Полигон в София?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Полигон в София?

Мнениеот neon » Вто 11 ное 2008 10:59

Колеги, интересува ме къде в София има полигон (не поляна, паркинг,строеж, кър.....) с колчета/жалони на който да водя жената да се учи да паркира!! Вече боядисвам коли за 5-ти път и ми писна! :banghead:
Върха беше, че като и казах че не може да кара се разсърди! :woooow:
Та решил съм да направя последен опит - колкото мога да я науча и повече смятам с нейните коли да не се разправям. Още не съм получил пари по последната щета и трябва да завеждам нова! :motz:
Положението е трагично! Моля за информация, а не съвет.
П.П. Който няма никаква идея, моля да не ръси празни приказки тук. Благодаря.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Вто 11 ное 2008 11:08

Колега, за съжаление (както сам си забелязъл) такива места в София рязко изчезнаха...
Единственото място в момента, за което се сещам, е големият паркинг пред битака - той си е полупаркинг-полуполигон. Има някаква нещастна естакадка за трениране на тръгване под наклон, ама е доста тясна и в края на асфалтираната част, та си е направо за опитни шофьори.
Иначе е широко и особено през седмицата - изключително празно. Има нахвърляни гуми уж за паркиране, ама от опита ми с моята мацка, не вършат работа - ниско са и не ги виждат. Та в момента приспособявам едни бутилки от минерална вода (от 10-12 литровите) с колчета, за да мога да й ги поставя там и да тренира. mhihi
С това мога да съм полезен. Успех! :wink:

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Вто 11 ное 2008 11:18

Мерси, но както си забелязал трябват колчета, че с гуми и на мен ще ми е тегаво! Искам да я науча да паркира на място за кола, а не за микробус, така че без колци-трудно! Тя все се завира по нек'ви улички и явно се надценява и се стърже по стени и други коли....
П.П. Сори ако на някой са му обърсали колата на паркинга - надявам се да не е жената! :wink:

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Вто 11 ное 2008 14:21

От 4ти километър слизаш към дружба, долу на светофара надясно успоредно на трамвайните линии, на следващия светофар надясно и само направо :) след около 500 метра сигурно ще стигнеш до мястото, за което говоря...Не е точно полигон ама е асфалт , няма много дупки и ако няма тъпаци да правят гонки е спокойно , защото е глуха улица :)

rovq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rovq » Вто 11 ное 2008 15:09

dare__devil написа:на следващия светофар надясно и само направо :)

По трамвая и в ляво ?

Потребителски аватар
///HAMANN///
Автомобил:
Двигател: AFN

Мнениеот ///HAMANN/// » Вто 11 ное 2008 15:10

Колега иди на полигона на панчарево , там ходят една камара учебни коли има си разграфени места за паркиране с гуми с колчета там е перфектно да я учиш да паркира :wink:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 11 ное 2008 15:53

///HAMANN/// написа:Колега иди на полигона на панчарево , там ходят една камара учебни коли има си разграфени места за паркиране с гуми с колчета там е перфектно да я учиш да паркира :wink:

ходих около март-април-май там. първо е затворено и входа е отзад, второ входа не е баш вход, минава се през някви железа.... които ми се сториха изкъртени- иначе сложени да пазят точно да не може да се влиза там. трето не е много добра настилката. за каране не е гот, но за паркиране само мисля ще свърши работа това широкото до сервиза. може д асе пробваш там.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 11 ное 2008 16:30

За съжаление нашите закони не ти позволяват да караш на полигон, ако не си учебен автомобил. Имал съм такива премеждия още когато аз се учих преди 12г. Полицаите могат да ти напишат акт за това. Имай го в предвид дано да се научи скоро че иначе ......

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 11 ное 2008 17:13

1.Можеш да отидеш в младост на полигона,аз там учих брат ми да кара,там са паркирани разни камиони и бусове..а посредата около тях си е самия полигон..има си наклон и всичко..прицнипно има охрана,но като им обесниш какво искаш да направиш и че ще внимаваш няма проблем,аз ходих към 5-6следобед и нямаше никакъв проблем,адрес...точно не мога да ти кажа ..ще трябва да питаш гуугъл :D

2....друг полигон в първта пряка в ляво след светофара на бул.черни връх и сребърна...продължаваш малко надолу и се пада от ляво...

Във всички случаи ти препоръчвам да ходиш по разни почивни дни или след работно време за да няма проблеми :) макар че и това не гарантира нищо..успех!

п.с В случая,забраната за каране на полигон,може да бъде заобиколена,защото те вече ефективно не са полигони....единствения който беше ,е този на панчарево..но той не съществува вече...така да се каже...

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Вто 11 ное 2008 17:19

rovq написа:
dare__devil написа:на следващия светофар надясно и само направо :)

По трамвая и в ляво ?

Съжалявам за заблудата :) Наляво да....
Аз се сетих за картинг пистата и съм напраскал надясно по погрешка :oops:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 11 ное 2008 18:42

Туй в Хладилника си е СБА и си има и инструкори там, колчета, конуси и Т.Н. ... надали ще откажат да ти вземат парите :lol:

Потребителски аватар
neon

Мнениеот neon » Вто 11 ное 2008 20:45

The_Machine написа:Туй в Хладилника си е СБА и си има и инструкори там, колчета, конуси и Т.Н. ... надали ще откажат да ти вземат парите :lol:

Май там ще е!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Полигон в София?

Мнениеот nurv » Чет 23 юли 2009 21:17

Колега какво стана? Къде ходи? Я сподели малко опит, че сега мен ме чака същата задача :lol:

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Полигон в София?

Мнениеот eddyman » Пет 24 юли 2009 13:02

Последният ми опит да уча някого на полигон завърши с 10 минутна разправия с катаджии и опразване на без това лекия ми портфейл :) Става дума за "полигона" до Камбаните, хем беше 11 часа през ноща. Но доста хора карат там.

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот emdless4 » Пет 24 юли 2009 13:09

Glove написа:За съжаление нашите закони не ти позволяват да караш на полигон, ако не си учебен автомобил. Имал съм такива премеждия още когато аз се учих преди 12г. Полицаите могат да ти напишат акт за това. Имай го в предвид дано да се научи скоро че иначе ......

eddyman написа:Последният ми опит да уча някого на полигон завърши с 10 минутна разправия с катаджии и опразване на без това лекия ми портфейл :) Става дума за "полигона" до Камбаните, хем беше 11 часа през ноща. Но доста хора карат там.

Доколкото разбрах, жената на колегата вече има книжка и кара кола, а той просто иска да потренират заедно паркиране :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”