Решение на проблема с Механичния боклук(инжекцион), много е

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
djvargala
Автомобил:
Двигател:

Решение на проблема с Механичния боклук(инжекцион), много е

Мнениеот djvargala » Пет 10 юли 2009 23:50

loldev.gif РАЗГЛОБЯВАНЕ: 1-Искубвате цялата механична инжекция,заедно с колектора ,2-Взимате 1 кашон и събирате всичко в него,3-И в най близката кофа за боклук го исхвърляте. gut.gif 4-С резачки изрязвате всички кабели за инжекциона. icon_idea.gif СГЛОБЯВАНЕ: 1-си намирате колектор от карбураторно ауди,2-карбуратор от (ВАЗ 2108)-Лада Самара става идялно(може и от ауди) 3сменяте жилото за газта,и слагате за смукач. Вече няма да ГАСНЕ И ГЛЪХНЕ и си върви Идеално!
Прикачени файлове
IMGP6208.jpg
IMGP6209.jpg

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Решение на проблема с Механичния боклук(инжекцион), много е

Мнениеот Stenly » Съб 11 юли 2009 18:09

Като не знаеш как да го оправиш най лесно е да изхвърлиш инжекциона. Ако се поддържа правилно и се кара САМО с бензин гаранция издържа повече време и от електронните инжекциони.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 11 юли 2009 23:06

Сега остава да кажеш че го караш и с оригиналната бензинова помпа :063:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 11 юли 2009 23:15

Съмнявам се че изобщо работи на бензин...

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Нед 12 юли 2009 1:18

Тоя вече според мен не кара ФВ. Можеби вече кара я лада може и москвич а в най добрия случай кара колекторите на някое Ауди (нямам нищо против марката Ауди да поясня). Ама човек или караш кола или караш бегачка. Ама да се върнеш 20 години назад и да си припомниш стария дръгел на бащати като лада там нещо си или четириочка жигули няли се сещаш. :banghead: :banghead: :beat_butt2

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Нед 12 юли 2009 13:33

1 Голямо браво от мен колега. За останалите разбирачи мога да кажя само едно Вие като имате парици да карате на бензин не всички имат.Коще и 100 години да се връща назад важното е че няма проблеми :twisted:
Няма да се учудя ако му е паднал и разхода с карба, но нека за това да каже колегата.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 13 юли 2009 16:26

Колега кой ти е казал че имаме кинти. Аз ако имах нямаше да карам Г2 нали се сещаш а Г5 или в най добрия случай Г6. Просто това да нарича механичния инжекцион боклук е малко как да кажа не обидно а нелепо. Като човека разбира от карбуратори да си направи и ферарито с карбуратори. Не че аз разбирам от инжекционни но поне знам горе долу какво представлява тази система знам как да се грижа за нея а и знам към кой да се обърна. Ако ще карам кола то поне тази кола да си е така както си е произведена или поне основното.

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Пон 13 юли 2009 21:20

Fripon_X написа:Колега кой ти е казал че имаме кинти. Аз ако имах нямаше да карам Г2 нали се сещаш а Г5 или в най добрия случай Г6. Просто това да нарича механичния инжекцион боклук е малко как да кажа не обидно а нелепо. Като човека разбира от карбуратори да си направи и ферарито с карбуратори. Не че аз разбирам от инжекционни но поне знам горе долу какво представлява тази система знам как да се грижа за нея а и знам към кой да се обърна. Ако ще карам кола то поне тази кола да си е така както си е произведена или поне основното.

Ми приеми го като тунинг тогава :077:

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Вто 14 юли 2009 15:15

Замисли се какво е тунинга. Аз го разбирам като подобряване на вървежа на една кола или на визията. А това немога да го разбера като тунинг защото е само колкото да продължи да се движи колата а не да ускорява по добре.

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Вто 14 юли 2009 15:27

Fripon_X написа:Замисли се какво е тунинга. Аз го разбирам като подобряване на вървежа на една кола или на визията. А това немога да го разбера като тунинг защото е само колкото да продължи да се движи колата а не да ускорява по добре.

