Бях в сервиза на MOTOEXPERT, на Симеоновско шосе за проверка на преден мост и евентуално реглаж, ако се налага. Както обикновено бях посрещнат много добре (ходил съм там и друг път) и след като ми дойде реда качих колата на стенда. Направиха пълен преглед на окачването за луфтове и други дефекти - нямаше. Тук е мястото да отбележа, че нямах никакво оплакване от колата - GOLF IV TDI. Прегледа трябваше да е рутинен, само за проверка правя го всяка година при смяна на зимни с летни гуми и т.н. Монтираха апаратурата на джантите и след като излязоха резултатите се оказа, че няма отклонения или '... съвсем малко', както каза майстора. Аз това не съм го бил усещал. Пипна го това 'малко' и колата започна да дърпа надясно и при движение направо воланът стоеше леко в дясно (установих го като си тръгнах) т.е. отворих си работа, а имах съвсем други намерения.
Върнах се в сервиза, намерих майстора и му казах какво се е получило с надежда, че ще качи колата отново на стенда и ще се 'поправи', но тогава се случи нещо, което ме провокира да напиша това. Майстора ми каза, да си раменя лявата и дясната гума и нещата щели да се оправят....

(най-малкото гумите са с посока и само с размяна на джантите няма да стане) и ми показа недвусмислено, че няма намерение да си оправи грешката. Гумите ми са еднакви и в отлично състояние на около 25 000 км, купил съм ги нови, нямат белези за неправилно износване и т.н., защо да ги разменям....
Както и да е, оправих нещата в друг сервиз, но искам да се обърна към всички в този форум: НЕ ХОДЕТЕ В СЕРВИЗИ, В КОИТО РЕГУЛИРАТ ПРЕДЕН МОСТ КАТО СМЕНЯТ МЕСТАТА НА ГУМИТЕ. КОГАТО ЕДНА КОЛА 'ТЕГЛИ' В НЯКАКВА ПОСОКА, ТО В 90% ОТ СЛУЧАИТЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е В ГУМИТЕ. НЕГРАМОТНОСТТА И МЪРЗЕЛА СТРУВАТ ПАРИ, В МОЯ СЛУЧАЙ НЕ МНОГО, НО МОЖЕШЕ ДА СТАНАТ И ПОВЕЧЕ.