караш. а за това колко ще клекне с спотрните прожини зависи от самата прожина 40/40,60/40 и така нататък демек примерно 60/40 сваля 6см отпред и 4см отзад
- Golf_Diesel_
tarikat89 написа:колко бързо могат да заминат едни чисто нови амортисьори ако са със спортни прожини..?говорим за билщеин.. при положение че им дават едно има няма 150хил км живот доколкото съм чувал..
Сложи спортна пружина със спортен амортисиоьр отзад, обаче да са най-високите пружини.По принцип нали е твърдо окачването би трябвало да не кляка.Пък може да пробваш и друг вариант с ония подложки които слагат на пружината , зада се вдигне повече колата.Значи най-добре ще е да смениш пружините отзад, защото вече са омекнали, сложи нови обикновени пружини и сложи такива подложки и да се надяваме да не кляка толкова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
тя и вмомента е с подложки..по два гумени тампона на пружина.. ам мисълта ми беше че искам да сложа пружини 40/60 ли как се водят там дето свалят.. и да я снижа малко и като се товари да не кляка.. обаче също не искам и да вози много твърдо.. ни така ни така..
та затова питам тук в форума понеже много хора са със спортни пружини и амортисьори и за дадете някакво мнение

та затова питам тук в форума понеже много хора са със спортни пружини и амортисьори и за дадете някакво мнение