Нито знаеш дали ускорява по-добре нито пак дали върви повече таи че не виждам никакъв проблем :beat_butt2 . Също така не виждам какво не му харесваш :twisted: Колата не е правена да се кара в страна като България нито пък от хора като българи :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 15 юли 2009 11:32

Хаха по скоро антитунинг
Изобщо тоя инжекцион ако е здрав и е каран на бензин изобщо как сравняваш вървежа с РУСКИ карбуратор? Тоя инжекцион който колегата е сменил с карб 100 процента си е заминал в русия от газ и т.н.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Сря 15 юли 2009 19:17

като са толкова хубави механичните инжекции, защо мислиш има толкова много теми, толкова много писано как се ремонтират????? защото са много добри ли? били са преди 20 години.... сещам се за една тема в ауди форума" ГАСНЕ И ГЛЪХНЕ", поне 10 страници е това за какво говори? Замислете се върху това..!!! Както и ще цитирам един колега в една от многото теми за механичната инжекция : " Добре дошъл в клуба на чакащите потенциометър!" Иначе потенциометъра , както цялата инжекция си е изкарал 20 години, доста повече от колкото е предвидено! Но ! има едно голямо"НО!"- като цяло си е отживелица , просто не става повече, вече всеки кара на газ, затворената клапа си прави проблем, трябва си баланс за мембраната на изпарителя,налягането в главата спада изменя положението на потенциометъра,(които вече е износен и трудно се намира), ако случайно "гръмне", после трябва пак регулировка на положението, абе ужас е.... и между другото К-jetronica по-бива за газ ,няма електроника айде за него може да кажа "горе-долу става" , ама да ми хвалите КЕ-Jetronica - просто не става....а и като е толкова хубав защо много карате с откачен потенциометър???? аз знам- вече не "ГЛЪХНЕ И ГАСНЕ" , ама не си е работа... а между другото поглеждали ли сте втората клапа на мех. инцекция колко е голяма???? и на оригиналните карбове на ауди??? ладовия е с доста по-големи от на оригиналния , така няма да спъне толкова пълненето на мотора...все пак не е предвиден за малки дросели... виж като го запродава може да си сложи оригинален карб. и да стане по-прилично...

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 16 юли 2009 0:33

Баце явно не си виждал как върви читава механична инжекция която да работи и да е поддържана като хората ако искаш ела на месечната среща ще ти покажа такава и то в пасат б3 8клапана.
Какво намекваш с това всеки кара на газ вече - ДА аз карам на газ също но жигулата ми,не искам да си съсипвам другата кола която работи като часовник на бензин. На колата от завода изрично пише Unleaded fuel only!

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Чет 16 юли 2009 13:14

Само да не засягате темата за "РУСКИТЕ" неща, защотооооо ако се сравнят тези гаражни жигулки с някой коли, които са Уж запазени по автокъщите се сещате коя кола ще е по-добра..независимо от това, че са демоде и така нататък..Руските машини са се доказали многократно и не трябва да се обиждат според мене...

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Чет 16 юли 2009 21:49

Stenly написа:Баце явно не си виждал как върви читава механична инжекция която да работи и да е поддържана като хората ако искаш ела на месечната среща ще ти покажа такава и то в пасат б3 8клапана.
Какво намекваш с това всеки кара на газ вече - ДА аз карам на газ също но жигулата ми,не искам да си съсипвам другата кола която работи като часовник на бензин. На колата от завода изрично пише Unleaded fuel only!

Ми че какво БЕ жигулата да не би да пише някаде, че може да се кара на гас? Но върви с пати по-малко проблеми.
[quote="Stenly"] Баце явно не си виждал как върви читава механична инжекция която да работи и да е поддържана То всяко нещо като е добре поддържано ще върви без грешка
:beat_butt2 Какво намекваш с това всеки кара на газ вече - ДА аз карам на газ също но жигулата Ми закакво си го купил тоя курник тогава когато ти останат повече парици да му сипеш бензин и да му се кефиш ли ? (то поне да беше некоя хубост ми то Б3).
Какво упреквате човека не мога да ви разбера?Той ако има пари да кара на бензин предполагам,че няма и да кара този кола :Mr Green Fun

Върни се в “Направи си сам!”