Днес реших да си направя колата да работи и на бензин и се сблъсках с такъв проблем:
До бензиновата помпа няма ток. Кабела е изправен, при даване на конткат релето щрака, обаче на бушона няма напрежение.
Някой имал ли е такъв проблем, щото май не ми е по възможностите да го отстраня сам.
Ще съм благодарен за съвети.
Благодаря предварително...
Ток на Б3(бензинова помпа) РЕШЕН
Ток на Б3(бензинова помпа) РЕШЕН
Последна промяна от velinsl на Пон 24 авг 2009 14:56, променено общо 2 пъти.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Ток на Б3(бензинова помпа)
Смени релето и виж какво ще стане... Ако искаш пробвай да направиш мостче между дебелите клеми и виж дали ще дойде тока. Ако пак не дойде - оглеж=дай да не е прекъснат кабела за помпата от газовото през някое друго реле.
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Пробвай в момента когато даваш контакт дали има напрежение на бушона или двигателя да работи на газ наапример
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако наистина щрака релето,а няма напрежение до помпата(това при здрави проводници до помпата),означава,че са нагорели контактите на релето-почисти контактите и ще стане 

[quote][Ако наистина щрака релето,а няма напрежение до помпата(това при здрави проводници до помпата)/quote]
много кратко и точно написано.
Единствено масата не знам как да я проверя дали е изправна(не трябва ли да пусна един кабел до масата на акумулатора) само за пробата.
много кратко и точно написано.
Единствено масата не знам как да я проверя дали е изправна(не трябва ли да пусна един кабел до масата на акумулатора) само за пробата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
velinsl написа:Единствено масата не знам как да я проверя дали е изправна(не трябва ли да пусна един кабел до масата на акумулатора) само за пробата.
Вземаш пробняа лампа или волтметър и мериш между "+" на плафона в багажника и маса от бензиновата помпа. Или проверяваш захранването на помпата като ползваш друга маса - примерно ключалката на багажника

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако имаш Аларма и тя прекъсва бензиновата помпа (не намотката на релето!), ще се получи същият ефект(нагорели контакти в релето за алармата)!Погледни зад таблото с бушоните дали е правено нещо по дебел проводник с цвят червен/жълт!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напрежение има за много кратко време 1-2 секунди след като дадеш на контакт.Гледай тогава дали има напрежение на 18 предпазител. вържи с една пробна лампа единия край към плюс а другия подай на крачето в предпазителя(непомня горното или долното пробвай и на двете) при едното трябва лампата да ти светне слабо понеже минава ток през помпата и тя е дадена на маса ако не свети значи нямаш верига.
моя грешка, неправилно съм измерил.
кабелите на мултицета правят проблеми от време на време и този път са ме изиграли яко.
кабелите на мултицета правят проблеми от време на време и този път са ме изиграли яко.
Re: Ток на Б3(бензинова помпа) РЕШЕН (за сега )
Последното, което направх беше с два кабела да свържа директно към акумулатора помпата и аха да завърти - претрепваше, сякаш кабела е тънък. Сваръзах новата-стара ВДО и тръгна веднага. Проблема е решен. Изоряла помпа.