Присадка, която да се налее директно в мотора. Някой знае ли/пробвал ли е някакъв подобен вид присадка досега. Ако може да споделите мнение или препоръка.
Проблем със сегментите на VW GOLF 3 1.8mi
Проблем със сегментите на VW GOLF 3 1.8mi
Колеги сегментите са ми опечени и стойностите при 3-ти цилиндър са твърде ниски -9, спрямо останалите 3 - 13,5. В сервиза в който ми правят мотора- казаха че трябва да се прави основен ремонт на мотора и така на татък...... имало обаче и втори вариант с някаква
Присадка, която да се налее директно в мотора. Някой знае ли/пробвал ли е някакъв подобен вид присадка досега. Ако може да споделите мнение или препоръка.

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със сегментите на VW GOLF 3 1.8mi
EA_KpuC написа:имало обаче и втори вариант
Няма втори вариант, махате първо главата и после продължавате надолу ако проблема не е с клапаните на този цилиндър.
Не е с клапаните - главата я направих преди 2 дни - при нея всичко е 6 и нямаше наченки на това, че става нещо с клапаните. Смених гарнитура, маслообирачи, шлайф и т.н.
Обаче скапаните сегменти .............
Не съм сигурен на 100%, но трябва да има присадка, защото може шибаните сегменти да отпуснат по някакъв начин. На един приятел му се беше случило същото с една CORSA но той сега не е в България и не мога да го питам каква присадка са му препоръчали.
Трябва да има някакъв вариант който да реши временно проблема поне докато събера пари за тоя ремонт.
Обаче скапаните сегменти .............
Не съм сигурен на 100%, но трябва да има присадка, защото може шибаните сегменти да отпуснат по някакъв начин. На един приятел му се беше случило същото с една CORSA но той сега не е в България и не мога да го питам каква присадка са му препоръчали.
Трябва да има някакъв вариант който да реши временно проблема поне докато събера пари за тоя ремонт.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да пипаш главата имаше ли го проблема.Налеи малко масло в тоя цилиндър за проверка-дали ще качи компресията.А тея сегменти може да не са спечени а да има някои счупен.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Кода на двигателя какъв е?
Ако е ААМ мога да ти предложа евтин вариант:
viewtopic.php?f=45&t=145622
vaskoto1 го е правил и е читав.
Причината да го сменя беше, че сложих блок от двигател ABS.
Ако е ААМ мога да ти предложа евтин вариант:
viewtopic.php?f=45&t=145622
vaskoto1 го е правил и е читав.
Причината да го сменя беше, че сложих блок от двигател ABS.
Относно въпроса от кога имам проблема - още преди да се занимавам с главата. 100% са опечени
Да разбирам ли това, че не пишете в темата, като отговор: няма присадка която да помогне ?
- sharko_11
- Автомобил:
- Двигател:
има присадка на 100 процента ресурс руска мислиа бе6е ка 12лв от 9 компресиа на 11.5 не виарвах ама видиах се пак 10лв са по малко от 100 пробваи не губи6 ни6то 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
EA_KpuC написа:Колеги сегментите са ми опечени и стойностите при 3-ти цилиндър са твърде ниски -9, спрямо останалите 3 - 13,5. В сервиза в който ми правят мотора- казаха че трябва да се прави основен ремонт на мотора и така на татък...... имало обаче и втори вариант с някаква
Присадка, която да се налее директно в мотора. Някой знае ли/пробвал ли е някакъв подобен вид присадка досега. Ако може да споделите мнение или препоръка.![]()
Що си мисля,че проблемните сегменти са точно на тия 3 цилиндъра,няма как да се вдигне компресията ей тъй,просто пропускат масло което "уплътнява"(подобен съвет има за 3-ти цилиндър).Като отваряхте,някой сети ли се да замери диаметри на цилиндър?Щото при измерването може да се окаже че са в допустимо износване и само комплект сегменти да се сменят(е ,това е програма-минимум де..)
shatko 11 мерси за съвета - разбирасе е ще пробвам ,стига да намеря 
А относно въпроса на другия колега: Измериха ги и нямат почти никакво износване, което даже се видя странно на овека койо ми прави колата, имайки предвид какво и се случваше в продължение на доста километри но това е др.тема.
Та цилиндрите са на 6
Колеги скоро ще пиша какво е положенито и има ли ефект- ако намеря въпросната руска присадка
А относно въпроса на другия колега: Измериха ги и нямат почти никакво износване, което даже се видя странно на овека койо ми прави колата, имайки предвид какво и се случваше в продължение на доста километри но това е др.тема.
Та цилиндрите са на 6
Колеги скоро ще пиша какво е положенито и има ли ефект- ако намеря въпросната руска присадка
- sharko_11
- Автомобил:
- Двигател:
казва се ресурс ако иа ниама там тука иа има 6те помагаме 

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
EA_KpuC написа:shatko 11 мерси за съвета - разбирасе е ще пробвам ,стига да намеря
Та цилиндрите са на 6
Има такава присадка,на КООП.пазар при арменците...входът,който е от към светофара малко на една страна,пред магазина има извадени стелки и няколко гърнета,за цената не съм сигурен...
Успех и пиши за какво иде реч след поставянето и.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Тези приставки хората ги използват като ще продават колата да работи по-добре 1-2 месеца да излъжат купувача, че е много добър двигателя. Смяташ ли, че ако имаш луфт в сегментите някакво магическо шишенце за 20-50лв ще ти реши проблема трайно?
1-2 Месеца ще са ми достатъчно да събера пари за ремонта, а дотогава може да съсипя
колата тотално- така,че временното решаване на проблема е от голямо значение.
Мерси за инфото колеги, отивам до пазарЯ да видя колко пари ще ме одрънкат

колата тотално- така,че временното решаване на проблема е от голямо значение.
Мерси за инфото колеги, отивам до пазарЯ да видя колко пари ще ме одрънкат
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
добре де,не мога да разбера едно,отворил си двигателя за ремонт на главата а не си сменил сегментите при положение че проблема е бил и преди...що не изчака 1-2 месеца да събереш пари и за тях и тогава прави двигателя,а тая добавка по-добре я забрави щом само на единия цилиндър нямаш компресия...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”