врата не се отваря
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
врата не се отваря
Имам следния проблем:Задна дясна врата не се отваря по никакъв начин.Нито с дистанционното;нито от дръжката вътре;нито от копчето на шофьорската врата.Колата е В 5.5.Някои ;ако знае какво да се направи нека да сподели.
Re: врата не се отваря
Колега, на моят б4 имаше същия проблем с предна дясна врата. След много борба с дръжките от вътре и от вън, сеоказа, че вратата е леко увиснала. След леко повдигана и регулиране на бравата въпросът беше решен.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
сигурно имаш предвид че не се отключва може би проблема е в машинката на централното
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
G.VASILEV написа:Колега, на моят б4 имаше същия проблем с предна дясна врата. След много борба с дръжките от вътре и от вън, сеоказа, че вратата е леко увиснала. След леко повдигана и регулиране на бравата въпросът беше решен.
Колегата е имал проблем с увисване а моя беше .... !
Колега и аз имах същия проблем само ,че на
пасат Б5 като сметне ,че са почти еднакви !
При мене проблема беше кабелите които са острани на
вратата ! Дето са скрити под едно наребрено уплатнение !
Даже ако не ме разбираш ще приложа и снимки !
Същата работа ми изглежда и при мене с централното не става
от вътре не се откючваше !

-
- Автомобил:
- Двигател:
До обяд си играх да я разглобявам;разглобих бравата;което е доста голяма играчка.Вътре абсолютно всичко изглежда нормално и няма нищо счупено.Има две миниатюрни ключета;които нямам идея как да проверя дали работят.И според мен проблема е в тях.Като сглобих всичко обратно вратата няколко пъти се отключи и заключи нормално;но след това пак отказа и съм в изходно положение.Мисля;че не е от реглажа на вратата;защотото не е увиснала.В Сакар Ауто като ми казаха цената се зачудих дали не е за цялата врата.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е по принцип би трябвало ключетата да правят проблема. Те се сменят, или се сменя цялата брава. Но чак да смениш цялата врата е малко в повече май 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Цената на бравата е като за цяла врата .Аз изобщо не мисла да я сменям.Няма сила която да ме накара да дам 239 лв за брава да се отваря ако иска.
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
този модел с вакуумно ли е,или е ел.машинки
при мен имаше същия проблем на В3.оказа се превъртяла ел. машинка.тя вътре си има една рейка и беше заклинена в зъбчатката-няма отваряне.ни на ръка,ни с дистанционно.смяна на машинката(при мен 10 лв.)и всичко се е ОК

-
- Автомобил:
- Двигател:
Електрическа е.Според мен всичко по механиката си е наред .Много кофти се сваля и нямам нерви да я свалям пак па да ходя при жичкаджия да я мери да сменява ключета и тем подобни гимнастики.Ще си взема нова другия месец от Турция.Тези цени тук са

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото на баща ми на колата го правеше тоя проблем. Всъщност така я взехме, вратата не се отваряше по никакъв начин. И от седмица-две се отваря заключва/отключва без никакви проблеми.
Колега най добре преди да даваш пари за нова брава/врата отиди и направи една диагностика. Може и микроключетата да правят номера а те се сменят.
Колега най добре преди да даваш пари за нова брава/врата отиди и направи една диагностика. Може и микроключетата да правят номера а те се сменят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тези ключета не знам дали изобщо могат да се сменят защото са запоени на някаква платка и няма място да се влага творчество.Преди време предната врата не работеше като хората .Там ключето е малко по различно и го побългарих веднага ама сега маи няма да ми мине номера.За диагностика не съм мислил защото малко ме съмнява да покаже каде е проблема .Може и да греша .
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има цяла тема как се сменят и доста колеги го правиха това.
Ти си преценяваш де, но няма гаранция, че новата брава/врата ще е по добра от старата... все пак знаеш с какви части е залят пазара.
Ти си преценяваш де, но няма гаранция, че новата брава/врата ще е по добра от старата... все пак знаеш с какви части е залят пазара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Днес рещих проблема с неотварящата се врата.Проблема се оказа;че е в пукнати спойки на въпросните ключета към платката на която са запоени.Преди да ги сменявате вижте спойките много внимателно.