Здравейте,
Не видях проблем като моя, затова си позволявам да питам.
Имам Пасат 1.9TDI-131к.с.двигател AVF.
Та проблема е:
При ускоряване след достигане на 1800 оборота,се чува свистене/като изпускане на въздух/ откъм мотора.
Не мога да преценя откъде точно,защото се появява само при движение и натоварване.
При спряло положение, при форсиране на място не се чува.
При ускоряване на 1/2/3 отзад изпушва,нещо което досега не го е имало.
Като динамика ми се струва,че е станала по-тромава.
Преди месец са сменени маркучите на турбото.Не бяха се скапали съвсем,но съм маниак на тема изправна кола.
Благодаря Ви предварително за съветите.

Свистене
- lubomihaylov
- Автомобил:
- Двигател:
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Re: Свистене
Маркуча на кулера сложен ли е както трябва? 99% съм сигурен че не са успяли да го напаснат и ти смуче въздух откъдето не трябва (оттам ти идва и свистенето) 

- lubomihaylov
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колата ми я поддържа едно много свестно момче.Работи в сервиза на VW.
Имам му пълно доверие,но нали знаеш -понякога колкото и да се страеш стават разни.
Мисля,че звукът е по-скоро като на излизане на въздух под налягане.
Довечера ще я вземе момчето да я види,но исках да се консултирам и с някой ,който е имал подобен проблем.
Имам му пълно доверие,но нали знаеш -понякога колкото и да се страеш стават разни.
Мисля,че звукът е по-скоро като на излизане на въздух под налягане.
Довечера ще я вземе момчето да я види,но исках да се консултирам и с някой ,който е имал подобен проблем.
- pronobis
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, разгледай и потърси подобен на твоя проблем в подфорума Дизелови агрегати, тъй като разделът тук, въпреки че е кръстен на Пасат, е основно за бензиновите двг.
Възможно е да намериш отговори на твоя проблем.
Възможно е да намериш отговори на твоя проблем.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може и да бъркам, но не пречи да провериш.
Прегледай дали няма скъсан/хлабав маркуч
AmW написа:Може да е от много неща колегаЗакарай я да и направят диагностика, и ще си покаже.Аз имах подобен проблем и виж какво се оказа
Като я настъпя и почва да духа през процепа и тотално забива предницата :/
Но това при мен, при теб може да е дебитомер напримерза това нека я включат и тя ще си покаже
![]()
Поздрави и успех
Прегледай дали няма скъсан/хлабав маркуч
- lubomihaylov
- Автомобил:
- Двигател:
ОК Мерси.
Четох,четох,ама не видях подобно.
Сори ако не съм пуснал темата на правилното място.
Нека модераторът да я премести или изтрие.
Благодаря.
Пак почвам да чета.
Четох,четох,ама не видях подобно.
Сори ако не съм пуснал темата на правилното място.
Нека модераторът да я премести или изтрие.
Благодаря.
Пак почвам да чета.
Последна промяна от lubomihaylov на Пон 20 юли 2009 15:36, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Екстра си е темата.
Преди четенето огледай колата хубаво
Аз също изчетох много докато забележа процепа на връзката който правеше проблема
Преди четенето огледай колата хубаво

Аз също изчетох много докато забележа процепа на връзката който правеше проблема

- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз го забелязвам това свистене при мен,аз съм с 2.5tdi,странното обаче е,че не винаги ми свисти,а когато си иска.....не мога да разбера кога точно.....Пробвал съм да тръгвам рязко,плавно,бавно свисти чат пат...но нз кога.......Точно е определението сякаш илзиза въздух под налягане,дори ако се заслушаш в момента на свистенето изведнъж колата си променя и звука на двигателя,получава се едно изръмжаване за много кратко време и после се нормализира..Мисля,че пак около 1800 оборота става номера....
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
lubomihaylov написа:При ускоряване на 1/2/3 отзад изпушва,нещо което досега не го е имало.
Като динамика ми се струва,че е станала по-тромава.
90% има пробив някъде по въздушните пътища !
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
101 % е от тръбата след кулера. При мен беше скъсана гумената връзка като на снимката от горния пост ама на трудно забележимо място и така свистеше, че като давах газ след 2000 оборота около мене си мислеха, че карам някой зверски тюнинг. След като смених това парче колата тргна още повече. Не се бави с решението, че така турбото се стреми да наваксва изгубеното налягане и върти повече.
- lubomihaylov
- Автомобил:
- Двигател:
Ох,който си няма късмет си няма.
Една подробност,за която не се сетих преди това,но момчето дето ми поддържа колата,
ме захапа веднага.
Ходих до Варна.Наложи се да паркирам на един тротоар.Доста тесен и висок.
Не видях,че имало една метална тръба на газоснабдяване.Подпрях я с предна лява част на бронята,Резултат рещетката - бленда/май и викат/,точно до фара за мъгла е понесла натиска и леко е рзкъсана.
Да де, ама зад нея е кулера.Най-вероятно се е отворил някакъв процеп и изпуска въздух.
Нарочно не я разглобяваха ,за да мина на застраховател и ако е пострадал дано го оправят.
Иначе 560лв нов ....кофти.Ех късмет късмет.
Благодаря ви за отговорите.Ще видя какво ще стане с каското,ако ли не пак ще ви досаждам за идеи за търсене/ремонт на кулера.
Една подробност,за която не се сетих преди това,но момчето дето ми поддържа колата,
ме захапа веднага.
Ходих до Варна.Наложи се да паркирам на един тротоар.Доста тесен и висок.
Не видях,че имало една метална тръба на газоснабдяване.Подпрях я с предна лява част на бронята,Резултат рещетката - бленда/май и викат/,точно до фара за мъгла е понесла натиска и леко е рзкъсана.
Да де, ама зад нея е кулера.Най-вероятно се е отворил някакъв процеп и изпуска въздух.
Нарочно не я разглобяваха ,за да мина на застраховател и ако е пострадал дано го оправят.
Иначе 560лв нов ....кофти.Ех късмет късмет.
Благодаря ви за отговорите.Ще видя какво ще стане с каското,ако ли не пак ще ви досаждам за идеи за търсене/ремонт на кулера.
Върни се в “Дизелови агрегати”