Опитвам се да инсталирам AVG на компютъра, но в един момент пише, че не може да се свърже със сървер (който явно му трябва). Интернета ми работи, но изписва, че не намира връзка. Опитах с AVAST, но става същата работа. Другите сайтове и опити да работя в интернет не създават проблеми. До преди дни AVG работеше, но започна да изписва, че има проблем в update manager и това беше причината да го махна и да се опитам да инсталирам нов. Моля, ако някой е имал този проблем или се сеща за причина и начин за премахване, да помогне.
P.S.: Става дума за лаптоп HP, ако има значение!
Благодаря!
Въпрос към компютърните спецове
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Re: Въпрос към компютърните спецове
зависи каква е версията която си свалил, има доста шитави.сложи си една авира(безплатна е) и не се занимавай , тва авж пък е направо ретро тая програма
сигурно сървъра им е спрян нещо и за това ти го прави

- Ollas
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
quattro^^ написа:зависи каква е версията която си свалил, има доста шитави.сложи си една авира(безплатна е) и не се занимавай , тва авж пък е направо ретро тая програмасигурно сървъра им е спрян нещо и за това ти го прави
Ако е спрян нали се сещаш какво става..

При AVAST-Home Edition не съм забелязал да се изисква сървърна проверка, а и получаваш безплатен регистрационен ключ с безплатна регистрация, с които може да изкараш "векове".
Ето линк.
А от ТУК можеш да се регистрираш и съответно да получиш своя безплатен ключ за валидация.
Успех и поздрави.

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Сървъра на авг си работи, от опшъна на програмата си попълни настройките за и-нет достъпа...
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
3 идеи на бързо...
1. Ако интернет връзката ти минава през прокси сървър е възможно програмата да се чуди от къде да мине. Провери в Internet Options и ако си с прокси въведи същите настройки.
2. Възможно е Firewall-а на Win-а да блокира достъпа на програмата. От контролния панел можеш да я добавиш като изключение (exception), или да я изключиш (решението си е твое, моля никой да не ми се нахвърля с доводи "за" и "против" Firewall-а).
3. Програмата да се мъчи да излиза през затворен порт на рутер (ако имаш рутер, естествено, и ако имаш затворени портове, които иска да ползва).
Дано се оправиш
1. Ако интернет връзката ти минава през прокси сървър е възможно програмата да се чуди от къде да мине. Провери в Internet Options и ако си с прокси въведи същите настройки.
2. Възможно е Firewall-а на Win-а да блокира достъпа на програмата. От контролния панел можеш да я добавиш като изключение (exception), или да я изключиш (решението си е твое, моля никой да не ми се нахвърля с доводи "за" и "против" Firewall-а).
3. Програмата да се мъчи да излиза през затворен порт на рутер (ако имаш рутер, естествено, и ако имаш затворени портове, които иска да ползва).
Дано се оправиш

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кажи първо коя версия на avg се опитваш да качиш ако си с виста най-добре 8.5 ако имаш инсталиран някакъв firewall го деинсталирай отделно на 8.5 има опции откъде да се ъпдейтва tools/advanced settings/update "update primary server";"http://update.avg.com/softw/80/update/".Надявам се че ще се оправиш.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за готовността да помогнете! Допреди малко (с инсталирана AVG) не успявах да отворя сайта на AVG. Махнах програмата и инсталирах NOD32 и сега вече успявам да отворя сайта на AVG. Много странно явление - още не мога да си обясня причината. По същия начин при инсталиран AVAST или AVIRA не ме пускаше в техните сайтове. Всичко друго в интернет беше достъпно без проблем. Възможно е някакъв вирус да е бил - така и няма да разбера!
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Здраве да е, колега. Важното е "All's well when it ends well"
А относно блокиране на достъпа до сайта от антивирусната - вкара ме в сериозни размисли...

А относно блокиране на достъпа до сайта от антивирусната - вкара ме в сериозни размисли...

- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сканирай под сейф мод с касперски примерно 100% имаш буби.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”