Колеги много искам да ми заработи централното от от копчето на ключа.Когато закупих колата лампичката беше счупена, подмених ч с нова за 4лв.и нова батерия, но пак не се задейства отключване и заключване от копчето на ключа,иначе си свети лампичката, също и на езика на шофьорската врата си премигва лампата след като я заключа с ключа.
Изкарах също да почистя тази ампула където се намира в ключа...Забелязвам че тази ампула не е свързана с нищо за никъде???
Къде трябва да търся проблема, много ми се иска с едно натискане да отключвам и заключвам колата.
Благодаря предварително за съвети те и помощта...
http://img41.imageshack.us/img41/9127/pict0802.jpg
За КОША
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Re: Проблем с ключ и централно на golf4
Здрасти колега, това което си показал на снимкта е обикновен ключ в него няма управление за централно заключване - просто фенерче, а ампулата за която описваш е за имобилайзера и тя не се свързва никъде. Ако е махнеш или загубиш няма да ти запали колата с този ключ.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Колегата @egoist_ok е прав. Това е просто фенерче, евентуално някога да си светнеш ако не можеш да си видиш ключалката...
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Та значи какво трябва да направя за да си отварям вратите от разстояние?
И защо има една червена лапичка която премига когато заключа.. намира се на езика върху шофьорската врата?
Имам само два ключа един обикновен и другия е този който съм показал по горе.
И защо има една червена лапичка която премига когато заключа.. намира се на езика върху шофьорската врата?
- egoist_ok
abit написа:Та значи какво трябва да направя за да си отварям вратите от разстояние?
1.Вариант: Монтиране на аларма
2.Вариант: Монтиране на модул за управление на централно заключване
3.Вариант: Обучаване на нов ключ-дистанционно /оригинален на VW/ - ама този вариан може би ще е най- трудният, защото трябва ВАГ-КОМ и не се знае дали комфорт модула е какъвто трябва.
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Е, по третия вариант не мога да се съглася напълно. Може и без диагностика да се обучи нов ключ, за да може да се отключва и заключва с него.
- egoist_ok
m2595 написа:Е, по третия вариант не мога да се съглася напълно. Може и без диагностика да се обучи нов ключ, за да може да се отключва и заключва с него.
Да прав си че може и без ВАГ да се научи ама как без ВАГ ще разбереш дали може да се обучава дистанционно, като колегата е написал че има 2 ключа обикновенни. Аз доколкото знам имало комфорт модули към който може да се научи дистанцинно и модели който не.
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok написа:1.Вариант: Монтиране на аларма
2.Вариант: Монтиране на модул за управление на централно заключване
А, възможно ли е да имам инсталирани един от двата варианта и да ми трябва само дистанционно?
Как мога да проверя?(голф4 1.4 16в. 98г)
Колкото до 3-тия не ми се влизат в такива филми
- egoist_ok
Ами незнам дали ще е възможно да се научи ново дистанционно, а до проверка дали имаш инсталация - можеш да провериш като свалиш кората под волана и там да търсиш, но незнам какда ти обясня какво да търсиш, защото модели много / търсиш нещо допълнително слагано - черна кутия / или ако имаш възможност върви при някой алармаджия ама като гледам къде ти е регистрацията /Кипър/ незнам дали ще ти е лесно.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Свържи се с колегата Vladko. Ако той не ти помогне не знам кой може!
P.S. не видях, че си в Кипър
P.S. не видях, че си в Кипър
Последна промяна от Luciano на Нед 26 юли 2009 18:45, променено общо 1 път.
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
egoist_ok написа:Ами незнам дали ще е възможно да се научи ново дистанционно, а до проверка дали имаш инсталация - можеш да провериш като свалиш кората под волана и там да търсиш, но незнам какда ти обясня какво да търсиш, защото модели много / търсиш нещо допълнително слагано - черна кутия / или ако имаш възможност върви при някой алармаджия ама като гледам къде ти е регистрацията /Кипър/ незнам дали ще ти е лесно.
Наистина е много трудно в това отношение сервиз/електротехник за коли 2пъти по назад от България, 3пъти по големи крадци.
Благодаря за помощта колега... стигнах до заключение че трябва просто да си сложа най евтината аларма.
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Luciano написа:Свържи се с колегата Vladko. Ако той не ти помогне не знам кой може!
Ще ми стъпи много дебело ако ще прелита Vladko до тук
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Може да не съм чел съсредоточено, но не разбрах дали имаш аларма... Ако имаш просто отиваш пи алармаджията и му казваш да го оправи, моежеш д а му кажеш и да направи да ти се вдигат и стъклата. Аз имам фабричен комфорт-модул, он мисля, че и без него може да се нахправи. Стига да ти се дават пари за аларма ако нямаш. Иначе според мен е опасно да си обучамаш компа, да бараш софтуера не си е работа... То ако вземеш д а го преобучаваш май ще излезе и по-скъпо от нова аларма. Успех 
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Големи благодарности на колегата egoist_ok който предложи да помогне за разрешаване на проблема...
Мерси и на останалите колеги, ще постна снимки с инсталацията на аларма в раздел "Направи си сам" .
За инсталацията и съвети ще помага egoist_ok online по Skype
link към темата viewtopic.php?f=11&t=157002
Мерси и на останалите колеги, ще постна снимки с инсталацията на аларма в раздел "Направи си сам" .
За инсталацията и съвети ще помага egoist_ok online по Skype
link към темата viewtopic.php?f=11&t=157002
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”