Загрява на газ Пасат Б4 1.8 моно абс

Техническа и сервизна информация за Passat
axeon
Автомобил:
Двигател:

Загрява на газ Пасат Б4 1.8 моно абс

Мнениеот axeon » Съб 18 юли 2009 9:21

Здравеите колеги имам следния проблем с моя пасат Б4 1.8моно абс,та тръгавам извънградско карам на газ и температурата на пасата стои на 100градуса ни на долу ни нагоре,перката работи на втора степен,щракам на бензин градусите падат на 90 на извънградско и на около 95 градско,това са показания пуснат климатроник,въпроса ми е защо пасатора държи висока температура когато го карам на газ,изпаритела ми BRC,дали проблема е в газовата или просто на газ държат по висока температура не знам но този проблем достаме притеснява.

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Re: Загрява на газ Пасат Б4 1.8 моно абс

Мнениеот suba » Съб 18 юли 2009 21:26

По принцип бензина играе известна охлаждаща роля на двигателя и най-вече на помпата.Но такава фрапираща разлика :shock .А и не мисля,че и 95 извънградско е нормално дори с климатроник.Като начало бих те посъветвал да си почистиш външно радияторите.Особенно м/ду двата радиятора.Ако не си го правил ще откриеш там шума от преди 5-6 години :D
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=112639&hilit=+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+zfa

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=54835&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80

Другият вариянт е изпарителят да ти прави някакви ядове.До колкото знам изискванията за kW върху изпарителят са основно за охлаждането и предполагам,че може да вижда повичко зор за да превърне газта в газообразно състояние.Но това са само мой предположения и може да ти пиша пълни глупости.

П.С. 100 са м/ду 90 и следващата чертичка която е 105.Само за оточнение ако не знаеш колега

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 18 юли 2009 21:46

Колега и аз има б4 с 1.8 Абс мотор само 4е моя е с климатик и до сега ми е загрявал единствено на каране в прохода между Обзор и Слънчев бряг (ако си минавал от там)като карам зад някои с по ниска скорост.Ина4е и аз сам с Газово БРЦ оба4е на равен път си даржи 90-92гр. без значение дали е на газ или бензин. :да:

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Нед 19 юли 2009 5:53

Разглобих радиаторите нямаше много боклуци,промих ги и пак същатата работа,направо незнам кво да го правя тоя пасатор.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 19 юли 2009 6:51

Здравейте, колеги! Ако една кола е с изправна охладителна система, просто няма причина да загрява! Няма значение дали работи на място, дали карате в натоварено движение или в тежък режим на магистралата - просто не трябва да загрява!!! Щом го има това колебание в температурата, значи трябва да се търси причината за него, иначе си съкращавате живота на двигателя! При различните марки причините са различни, но общото е, че се започва с търсенето на проблема!
Много неща могат да са причина: запушен воден радиатор, запушено радиаторче на парното, некоректни датчици на темп., запушени водни магистрали в блока или главата, запушен изпарител, лошо охлаждане вследствие на зле преминаващ въздух през решетката, термостат, водна помпа - счупена частично или напълно турбина, зле обезвъздушена система!
Причинителя се търси по метода на изключването!!!
След като колегата споменава за проблем единствено на газ, то почти съм сигурен, че причината е в изпарителя!Възможно е да не е свързан добре, и да се нарушава водния поток! А иначе ако не ме лъже паметта, тези изпарители са вътре със серпентина и е напълно възможно да се е запушил.
Успех!

Carfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Carfan » Нед 19 юли 2009 8:04

може наистина да е запушен изпарителя,а може би и центровката ти да не е наред.Аз лично на моето б3 1.8 моно което нямаше климатик,съм си играл с центровката и ми правеше впечатление че температурата отиваше към 100 градуса и като върна на същото положение се оправяше.Не съм голям разбирач но ми се струва че има връзка.Газовата сега ли си я сложил или досега всичко си беше наред и изведнъж започна да прави така?

svn_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svn_bg » Нед 19 юли 2009 8:56

Колега погледни си изпарителя,задължително трябва да е по-ниско от чертата МАХ на разширителния съд.Второ което не е маловажно ако си с така наречените 'тройници' махни ги и си свържи изпарителя на единия маркуч който влиза или излиза в раидатора на парното.Аз примерно го вържа винаги на входа.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Нед 19 юли 2009 12:20

Kолеги не мисля че е от запушване на изпарителя защото ако е така ще загрява и на бензин,върти ми се една идея бедна горивна смес на газ,и повечко предварение ще пробвам и ще пиша за резултата

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 19 юли 2009 13:59

Точно колега.Ако е запушен изпарителя и на бензин ще го прави защото и тогава минава антифриз през него.Единственно ,че при работа на газ ипарителят работи на 100% а на бензин е просто един съд през който преминава антифриз.
Първо трябва да започнеш от офладителната уредба.И когато я докараш на нормална темп на бензин да отидеш на газаджия да ти центрова газовата.
Първо виж кога ти се пуска вентилатора-и двете степени.Кога ти отваря термостата (напръскай радиатора с вода и като започне да се изпарява термостата е отворен или пипни долният маркуч на радиатора кога ще загрее).Имаш ли парно в купето,защото то първо изчезва ако не е обезвъздушена системата или има запушване по нея.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Нед 19 юли 2009 14:15

Така по принцип на колко градуса трябва да включи първа степен на винтилатора.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 19 юли 2009 17:51

Колега провери си центровката! Газта е с по висока температура на горене и оттам се повишава общата температура на целия двигател. При лоша центровка става непълно изгаряне в цилиндрите и продължаващо горене в изпускателната система. Провери си и свещи, кабели, палец и капачката за евентуални нагари. Ако има такива и ако работата на мотора на газ е нестабилна, по добре ги смени с нови.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Нед 19 юли 2009 18:12

Има вероятност да е от центровка утре ще я видя с трубоскопа можеби затова като угася колата колата изчуква притриса мотора и чак тогава гасне,но по принцип дали иска предварение или закъснение ,на колко по принцип влючва първа степен на перката.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 19 юли 2009 18:17

А имаш ли климатик? При преобогатена смес на газ става едно притрисане на двигателя след като си върнал ключа, все едно за някакви си секунди не иска да изгасне! това се оправя с центровката и настройка на изпарителя. Колкото до темп. на първа степен е около 85-87 гр. зависи от датчика на радиатора. Втора се включва около 102. Провери си и капачката на разширителния съд.

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Нед 19 юли 2009 18:32

имам клима колега а за първа степен питам щото пробвах с друг датчик на радиатора и по показния на на таблото включването става на около100 градуса с моя е същатата работа,просто си мисля че можеби темпертурния датчик за показанията нещо се е прецакал и показва грешно

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 19 юли 2009 18:40

Изхвърля ли ти антифриз като загрее?

Върни се в “Passat”