Custom Клаксон?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Golf_Lozenec
Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
Двигател: 1641cc Aircooled [AS]

Custom Клаксон?

Мнениеот Golf_Lozenec » Вто 14 юли 2009 18:46

Здравейте колеги!Много се нарадвах от един автоклаксон който бяха използвали във филма The Duke Of Hazard.
Намерих го в интернет за 90 долара,но не ми се дават толкова пари а и не ми се чака за доставка.
Клаксона който искам е DIXIELAND - SUPER LOUD който е първи на тази- http://www.carcoverkingdom.com/wolo-cat ... al%20horns страница.Надписа със синьо е примера.Та въпроса ми беше дали може този звук да се програмира в някакъв чип,(да стане като мини усилвател)+подходящата сирена под капака?

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Custom Клаксон?

Мнениеот designer1 » Вто 14 юли 2009 20:16

Golf_Lozenec написа:Здравейте колеги!Много се нарадвах от един автоклаксон който бяха използвали във филма The Duke Of Hazard.
Намерих го в интернет за 90 долара,но не ми се дават толкова пари а и не ми се чака за доставка.
Клаксона който искам е DIXIELAND - SUPER LOUD който е първи на тази- http://www.carcoverkingdom.com/wolo-cat ... al%20horns страница.Надписа със синьо е примера.Та въпроса ми беше дали може този звук да се програмира в някакъв чип,(да стане като мини усилвател)+подходящата сирена под капака?

Може :) днеска явно съм в заядливо настроение :Mr Green Fun , та какво на нас трябва:
МП3 + онези готини мегафони полицейски тип дето ги продават по битаците и си у бизнеса = 90лв.(може и по малко)
ПП, само дето не съм сигурен какво означва "+"а в уравнението :kissy: ма се ще се намери некой ел. майстор да ти го върже за безпари, само да ти види сеира :063:

Потребителски аватар
Golf_Lozenec

Мнениеот Golf_Lozenec » Вто 14 юли 2009 20:30

Не те знам в какво настроение си,но ако не можеш да помогнеш не пиши!!

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Вто 14 юли 2009 21:02

Golf_Lozenec написа:Не те знам в какво настроение си,но ако не можеш да помогнеш не пиши!!

Ех , добре де нема се заяждам, който колега го направи за под 90 долара, направо да прави 2 бройки, едната аз ще я взема! (ама ще се пазарим :drinking: )
Просто не се сещам как ще стане за толкоз малко пари (за времето на изработка няма да коментирам).

Потребителски аватар
Golf_Lozenec

Мнениеот Golf_Lozenec » Вто 14 юли 2009 21:06

Аз си го мислех по скедния начин:Купува се един обикновен мелодичен(електронен не атмосферен)и се препрограмира със същия звук..... ;)

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Вто 14 юли 2009 21:27

Golf_Lozenec написа:Аз си го мислех по скедния начин:Купува се един обикновен мелодичен(електронен не атмосферен)и се препрограмира със същия звук..... ;)

Ц, нема да стане така, той обикновения вади само един тон! А този за който говориш от филма си е със въздух и малко по сложна и скъпа помпа за въздуха или клапани(щото тез 4-ри тромби като ги надуваш едновременно се получава само какафония :shock ) за въздуха + обикновенна помпа + управление на клапаните(платка , процесор, релета.......) и стана много скъпо вече.
Сори че те разочаровам, ама хубавото си е хубаво но си е и скъпо :|

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 17 юли 2009 20:58

Пищялка от аларма не върши ли работа? Аз преди закачах една такава към говорителите вкъщи, да измъчвам паразитите под нас и ефекта беше страхотен. Изкарваше бесни високи, които те карат да настръхнеш. Струва ми се, че ще приложимо и в случая, не знам.
Намирам идеята за отвратителна - винаги съм смятал тея клаксони за еднственото по-гадно нещо от огледално фолио на джамовете + сини пръскалки за джам.

Успех!

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Пет 17 юли 2009 23:00

има такива тромби(аз сам с такива)за по 27-8лв.и сам доволен не са силни като на тир но са пак доста мошнички.само 4е са с 3 а не 5 фунии

Потребителски аватар
lexx2002
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lexx2002 » Вто 21 юли 2009 14:03

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Вто 21 юли 2009 14:29

аз бих ти предложил да си намериш една хубава метална, дълга тромба, която издава един звук, но силен.
карал съм кола с такава и на разни заспи, носещи се по платната наляво надясно, им действа много отрезвително. mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 22 юли 2009 0:08

Аз на жигулата ми едно време щях да и слагам тирова,купих я за 40 лв,и после видях че е на 24 волта.Направих си уред с който стряксам хората.До гаража стои,и от време на време будя квартала.

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 22 юли 2009 8:34

тези тромби от линка ми се струва,че няма да свирят кой знае колко със това малко компресорче...

Върни се в “Направи си сам!”